Dorostenky prolomily o víkendu prokletí

31. prosince 2010, Redakce

V neděli 19.12. 2010 se vítkovický tým dorostenek utkal s letošními posledními soupeři, a to FBS Lvicemi Olomouc a S.K. P.E.M.A. Opavou. S těmito týmy dokázaly holky prolomit své prokletí z obvyklé jedné výhry a jedné prohry na výhru dvojitou.

 

      První zápas s Olomoucí se nesl v pozitivní atmosféře, jelikož vítkovické hráčky prokazovaly agresivnější i rychlejší hru než hráčky Olomouce. Holky si díky pomalejšímu tempu hry dokázaly vytvořit nádherné šance, báječné kombinace a v neposlední řadě úspěšně zvládnuté standardní situace. Zápas o mnoha kvalitních střelách z dálky čítal nádhernou podívanou se spoustou branek. Hattricku se v zápase dočkala Jana Urbánková, Tereza Slavíková a Natálie Martináková. Dva góly soupeřkám nadělila Kristýna Gazurová i kapitánka Lucie Miksová. Svou brankovou střelou pomohla také Gračanin DragicaLucií Martiníkovou. Toto utkání se pro počet gólů 15:0 odehrálo za kratší čas.

      Hráčky Opavy nás do jisté míry přehrávaly z hlediska kondičního, jelikož měli na střídání podstatně více hráček než naše družstvo. Holky však pochopily, že (vy)hrát se dá i v nižším počtu a i za ty nezodpovědné z nás. Po zhruba 5 minutách hry, kdy se holky adaptovaly na rychlejší a kvalitnější hru Opavy se úroveň obou herních stran vyrovnala. Hráčky Vítkovic  však důrazně střílely a útočily, odměnou jim byly 4 góly. Opava dokázala reagovat pouze jedním gólem. Ke konci zápasu díky chybám v obraně soupeřky přidaly ještě dvě branky. Naše hráčky se dostaly pod nesmírný tlak, který však zvládly. Zápas nakonec po nepříjemně napínavém závěru a s podporou brankářky Hany Ranochové skončil 4:3. (Góly vstřelila Kristýna Gazurová, Lucie Miksová, Lucie Martiníková a Tereza Slavíková.)