Vítkovické „hysterky“ úspěšně zakončily svůj zlatý rok 2010.

18. prosince 2010, Tom

Pro vítkovické ženské béčko byl tento kalendářní rok velice úspěšný. Na jeho začátku úspěšně dokončily svou spanilou jízdu 1.ligou a slavily svůj „malý titul“. Po prázdninách pak šokovaly celou florbalovou veřejnost a asi i samy sebe vítězstvím na prvoligovými týmy obsazeném turnaji Women fat pipe cup. A rok 2010 zakončily povedenými zápasy na prvoligových turnajích ve Zlíně a tento víkend v Šumperku. Čtyři vyhrané zápasy v řadě je znovu vrátily do boje o obhajobu.

Turnaj ve Zlíně ( 27.11. )

1.SC WOOW Vítkovice „B“  -  Žďár n. Sázavou   6:2

Góly:  3x Mandátová Petra, 2x Žižlavská Petra, 1x Zamastilová Hanka

1.SC WOOW Vítkovice „B“  -  MEZ Vsetín   10:7

Góly: 3x Adamová Monika, 2x Valachovičová Lucka, 1x Minarčíková Blanka, Elblová Luisa, Žižlavská Petra, Martiníková Iva, Mandátová Petra


 
Turnaj v Šumperku ( 12.12.)

1.SC WOOW Vítkovice „B“  -  Psycho Brno   5:3
Zápas jsme začali velice aktivně a od začátku jsme soupeřky dostávaly pod tlak výborným napadáním a tlakem na míček. Bohužel jsme neproměňovaly šance a jak už to tak bývá, chyba při rozehrávce a soupeř vedl 1:0. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno, Hanka Zamastilová přiťukla Romaně Haunerové a ta ukrytou střelou překvapila gólmanku soupeřek. Do vedení jsme se dostaly hned na začátku 2.třetiny po spolupráci dvojice Verči Husárové a střílející Lenky Harabaszové. Za chvíli nám soupeř nabídl přesilovku a tu ztrestala po asistenci Petry Mandátové přesným dalekonosným projektilem Blanka Minarčíková. Soupeřky se vrátily do zápasu proměněným trestným nájezdem a náš tým až do konce 2.třetiny herně tápal. Naštěstí toho soupeřky nevyužily a my se ve 3.třetině opět mohly vrátit ke své poctivé hře a zápas rozhodnout. A ujala se toho zejména naše 2.útočná trojice, když Petra Žižlavská dvakrát zúročila nahrávky svých křídel Petry Mandátové a Ivy Martinkové. Soupeřky se ale nevzdaly, dokázaly ještě snížit a až do závěrečného hvizdu zle naší obraně zatápěly, ale neuspěly.

 
1.SC WOOW Vítkovice „B“  -  Žďár n. Sázavou  4:0
Podruhé za 14 dní se nám postavil tým z Vysočiny a po minulé prohře měl pořádnou motivaci. 1. třetina byla z obou stran spíše unavenější, žádný tempo florbal se nehrál, ale šance byly a to na obou stranách, ovšem bez efektu. Ve 2.třetině se tempo hry zvedlo, zápas byl stále vyrovnaný a čekalo se, kdo první udeří. A udeřila kapitánka! Skvělou bekhendovou zadovkou zpoza brány vybídla Iva Martiníková Petru Mandátovou a ta zdvihala ruce na oslavu ještě dříve, než míček uklidila do zívající prázdné brány. A jako by se souhrou těchto dvou nechala inspirovat i Lenka Harabaszová s Monikou Adamovou, sice trošku jinak, ale se stejným výsledkem - 2:0. Ve třetí třetině jsme už byly lepším celkem, držely jsme soupeřky na distanc velmi dobrou obranou, tedy až na jednu výjimku, kdy Hanka Zamastilová vysokou holí instinktivně zabránila jistému gólu. Lucka Kluzová už podruhé z TS gól nedostala a i tímto zákrokem si zasloužila svou první nulu v sezóně. Nám se ještě podařilo využít další přesilovku, to Monika Adamová trefila z ostrého úhlu přihrávku Petry Mandátové a na závěrečných 4:0 pečetila další nahrávku Petry Mandátové šťastně Iva Martiníková.

Sestava „hysterek“ v Šumperku:

Brankářky –  Luka Kluzová a Míša Tořová

Obránkyně – Blanka  Minarčíková, Kača Musilová, Lucka Křenková, Nikol Malinová, Dominika Koštělová, Kateřina Nováčková

Útočnice – Petra Žižlavská, Luisa Elblová, Romana Haunerová, Hanka Zamastilová, Monika Adamová, Veronika Husárová, Petra Mandátová, Lenka Harabaszová a Iva Martiníková

Trenér a PanTáta – Tomáš Martiník


Všem hysterkám i všem vítkovičákům  ÚSPĚŠNÝ NOVÝ ROK 2011