Fat Pipe Cup: Vítkovice na stupních vítězů díky ženám

19. června 2011, CD

O víkendu se na sedmi ostravských halách odehrál letošní ročník Fat Pipe Cupu. Vítkovice byly vidět, ženy s přízviskem "Bílá síla" berou pomyslný bronz, když v souboji o třetí místo porazily Bohemians 2:1. aktualizováno.

 

 

Muži - Vítkovice U21

Vítkovická juniorka se v mužském Fat Pipe Cupu prezentovala výbornými výkony a došla do čtvrtfinále, kde smolně vypadla s pozdějším bronzovým Elite teamem v sestavě s vítkovickými Martinem Tokošem, Patrikem Suchánkem a brankářem Lukášem Součkem.
      V základní skupině si junioři poradili se všemi třemi soupeři. 2.MVIL Ostrava porazili bez větších problémů 4:1, v pátečním večerním zápase slovenský Dolný Kubín 7:4 a v posledním zápase skupiny hraném na Čapkárně si poradili se Silesia Selection 4:3.
      Junioři tedy postoupili ze skupiny z prvního místa, v 16-finále porazili hladce Krnov 7:2 a v sobotu večer pak i díky střelecké explozi Hájka Zanzibar Team 5:3. Stopku našim mladíkům vystavil až ve čtvrtfinále Elite team. Hájek v utkání posbíral čtyři body, na druhé straně řádil Tokoš, který zaznamenal hattrick. Nakonec se rozhodovalo v samostatných nájezdech a ten rozhodující proměnil v dresu Elite hrající Patrik Suchánek.
Sestava 1. SC WOOW Vítkovice U21: Rojek- Hájek, Jankulár Pa., Kasinec, Klemens, Matejčík, Matúš, Rybák, Šebesta, Sedlák J., Tomiczek, Veltšmíd, Záhořanský. Trenéři: Deus, Sedlák R.

 

Muži - Mustang

Mustangům bohužel nevyšel první zápas s polským Pionierem Tychy. Vedli sice brankou Charbuláka 1:0 a deset minut byli jasně lepším družstvem, poté ale polský ligový tým zabral a skóre otočil na konečných 4:1. Ve druhém zápase nedal výběr Devils tým složený především z hráčů druholigové Kopřivnice Mustangu příliš šancí a i když se třemi slepenými brankami přiblížil na rozdíl jediného gólu, nakonec podlehl jasně 4:10. V posledním dramatickém zápase skupiny podlehli Mustangové i týmu z vlastní soutěže Orlové 2:4.
      V kvalifikaci na play-off nastoupili pak proti favorizovanému Cepkovému Fatpipe Teamu. První polovina zápasu byla pro všechny ve Fatpipe Aréně dost šokující, reprezentační brankář Rytych lovil po krásných akcích Mustangu pětkrát míček ze své sítě a v polovině utkání vedl Mustang 5:2! Nadějný náskok ale bohužel neudržel a nakonec favoritovi přeci jen podlehl 5:8.
Sestava 1. SC WOOW Vítkovice Mustang: Mařádek, Richter- Sladký R., Slováček, Miklas, Maceáš- Krásný, Bojko, Grobelný, Veselý J., Veselý L., Pavlištík, Charbulák, Chytka.

 

Ženy - Modrá síla

Ženský tým hrající pod přízviskem "Modrá síla" prošel základní skupinou jako nůž máslem. Ve všech třech utkáních si s chutí zastřílel a své soupeře vyprovodil výpraskem. Slovenská Nitra dostala šest branek, přičemž nevstřelila žádnou. Stejný počet branek si ze souboje odlesl i bílý tým Chodova, vstřelil jedinou branku. Souboj s týmem Psycho Brno skončil drtivě 8:1, hattrick si v zápase připsala Šrotová.
      V osmifinále si vítkovické hráčky připsaly další jasné vítězství 6:0. Domů poslaly hráčky Frýdku-Místku. Ve čtvrtfinále se střetly dva modré extraligové týmy. Chodova a Vítkovic. Utkání dospělo až k samostatným nájezdům a v nich se bohužel radovaly hráčky pražského týmu. Suverénní cesta turnajem skončila pro modrý tým Vítkovic ve čtvrtfinále.
Sestava 1. SC WOOW Vítkovice Modrá síla: Nováková, Ranochová- Niemcová, Nováčková, Novakovská, Musilová, SKalíková, Voláková - Enenkelová, Ferenčíková, Gazurová, Haunerová, Kociánová, Mandátová, Pastušková, Šrotová Trenér: Martiník.

 

Ženy - Bílá  síla

Bílý tým ženských Vítkovic došel v letošním turnaji Fat Pipe Cup nejdále a vybojoval bronzové medaile. Stejně jako své modré kolegyně vyhrály bez ztráty kytičky základní skupinu. K prvnímu zápasu polský Podhale Nowy Targ nedorazil a tak bylo utkání kontumováno poměrem 5:0. Ve druhém zápase rozstřílely Vítkovice výběr Czechista IBK 7:0 a nakonec si poradily s modrým týmem Chodova 3:2.
      V osmifinále narazila Bílá síla na další polský tým z Noweho Targu, Worwu a bylo z toho vítězství 3:1 a postup. Ve čtvrtfinále narazil na výběr Summer Drink Team, ve kterém se prezentoval celý zástup hráček vítkovických "hysterek" z B-týmu. Dramatické utkání dospělo až k samostatným nájezdům a v nich se radovaly hráčky Bílé síly, když rozhodující gól vsítila Macurová.
      Na semifinálový souboj již Podhale Nowy Targ dorazilo. Vítkovice byly většinu zápasu lepší, vedení 3:1 ale bohužel neudržely a rozhodovalo se opět v samostatných nájezdech. A v nich se bohužel proti brankářce Guzikové neprosadila ani jediná vítkovická hráčka. Naopak hned první polský nájezd proměnila nekompromisně Krzystyniaková a poslala svůj tým do finále.
      V souboji o třetí místo narazila Bílá síla na tým Bohemians a k velké radosti vítkovických barev jej brankami Kovalské a Hany Hendrychové dokázala porazit 2:1.
Sestava 1. SC WOOW Vítkovice Bílá síla: Meichsnerová, Ondrejková- Hendrychová H., Hendrychová E., Kovalská, Vobořilová, Vašíčková - Hlaváčová, Macurová, Miksová, Quittková, Sládečková E., Sládečková H., Zamastilová J., Vobořilová. Trenér: Veselý a Velecký.

 

Junioři

Vítkovice poslaly do juniorské kategorie na zkušenou tým složený převážně z letošních dorostenců a ten si vedl po dobu základní skupiny skvěle. Nejdříve v dramatickém závěru porazil brankou Ohanky jedenáct vteřin před koncem Škorpiony 7:6, pak deklasoval Hranice 4:0 a s pozdějším finalistou SSK Future remizoval 1:1. To mladíkům stačilo k prvenství ve skupině.
      V osmifinále ale bohužel podlehli polskému Worwa Nowy Targ 2:4 a turnaj pro ně předčasně skončil.
Sestava 1. SC WOOW Vítkovice: Číčela, Lupták- Bräuer, Damjanov, Družkovský, Graca, Grunner, Krupička, Martiník, Michalík, Oborák, Ohanka, Pieter, Šebesta, Zbořil. Trenéři: Gurkovský, Deus.