Muži jsou ve formě

20. února 2011, CD

Vítkovice před play-off ladí formu. Vůbec poprvé přivítaly na Dubině Kladno a vyprovodily ho vysoko 8:0. První branku v extralize vstřelil junior Lukáš Hájek.

 

Ve třetí formaci se vedle mladého Oldřicha Sovy objevili junioři Lukáš Hájek a úplně poprvé v extralize také David Matúš. Pro zranění ze zápasu na Spartě nenastoupil Lukáš Hrubý.

      Účet utkání otevřel v první třetině Radim Polášek. Ve 24.minutě pak přiťukl ze standartní situace Jelínek Lukáši Hájkovi a ten prostřelil jak zeď, tak i brankáře Bobisuda a pak si spěchal pro míček. Byl to jeho první extraligový gól. Ve 30.minutě se proháčkoval až do střelecké pozice Patrik Suchánek a střelou tahem zvýšil již na 3:0. Ve 38.minutě pak vybojoval míček Milan Tomašík, přihrál na střed neobsazenému Radimu Poláškovi a ten pohodlně stanovil výsledek po dvou třetinách na 4:0 pro domácí Vítkovice.

      Kladno pak dlouho neinkasovalo a vypadlo to, že si z Ostravy odveze přijatelnou porážku. Tuto teorii ale Vítkovice rozehnaly v posledních sedmi minutách hry, kdy zatížily konto brankáře Bobisuda dalšími čtyřmi góly. Nejprve využil přihrávku Víta Hrubého na brankovišti Karel Ťopek. V 54.minutě využili přečíslení dva na jednoho Hájek a skórující Oldřich Sova. Pak byl v samostatném úniku faulovaný Vít Hrubý a rozhodčí Vašíček neváhal nařídit trestné střílení. K tomu se postavil Lukáš Hájek a kličkou do forhendu jej využil. O poslední zápis do zápasových statistik se 16 vteřin před koncem postaral Martin Tokoš, který spracoval vysoký lob Hubálka a tváří v tvář brankáři Bobisudovi nedal kličkovanou šanci.

      Kladno prakticky přišlo o play-off. Vítkovice zůstávají na čtvrtém místě tabulky. Na dvojici Mladá Boleslav - Remedicum ztrácí dva body.