Vítkovické „hysterky“ doma úspěšně pokřtily nové dresy.

25. února 2011, Redakce

Podruhé v sezóně se na domácí palubovce představily vítkovické ženy „bé“, když se jejich hosty staly hráčky dosud vedoucích Otrokovic a nevyzpytatelného Psycha Brno. A nejen na tyto soupeřky se hysterky těšily, v týdnu před zápasem jim „došly“ nové černo-modré dresy a o to více se nemohly holky neděle dočkat. S dresy panovala spokojenost a s výsledkem zápasu s Otrokovicemi nakonec taky!

1.SC WOOW VÍTKOVICE  -  PANTHERS OTROKOVICE  6 : 4

Utkání ovšem nezačaly holky vůbec dobře, ne že by je soupeřky nějak přehrávaly, ale byly  produktivní. Dvakrát využily zaváhání v obraném pásmu a brzy bylo 0:2. Nemohly jsme chytit tempo zápasu a co do kombinace, to byla taky bída. Trošku světla  do zápasu se povedlo vnést Monice Adamové, která pěknou střelou snížila na 1:2. Přestávka mezi první a druhou třetinou se nesla v duchu malé bouřky a jak se později ukázalo, holky viditelně osvěžila. A nejvíce asi Moniku Adamovou, která se stala ženou druhé třetiny. Nejprve po spolupráci s Lenkou Harabaszovou vyrovnala na 2:2, v dalším střídání zavěsila do růžku přihrávku Lucy Valachovičové  a k hatricku pak přidala i asistenci při gólu Kristiny Guziurové na 4:2. Už to vypadalo na definitivní obrat, ale chyba lávky…. Otrokovicím se podařilo za 2 sek. využít přesilovku za zbytečnou ruku a znovu na začátek vrátily soupeřky zápas půl minuty před koncem druhé třetiny – 4:4. Ve třetí třetině byla hra vcelku vyrovnaná, trochu neurovnaná a čekalo se na chybu. Chyba sice nepřišla, ale rozhodnutí ano.

Pět minut před koncem poslala Monika Adamová téměř z poloviny skrytou táhlou střelu, před bránou šikovně clonila Iva Martiníková a nic nevidící brankářka nereagovala – 5:4. Pojistku důležitému vítězství nakonec  přidala po zmatcích před brankou  Hanka Zamastilová.

 

 

1.SC WOOW VÍTKOVICE  -  PSYCHO BRNO  5 : 5

Zápas s Psycho Brno budil očekávání. Brňačky se chtěly rehabilitovat za nečekanou porážku z prvního utkání s Moutěnicemi a hysterky chtěli potvrdit cennou výhru s Otrokovicemi. První třetina byla vyrovnaná, oba týmy se snažily útočit, ale chyběla přesnost. Taky proto po 15 minutách na tabuli svítily dvě nuly. Ale hned po 50s. druhé třetiny už udeřilo a bohužel do naší brány. S holkama to moc neotřáslo a už za dvě minuty bylo vyrovnáno. Lenka Harabaszová zatáhla po křídle, přihrála na střed Ivě Martiníkové a ta míček pohotově uklidila. Za další tři minuty jsme se dostali do přečíslení 2 na 1, Lenka Harabaszová sice trošku zahnala Hanku Zamastilovou, ale ta i s velkého úhlu vyhnala pavoučky na bližší tyčce – 2:1. Chvilku si nahoře a za chvíli dole. Dvě střídání, dva nedůrazy před vlastní bránou a za minutu bylo 2:3. Do třetí třetiny jsme ale vletěli raketově, už po 10s. přiťukla z poza brány Iva Martiníková Petře Mandátové a bylo vyrovnáno.  Čtyři minuty na to rozehrála pohotově Monika Adamová trestný úder na Hanku Zamastilovou a ta prostě nemohla nedat  - 4:3. Každý chvilku, tahá pilku… Přesilovka soupeřek, špatně postavená zeď a znovu vyrovnáno. Další nedůraz a nepohotovost před vlastní bránou a 4:5. To už nevypadalo dobře, hlavy šly dolů, ale nakonec se povedlo alespoň vyrovnat. A nutno říci, že vzhledem k průběhu zápasu zaslouženě.  Iva Martiníková ve zhuštěném prostoru lehce přiťukla Lence Harabaszové a ta pohotovou střelou z první  ukončila zvraty tohoto zápasu na konečných 5:5.

Do konce 1.ligy zbývají hysterkám ještě 4 zápasy a stále jsou ve hře o obhajobu loňského vítězství. O to se poperou na dálku s týmem Otrokovic a v přímém souboji s velkým rivalem se Šumperku.

 

Sestava:

B – Lucie Kluzová, Míša Tořová

O – Hanka Urbánková, Nikol Malinová, Blanka Minarčíková, Kača Musilová, Kristina Guziurová, Zuzana Garčárová

Ú – Lenka Harabaszová, Monika Adamová, Luca Valachovičová, Luisa Elblová, Hanka Zamastilová, Lucka Křenková, Petra Mandátová, Petra Žižlavská, Iva Martiníková