Šlágr kola pro Vítkovice

18. prosince 2010, CD

Výhrou nad Boleslaví se Vítkovice posunuly na druhou příčku v tabulce před svého soupeře. Na zápas ani neodcestovali nemocní Juhaňák a kapitán Kološ. Premirérový gól v extralize vstřelil Jakub Hubálek.

 

První třetina byla víceméně v režii Vítkovic. V páté minutě přesilovku při vyloučení Jiřího Boušky nevyužily, ale za několik vteřin se trefil Patrik Suchánek. V 10.minutě byl vyloučen také druhý z bratrské dvojice Boušků Pavel a tentokrát byla již přesilovka využita. Za pouhou vteřinu propustil Boušku z trestné lavice Milan Tomašík.

Na začátku druhé třetiny se trefil také druhý bronzový medailista z právě skončeného MS ve Finsku Jan Jelínek. V polovině utkání pak zvyšoval na již pro domácí hrozivých 0:4 po křížné sehrávce Lukáše Hrubého svým premiérovýcm zásahem v extralize benjamínek týmu Jakub Hubálek. Mladá Boleslav se ale oklepala a dvěmi slepenými brankami Fojty a Křenka se vrátila do zápasu.

Vítkovice pak odolávaly tlaku domácích a hrozily z kontrů. V 52.minutě vyšla sehrávka standartní situace na nabíhajícího Patrika Suchánka, který ještě našel na středu Karla Ťopka a ten z první vsítil důležitý gól. I v dresu Mladé Boleslavi se po hřišti proháněli dva bronzoví hráči, Fojta a Slaný. A právě po spolupráci těchto dvou se zrodil v 53.minutě gól mladoboleslavské naděje. Vítkovice si ale náskok pohlídali a v závěru zápasu ještě přidali dva góly do prázdné branky z holí Martina Tokoše a Karla Ťopka.

"V první třetině jsme mohli dát více branek, byli jsme lepší. Pak se začalo hrát hodně do těla, hra se poměrně pouštěla. Museli jsme se přizpůsobit tomu přizpůsobit, ale nedělalo nám to větší problém. Fyzicky i takticky jsme to zvládli. Navíc nás hodně podržel Roman Ciompa v brance, zachránil hodně šancí domácích po našich chybách." zhodnotil povedené utkání lodivod Radomír Mrázek.

BILLY BOY Mladá Boleslav - 1. SC WOOW Vítkovice  3 : 7
branky: 32. Ondřej Fojta, 33. Radim Křenek, 53. Ondřej Fojta - 7. Patrik Suchánek, 10. Milan Tomašík, 22. Jan Jelínek, 31. Jakub Hubálek, 52. Karel Ťopek, 59. Martin Tokoš, 59. Karel Ťopek; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 2:0; využití: 0:1; diváků: 272; po třetinách: 0:2, 2:2, 1:3;