Resumé příměstského tábora 2011

01. srpna 2011, VyR

1. SC WOOW Vítkovice pořádaly ve spolupráci s Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih příměstský tábor.

Jednalo se vlastně o florbalový kemp, který mimo jiné vedli nyní v roli trenérů i extraligoví hráči Vítkovic, kteří předávali dál své zkušenosti. Cíl byl jasný, a sice pomoci zaměstnaným rodičům s toho času prázdninově nezaměstnanými dětmi a také přilákat nové malé či mladé zájemce o hru zvanou florbal. Tábor byl finančně podporován ÚMOb Ostrava-Jih a proto byla cena za týdenní program pro děti více než přijatelná. Děti měly kromě tréninkového a zábavného vyžití v ceně nejen obědy, ale i sladkosti a na závěr také dostali památeční trička WOOW.

Děti měli předem daný program. Od 9 do 11 hodin hned po úvodní rozcvičce měli nácvik vedení míčku, nácvik střelby a nácvik přesných přihrávek. Oběd se podával na etapy v místním bufetu od 11 do 13 hodin. Výběr obědů si děti samy odhlasovaly už v pondělí s předsedou klubu, panem Radimem Sedlákem, který kemp zahájil. Odpolední program také začínal klusáním a poté se hrály na všech třech plochách haly zápasy a dovednostní soutěže v nájezdech a ve střelbě na brankáře.

Účast byla otevřená pro širokou veřejnost, nejen vítkovické členy a tak se kromě již zkušenějších florbalistů zúčastnila i celá řada těch, kteří florbal zatím netrénují a díky příměstskému táboru se tak s ním seznámili poprvé. Děti byly hned v pondělí rozděleny na celý týden do čtyř družstev. Tři družstva chlapců přibližně dle věku a výkonnosti a jedno družstvo děvčat.

Během tohoto týdne nebylo nahlášeno žádné zranění. Děti si pořádně zatrénovaly a kdo si hrál, tak nezlobil. Akce tedy dopadla úspěšně a osobně pevně věřím, že se bude nejpozději za rok opakovat.

Družstvo „A“ vedli: Jiří Frömmel, Pavel Jankulár a Jiří Mojžíšek.

Družstvo „B“ vedli: Roman Ciompa, Lukáš Hrubý a Marcel Suchánek.

Družstvo „C“ vedli: Petr Kološ, Patrik Suchánek a Martin Tokoš.

Družstvo „H“(jako holky) vedla: Romana Haunerová.

Seznam zúčastněných dětí: 
Buganský Lukáš, Buganský Martin, Červenka Filip, Červenková Lucie, Dohnal Vojtěch, Dohnalová Štěpánka, Filipčík Jan, Gattnar Martin, Gattnar Vít, Gazda Ondřej, Guldan Michal, Hanuš Marek, Hoffman Jaromír, Hranický Jan, Hřivnáč Matěj, Hustopecký Radek, Choma Adam, Kapec Matěj, Kopka Martin, Kraus Pavel, Krausová Martina, Kusý Kristián, Lacina Jan, Lazar Jan, Litschmann Jakub, Lukáč Jakub, Lukáč Ondřej, Mazurek Vít, Muroň Matěj, Obertan Adam, Ohanka Matěj, Omacht Daniel, Pála Matěj,  Pařenica Dominik, Pecen Roman, Pecnová Kristýna, Pokluda Lukáš, Pokluda Michal, Pokludová Jana, Pokorný Jonáš, Pospíšil Šimon, Pudich Jiří, Pytlíková Simona, Renz Vojtěch, Ságner Patrik, Sivek Matěj, Tanistra Ondřej, Vykopal Erik, ahradníček Jakub,  Zahradníček Marek, eman Radek,  Zerzoň Štěpán, Zoubek Adam
 

Akce proběhla za finanční podpory Statutárního města Ostrava, městského obvodu Ostrava - Jih



Zápis z příměstského tábora 2011: Radim Vykopal