Liberec vzdoroval dvě třetiny

26. února 2006, CD

Vítkovice doma s problémy přehrály bojovný Liberec 9:4

   Domácí začali velmi špatně. Liberec bojoval a po první třetině vedl 2:0 a to ještě Havrda v 19.minutě neproměnil trestné střílení. V 10.minutě se prosadil střelou z dálky Král a za půl minuty překonal tentokrát nejistého Urbana podobnou střelou i obránce Štěpánek. V 19.minutě fauloval Lehtinen ve vyložené šanci jednoho z libereckých a bylo nařízeno trestné střílení. Havrda ale na Urbana nevyzrál. Liberec, stejně jako předtím i Vítkovice svoji přesilovku nevyužil.

   Na úvod druhé části hry dali rozhodčí výhodu trestného střílení i domácím, ale Mimra svoji kličku nedokončil. Přesilovku Vítkovice za 6 vteřin využily. Vladař nabil Brusovi a ten tvrdou ranou snížil. Ve 26.minutě ovšem zvýšil Liberecký Slaný na 3:1 pro hosty. Domácí vyrovnali během minuty. Střelci byli bratři Švancerové. Nejprve si hosté srazili nahození Reného nešťastně do vlastní branky, za minutu vyrovnal po Vladařově přihrávce kapitán Roman. Vítkovice převzaly otěže utkání, ale dlouho nemohly vstřelit vedoucí branku. V 36.minutě nabil Sladký Hanicovi a o chvíli později obdobně Hanic Sladkému, bylo to 5:3. Třináct vteřin před druhou sirénou ještě snížil Havrda. Urban neudržel Marhanovu střelu a pro Havrdu již nebyl problém doklepnout míček do odkryté branky.

   Vítkovice utkání rozhodly dvěma slepenými góly v 45., resp. 46.minutě. Nejprve našel Vladař na středu volného Mimru, pak nahrál Hanic krásně do křídla Hrubému a oba střelci se nemýlili. Na náznak odporu se oslabený Liberec, který přijel do Ostravy pouze s deseti hráči do pole, zmohl v rozmezí 48. až 54.minuty, velmi nebezpečný byl zejména Havrda, Urban už neinkasoval. Naopak se nechytatelnou dělovkou prezentoval náhradník Kološ, pak i další sváteční střelec, obránce Jelínek. Za stavu 9:4 měl dvě superšance Roman Švancer, hlavně ta druhá, deset vteřin před koncem utkání, byla tisíciprocentní. Sladký s Hrubým připravili svému kapitánovi míček před prázdnou branku, ale Švancer z půl metru minul.

   Stav se tedy zastavil na skore 9:4. Základní část uzavřou Vítkovice příští týden v Praze, kde nastoupí proti už jistému vítězi základní části Tatranu Techtex Střešovice.