Lukáš Řezanina: Na ponúku do Vítkovic sa nedá povedať nie

13. července 2011, CD

Vítkovice ulovily další slovenskou štiku. Modrobílý dres v příští sezoně bude oblékat reprezentant Lukáš Řezanina. Poprvé se Lukáš v dresu Vítkovice může představit již na Czech Openu, pakliže nebude nominován do výběru slovenského národního týmu.

 

S florbalem začal v roce 2002 v jednom z nejlepších slovenských florbalových klubů ATU Košice, kde působil děvět let. Košice patří ke špičce tamní ligy, mají šest medailí z nejvyšší mužské soutěže, nikdy ji však nevyhrály. Letos skončily ATU Košice (vs. Hurikán Bratislava 1:3 na zápasy) v semifinále.

Lukáš Řezanina
 * 11.7.1992
 dřívější kluby: ATU Košice
 útočník, držení hole: L
 kapitán juniorské reprezentace Slovenska na MS U19 2011, člen A-týmu reprezetace Slovenska
 bilance na MS U19 2011: 4 zápasy, 5 branek, 4 asistence, 9 bodů, 2 trestné minuty
 bilance v základní části slovnské extraligy: 20 zápasů, 22 branek, 31 asistencí, 53 bodů


 

Ahoj Lukáši, vítám tě ve Vítkovicích. Co tě vedlo právě do ostravského klubu? Jak se věci seběhly?
Dik za privítanie. Všetko sa začalo asi v októbri, keď sa mi ozval tréner Mrázek a prejavil záujem. Vedel som, že chcem ísť na školu do Čiech, no nevedel som, že kde. Nakoniec však rozhodlo práve to, že má o mňa záujem jeden z najlepších trénerov v Čechách a dal mi ponuku do takého klubu ako sú Vítkovice a na to sa asi nedá povedať nie.


Co budeš v Ostravě kromě florbalu dělat? Myslím tím školu, koníčky, ... Co víš třeba o městě jako takovém?
Som prijatý na Vysokú školu banskú na Fakultu elektrotechniky a informatiky, takže asi budem musieť trošku času venovať štúdiu. A nakoniec určite zažiť kopu zábavy, nech mám o čom rozprávať deťom :) Ostravu trošku poznám, bol som trikrát na Fatpipe cupe.


Děláš kromě florbalu ještě nějaký další sport?
Často hrávame in-line hokej, či hokejbal s chlapcami na ulici.


V české extralize působí Juraj Matejka v Tatranu či Peter Klapita v FBC. Znáte se nějak, už ses s nimi bavil o české lize?
Poznáme sa. Hlavne Peťa som sa pýtal veľa otázok o Ostrave a so všetkým mi pomohol. Ďuriho som už rok nevidel, ale viem, že sa mu darí, čo je super.


Ve Vítkovicích nebudeš jediným Slovákem. V týmu žen působí i Denisa Ferenčíková. I ona nosí nebo nosila ve slovenské reprezentaci kapitánskou pásku. Znáte se? Že by Vítkovice sahaly výhradně po kapitánech slovenských reprezentací? :)
Nepoznáme sa, hádam sa spoznáme. A páska je predsa len kus látky o to určite nejde, dúfam :)


Čeho bys chtěl s Vítkovicemi dosáhnout a jakou roli bys chtěl ty sám v týmu hrát?
Mám také tri priania. Najprv dúfam, že zapadnem do partie :) Potom, že nejakým spôsobom pomôžem tímu a nakoniec dúfam, že sa Vítkovice dostanú do superfinále. S ATU Košice sme sa do finále extraligy ešte nedostali a tak verím, že sa mi to s Vítkovicami podarí.

Kdy by ses měl poprvé ve vítkovickém dresu představit? Pojedeš s týmem
například už na Czech Open do Prahy?
S trénerom som dohodnutý, že ak sa nedostanem do mužského výberu Slovenska na Czech open, ktorý je tiež v elite, tak pôjdem za Vítkovice.

Lukáši, díky za rozhovor a přeju hodně štěstí a úspěchu v modrobílých barvách Vítkovic.
Aj ja ďakujem.


 

Rozhovor s Lukášem Řezaninou: Roman Sladký
Foto: florbalportal.sk, Lukáš Řezanina