Czech Open: v mužské elitě potřetí s Dalenem

05. srpna 2011, CD

Letos počtvrté se odehraje Czech Open mužské elity systémem osmifinálových skupin a dolního pavouka "poražených". Vítkovice se v tomto systému prokousaly nejdále do čtvrtfinále. Předloni.

Pokaždé postoupily Vítkovice do lepší části po základních skupinách, do osmifinálové skupiny. Spodní pavouk poražených zatím absolvovat nemusely.

      Dvakrát ale uvízly v síti osmifinálové skupiny, ze které do čtvrtfinále nepostoupí jeden tým.  Jednou se podařilo proklouznout do čtvrtfinále a v něm svedly Vítkovice fantastickou bitvu s týmem IBK Dalen. Brankami Tokoše a Tomašíka Vedly 2:0, Švédové vyrovnali. Ťopek ještě jednou poslal Vítkovice do vedení, ale favorizovaný švédský tým opět srovnal. Rozhodovaly samostatné nájezdy. Švédové suverénně proměnili všechny čtyři pokusy, Vítkovice daly pouze dvě branky a dvakrát se jim k jejich neštěstí postavily do střel tyče.

      A právě s Dalenem načnou Vítkovice letošní ročník. V jejich dresu se představí i ex-vítkovický Milan Tomašík. Tomašík je vůbec prvním vítkovickým hráčem, který okusí švédskou superligu. Oba předchozí duely skončily shodně 3:4 v neprospěch Vítkovic. Skončí tak i letošní měření sil?

      Dalšího vítkovického krajánka Tomáše Sladkého uvidíme v dresu finského KooVee. Naopak Martin Vladař (Espoo Oilers) ani Pavel Brus (Nokian KrP) se na letošním Czech Openu neobjeví.

      Za Vítkovice opět po roce nastoupí Zdeněk Žák, další posila Lukáš Řezanina se v modrém dresu neobjeví. Byl nominován do slovenského národního týmu, který se turnaje rovněž účastní a Vítkovice jej pro tuto akci uvolnily.
      Chybět bude také Vít Hrubý, který bude v době turnaje ze studijních důvodů v zahraničí. Nejistý je start Jiřího Mojžíška. Jinak trenér Mrázek počítá se všemi ostatními hráči. Nominováni jsou brankáři Ciompa, Suchánek M. a Souček a hráči Hrubý L., Kološ, Suchánek P., Polášek, Jelínek, Heczko, Tokoš, Jankulár Pa., Sova, Hubálek, Žák, Veltšmíd, Hájek a Matúš.

      Vítkovice v posledních třech letech neprohrály s českým klubem. Dvakrát porazily Brno (2:0, 5:1), jednou Future (3:2). Souboj s Tatranem skončil bez branek. A právě s Tatranem sehrají ještě před začátkem turnaje přípravný zápas (středa 10.8. 20:00, SH Sparta Podvinný Mlýn).


CZECH OPEN 2010:

Skupina:
Vítkovice - Wiler-Ersigen (SUI)  0:1
Vítkovice - Future  3:2
Vítkovice - Sirius (SWE)  2:2
Osmifinálová skupina:
Vítkovice - Pixbo (SWE)  1:3
Vítkovice - Koovee (FIN)  1:3

Sumář Czech Openu 2010: http://florbalvitkovice.cz/clanky.php?clanek=1355

 

 

CZECH OPEN 2009:

Skupina:
Vítkovice - Brno  2:0
Vítkovice - Trenčín (SVK)  7:1
Vítkovice - Pixbo (SWE)  0:2
Osmifinálová skupina:
Vítkovice - Täby (SWE)  0:1
Vítkovice - Rychenberg (SUI)  2:1
Čtvrtfinále:
Vítkovice - Dalen (SWE) 3:4 ts

Sumář Czech Openu 2009: http://florbalvitkovice.cz/clanky.php?clanek=1036

 

 

CZECH OPEN 2008:

Skupina:
Vítkovice - Brno  5:1
Vítkovice - Dalen (SWE)  3:4
Vítkovice - AIF (FIN)  4:2
Osmifinálová skupina:
Vítkovice - Tatran  0:0
Vítkovice - Rychenberg (SUI)  2:3

Sumář Czech Openu 2008: http://florbalvitkovice.cz/clanky.php?clanek=758