Vítkovice bez problémů

05. února 2006, CD

V jediném letošním střetnutí mezi oběma týmy vyhrály Vítkovice nad FbŠ 6:2. (doplněno o fotografie)

   Silně okleštěná sestava Vítkovic, bez dvou nejroduktivnějších hráčů i trenéra na střídačce, si ve ostře sledovaném utkání více méně bez problémů poradila s pražskou Florbalovou školou 6:2. Vítkovicím chyběli zranění Tomašík s Hanicem, stejně jako nemocní Slíva s Lehtinenem. Sladký rovněž absentoval kvůli školním povinnostem. Nemocný je i trenér Mrázek. Situace se podobala té, která předcházela prvnímu utkání neutkání, ale v daleko menším měřítku.

   Chybějící opory ale bezvadně zastoupili náhradníci, především Marek Mimra se zaskvěl hattrickem. V poměrně nudné první třetině padly tři branky, dvě do Zichovy sítě, jednou kapituloval Urban v brance Vítkovic. Ve 4.minutě dorazil Mimra střelu Reného Švancera, o 3 minuty se po individuálním průniku prosadil Kološ. Na sklonku třetiny vystřelil z dálky reprezentační útočník v barvách FbŠ Richter a jeho střela putovala od tyče a Urbanových zad do sítě.

   V první minutě druhé třetiny se opět radoval po Vladařově vybídnutí Mimra. Martin Vladař musel po nastoupit v útoku vedle kapitána Švancera a jediného zdravého člená stabilního prvního útoku Hrubého. Ve 27.minutě mohl Mimra skompletovat hattrick, ale dorážkou rozezvonil pouze tyč. Převahu Vítkovice nedokázaly do konce třetiny již zúročit.

   Co se Mimrovi nepovedlo v polovině zápasu, povedlo se v minutě 44. Po rychlém protiútoku skompletoval hattrick střelou k tyči. Poté hosté přidali na obrátkách, ale Richard Urban je potvrzoval svou vynikající aktuální formu. Ve 49., resp. 50.minutě padly hned tři branky. Nejrpve zvýšil Ťopek na 5:1 a vyhnal tak Zicha z branky, na to reagovali hosté dobře zahraným trestným úderem z bezprostřední blízkosti domácí branky a Kubertem snížili, ale za 14 vteřin přidal Vladař šestou branku Vítkovic. U ní již potřetí v zápase asistoval René Švancer. Do velmi klidného utkání bez vyloučení nezapadl moment z 57.minuty, kdy Janů nepochopitelně fauloval kolenem Hrubého a dostal za tento nesportovní zákrok od rozhodčího Vašíčka červenou kartu. V přesilovce Vítkovice překombinovaly co se dalo, naopak 7 vteřin před koncem musel Mimra zatáhnout po brejku FbŠ za záchrannou brzdu a nabídl Richterovi trestné střílení. Urban jej ale vytěsnil ze střeleckého úhlu a střela Richterovi sjela po čepeli mimo tři tyče.

   Vítkovice pokračují ve výborných výkonech, vyhrály již po osmé v řadě. Teď by neměly doma zaváhat s Třincem a pak je čekají dva těžké výjezdy na hřiště vedoucích obou týmů, které jsou v tabulce před nimi. Do Mladé Boleslavi a úplně v posledním kole na hřiště mistra ze Střešovic. Mezi oběma horkými duely ještě přivítají doma Liberec.

On-line přenos z utkání Vítkovice-FbŠ si můžete přečíst zde.