Setkáni elévů týmů fortuna extraligy

01. června 2011, Redakce

Vítkovice sehrály v Brně povedený turnaj, z něhož si nakonec vezou druhé místo.

 

Den první

Elévci začali setkání extraligových týmů na výbornou! Děti uplatnily naučené dovednosti z tréninků, a své soupeře přehráli pohlednou technickou hrou. V prvním zápase si hravě poradili s Mladou Boleslavi 9:0. Avšak ve druhém utkání jsme prožívali drama až do samotného závěru. Konečný stav 4:2 pro nás s notnou dávkou štěstí. Na závěr jsme rozdrtili budoucí hvězdičky střešovického Tatranu 14:1. Tímto jsme potvrdili první místo ve skupině.
Turnaj se rozhodli hodnotit také hráči:

Tomáš Pavliska: "V útoku se daří, jsme za celý rok sehraní, proto také střílíme tolik gólů. V obraně jsme ale zmateni, a do míčku chodíme jako včely na med."

Honza Kratochvíl: "Měli bychom se v zápase jen soustředit na hru a ne na to, co je kolem. Vůbec ne pak na rozhodčí."

Honza Hranický: "Máme obrovskou podporu mezi diváky. Jsem rád, že jsme porazili střešovický Tatran."

Kryštof Goj: "Jsem rád, že se nám v takové atmosféře podařilo vyhrát skupinu, navíc se nám daří střelecky."

Michaela Kubečková: "Vše nám zatím vychází, nad naše plány, musíme ale zůstat nohama na zemi. Chceme turnaj vyhrát!!! Aby se to povedlo, tak musíme zlepšit obranu."

V neděli dopoledne čeká naše naděje v 10.30 čtvrtfinálový duel proti Liberci. Máme nějakých 12 hodin na to, abychom zregenerovali, nabrali nové síly. Na marodce máme celou pětici borců. Ale všichni jsme věděli, jak tenhle turnaj bude náročný. Přijeli jsme si sem pro medaili.

Den druhý

Přes noc jsme dali všechny hráče do pořádku a ve čtvrtfinále jsme hravě přehráli FBC Liberec 12:1. Naopak v semifinále proti nám stal soupeř, kterého jsme ve skupině porazili 9:0, ale soupeř hrál v neděli na své nejlepší hráče, tudíž nás stal opravdu mnoho sil, které nám chyběli ve finále. 1. SC WOOW Vítkovice vs. BILLY BOY Mladá Boleslav 6:4. V zápase se navíc zranil Kristián a bylo jisté, že pro něj turnaj skončil.Ve finále jsme narazili na fyzicky zdatnějšího soupeře z Prahy – Bohemians. Po náročném turnaji jsme měli vůli a snahu zvítězit, ale soupeř naši snahu umlčel rychlými brankami, tudíž i přes naši nekončící snahu jsme si z turnaje odvezli pěkné stříbrné medaile. Bohémce blahopřejeme, ale také vzkazujeme: Za rok budeme silnější! A na závěr děkujeme všem hráčům za reprezentaci klubu. Jsme na Vás právem pyšní! Děkujeme také rodičům za podporu.

Za trenéry

Jiří Frömmel (trenér Lener) a Rosťa Kohút (Lojza z Kravař) a Chuck Norris

A jak turnaj hodnotili rodiče a hráči?

Patrik a Jana Kubečkovi:
Rodiče, kteří strávili dva dlouhé dny v na tvrdých dřevěných lavicích ochozů haly Tesly Brno, museli být s výkony svých ratolestí spokojeni. 6 zápasů ve dvou dnech (162 minut čistého času) děti ještě cítily při pondělním vstávání do školy. Kromě toho, že všichni aktéři na hřišti ze sebe vydali maximum pro úspěch kolektivu, svým bezproblémovým chováním mimo hřiště dobře reprezentovali WOOW  Vítkovice. Porážka ve finálovém utkání všem připomněla, že jde "jen" o sport a vedle vítězů přináší i poražené. Všichni rodiče věří, že naši trenéři v letní přípravě namíchají takový vítězný koktejl, kterým smeteme příště i ty klokany!

Rosťa a Markéta Gattnarovi:

I pro nás rodiče to byl náročný víkend. Prosedět na tribuně dva dny není žádná sranda. Ale stálo to za to. Kluci a holky nám udělali velkou radost, protože se bylo na co dívat. Samozřejmě, že pořád mají co zlepšovat. Ale to už je na trenérech. My můžeme jen podporovat a fandit. A určitě v tom budeme pokračovat, protože je hezké sledovat, jak se zlepšují.

 

Viktor Csölle:

Ohromná spokojenost, kluci nadšení, pro Edu velmi motivační, dá se říct, že si "dobil baterky". Florbal se teď posunul na špici jeho popularity a zájmu. Ne že by nebyl na špici, ale teď s florbalkou chodí skoro až do postele. A já musím pochválit trenéry za celý průběh turnaje, kluci ve vás mají velké vzory, umíte je správně vyhecovat. A to třeba i po prohraném zápase s Bohémkou, dali jste pár slov, zazpívali Ostravu, a kluci byli happy.

 

Pavel Sekula:

S obsazením turnaje jsem byl spokojen, hráči vynaložili maximální úsilí k dosažení co nejlepších výsledků. Přesto je stále co vylepšovat. Také podpora fanoušků, zejména z řad rodičů, byla na úrovni. Dík patří také trenérům, kteří se věnují přípravě našich mladých hráčů.

 

Nikol Kubečková: turnaj se mi líbil, jen zápas s Gullivers Brno hodně bolel.

Rosťa Gattnar:

V Brně už jsem byl 2x, takže na třetí ročník jsem se moc těšil. Strašně moc jsem si přál medaili, protože v uplynulých letech se nám na ni nepodařilo dosáhnout. V sobotu se mi hrálo dobře, ale v neděli  mi docházely síly, hlavně ve finále.  Z každého utkáni jsem  si něco odnesl, všechny zápasy mě bavili. V Brně to bylo super!!Ale nelíbilo se mi faulování některých soupeřů. Musím pracovat na tom, aby mě to nevytáčelo. Potom se mi špatně hraje.

Martin Gattnar:

Jsem rád, že jsem mohl jet. Už jsem jednou na tomto turnaji byl (před rokem), ale letos jsem si zahrál ve všech zápasech i ve finále. Největší radost mám ze stříbrné medaile a taky z toho, že jsem dal Liberci gól. Jediné co se mi nelíbilo, že jsme se museli vrátit  domů a  v pondělí zase do školy.

 

Matěj Pála:

Byl jsem poprvé na takovém velkém turnaji. Hodně se mi v Brně líbilo, navíc se nám i dařilo. Škoda prohry s Bohémkou. V příštím roce jim to oplatíme, budeme tvrdě trénovat!!