Ženské áčko v přípravě na sezonu

30. srpna 2011, Redakce

Za tři týdny se naplno rozhoří boje v extralize žen, kde budou Vítkovice obhajovat bronzové medaile. Stejně tak se rozeběhne liga juniorek, kde vítkovické juniorky obhajují primát nejvyšší. O závěrečné fázi přípravy a novinkách v ženském týmu přinášíme souhrnný článek.

Vítkovické ženy a juniorky mají za sebou pětidenní herní soustředění v Bystřici, kde za velkých veder polykaly tréninkové dávky, zaměřené především na práci s hokejkou a hru jako takovou.
      Soustředění se zúčastnil téměř kompletní extraligový kádr na příští sezonu, včetně nové tváře Kateřiny Quittkové. Jedná se o osmnáctiletou útočnici, odchovankyni Opavy, která se v přípravě prozatím jeví velmi nadějně a mohla by zacelit mezeru po střelkyni Sylvě Gaidové, kterou čekají mateřské povinnosti. Dalšími dvěma novými tvářemi by měly být mladé sestry Zuzana a Tereza Hubáčkovy, které mají do Vítkovic namířeno na hostování z Olomouce. Zejména starší Zuzana by měla nakouknout i do extraligových zápasů, které už loni v dresu Olomouce zakusila a rovněž patří do širšího kádru reprezentace juniorek České republiky. Jak Zuzana Hubáčková, tak Kateřina Quittková by se měly v kádru Vítkovic představit na závěrečném přípravném turnaji hraném v Ostravě hraném od tohoto pátku. Definitivně se hráčkami Vítkovic staly dvojčata Sládečkovy a sestřenice Hendrychovy, v hostování pokračuje Veronika Enenkelová. Tým opustila i dlouholetá kapitánka Michaela Kuzmíková, kterou čekají rovněž mateřské povinnosti. Nejasný stále zůstává osud Moniky Léblové a Lenky Kubíčkové, které momentálně upřednostnily jiné florbalové aktivity před setrvání ve vítkovickém kádru. V áčku tak na brankářském postu čekají příležitosti pro nové brankářky.

      Novinkou v kabině Vítkovic je i nová kapitánka, kterou se pro nadcházející sezonu stala dlouholetá již ostřílená útočnice Andrea Pastušková.

      Přípravného turnaje Women Fatpipe cup se zúčastní i béčko (hysterky) Vítkovic, které na tomto turnaji obhajují loňské senzační vítězství.

Zápasy vítkovických týmů:

Pátek 2.9.2011
15:00 1.SC WOOW Vítkovice – FBS Asper Šumperk (Sareza)
16:20 1.SC WOOW Vítkovice Hysterky – TJ Sokol Brno Židenice (nafukovačka Muglinov)
17:40 1.SC WOOW Vítkovice – Elite Praha (nafukovačka Muglinov)
19:40 1.SC WOOW Vítkovice Hysterky – FBK Blueberries Modra (Sareza)
21:00 1.SC WOOW Vítkovice – ŠK 98 Pruské (nafukovačka Muglinov)

Sobota 3.9.2011
09:20 1.SC WOOW Vítkovice Hysterky – TJ JM Chodov (nafukovačka Muglinov)
10:40 1.SC WOOW Vítkovice – FBŠ Bohemians Praha (Sareza)
12:40 1.SC WOOW Vítkovice Hysterky – MMKS Podhale Nowy Targ (nafukovačka Muglinov)