Vítkovice vítězem x3M Berlin Openu!

30. srpna 2011, CD

Vítkovice porazily ve finále turnaje v Německu Grasshopers Zürich 6:5 a staly se celkovým vítězem!!! Nové dresy tak zažily navýsost skvělou premiéru! aktualizováno.

 

Ve finále se naši hráči utkali se silným švýcarským celkem Grasshopers Zürich a rozhodně se nedá říct, že bychom byli před utkáním favority. Právě naopak, velkým favoritem byl právě poslední držitel švýcarského poháru.

      Finále samotné nezačalo, oproti předpokladům, vysunutým napadáním ze strany švýcarského celku a tak jsme chopili otěží utkání my a po dvou rychlých kombinacích jsme vedli v 6 minutě 2:0. Poté soupeř, kterému chvíli trvalo než se vzpamatoval z našeho úvodního tlaku, přitlačil a podařilo se mu otočit skóre v jeho prospěch. Kluci se ale nesložili a nejenže vyrovnali, ale do konce první třetiny utkání hraného na 3 x 20 minut hrubého času stihli strhnout vedení na svou stranu. Po přestávce se dál na hřišti odehrával ofenzivní florbal, kdy my jsme těžili ze šikovnosti a aktivity našich hráčů, soupeř naopak využíval svých fyzických předpokladů a zkušeností. Brankostroj první třetiny se poněkud zasekl , vsítit branku se podařilo pouze nám a tak jsme do druhé přestávky šli s nadějným vedením 5:3.

      Třetí třetina byla ve znamení tlaku „kobylek“, kterému napomohlo i trestné střílení, které ovšem Souček zneškodnil. Na obou stranách přibývalo vyloučených, soupeř přitlačil, využíval svých zkušeností a naši hráči se s tím ne vždy bohužel dokázali vyrovnat v mezích pravidel. V jedné z přesilovek vsítil Zürich kontaktní branku a pokračoval v tlaku, i když na druhou stranu si musel hlídat naše rychlé brejky, kterými jsme neustále hrozili a některé naše oku lahodící akce vyvolali bouřlivé ovace v hledišti. Tři mnuty před koncem viděl brankář Souček několikrát tečovanou střelu až za brankovou čarou a soupeř tak šťastně vyrovnal. Místo očekávaného šoku z vyrovnání a čekání na případné rozhodnutí na nájezdy se naši hráči oklepali a vrhli své síly do ofenzivy a 80 sekund před koncem se nám podařilo strhnout vedení na svou stranu. Přežili jsme i závěrečný tlak soupeře a na konci již naplno vytryskla nečekaná, ale o to větší vítězná radost.

      Těžko někoho vyzdvihovat, asi je logické, že prim hráli hráči, jež nastupují v mužské kategorii, ale rozhodně se neztratili ani ostatní a i když se turnaj každému třeba nepovedl úplně podle jeho představ, tak všichni odevzdali maximum

      Na konec bych chtěl jen podotknout, že se vyrojili na různých diskuzních florbalových serverech informace o tom, že soupeř nepostavil z důvodu porušení životosprávy pár hráčů. Ano, tohle je pravda, ale já bych právě naopak rád vyzdvihnul chování všech našich hráčů, kteří přijeli hrát florbal a přesto, že měli takřka volnou ruku v tom, co budou ve volném čase dělat, tohle nezneužili a byli vždy na utkání dokonale připravení a koncentrovaní.

 

Brankář Lukáš Souček byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.
Patrik Suchánek získal trofej pro nejlepšího hráče.

 

Sestava vítězů x3M Berlin Openu 2011 - 1. SC WOOW Vítkovice:

Rataj, Souček – Suchánek, Mertha, Jankulár Petr, Zbořil, Zezulka, Šebesta – Tokoš, Hájek, Jankulár Pavel – Veltšmíd, Matúš, Matejčík – Gurkovský, Stejskal, Klemens.¨

 

report z finále : trenér Jiří Gurkovský