Exhibice pobavila

02. května 2011, CD

Hvězdy florbalové vítkovické historie i současní aktivní hráči se v sobotu 30.dubna v přátelském rytmu proháněli na hale Dubině. Diváci měli možnost shlédnout exhibici žen i mužů.

 

V 18 hodin nastoupily proti současnému mladému kádru ženského "áčka" ženy Vítkovic v sestavě mistryň z roku 2000. Tehdy se vítkovické hráčky poprvé a zatím naposledy radovaly ze zisku zlatých medailí. S florbalkou se na hřišti opět proháněly Hanka Urbánková, Lucie Šteifová, Monika Adamová, Zuzana Jelínková, Radka Juříčková, Eva Ochonská, Iva Martiníková a další. V dramatickém konci umocnily mistryně 2000 přesilovku 5 na 3 za stavu 3:5 odvoláním brankářky, za kterou naskočilo na konci zápasu hned několik hráček. Ale ani to nepomohlo.

      Pak nastoupili proti současnému mužskému týmu Vítkovic, tedy evropskému vicemistru, esa vítkovických začátků. Plejáda vítkovických matadorů byla vskutku hvězdná. Posuďte sami. V brance Daniel Grečmal, v poli Tomáš Martiník, Tomáš Matlenga, Daniel Folta, Jiří Rybka, Tomáš Rybka, Ctibor Pechlát, Daniel Martiník, Petr Tomeček, Petr Šmerda, Michal Rohel, Jan Vavrečka a na střídačce kouč Vlastimil Rohel. Diváci se tak mohli bavit kousky historicky nejproduktivnějšího hráče Vítkovic Rohela, s 296 zápasy a 13 sezonami rekordmana v počtu startů za Vítkovice Matlengy, čtyřnásobného mistra ČR Folty, brankářské legendy Grečmala a dalších. A všichni ukázali, že florbalové umění žádný z nich nezapoměl a současné Vítkovice porazili 8:6! V uvolněné atmosféře snižoval Martin Tokoš gólem do branky umístěné v rohu hřiště, ale vyrovnat již nikdo ze současných Vítkovic nestihl ani při závěrečné vychytralé power-play v sedmi (a poté i více) hráčích.

      Po utkání přišly ještě na řadu samostatné nájezdy a když v rozhodujícím nájezdu trefil po dvojtaktu házenkářsky Tomáš Matlenga pouze břevno, napravily si "Vítkovice 2011" alespoň částečně reputaci.

      Před třetí třetinou mužské exhibice byly slavnostně předány bronzové medaile Fortuna extraligy 2010/2011, které vybojovali hráči 1.SC WOOW Vítkovice.

Foto: Roša