Tatran vyučoval v efektivitě

18. listopadu 2011, CD

Televizní šlágr 10.kola Fortuna extraligy mezi jedinými držiteli mistrovského titulu v historii florbalu v Česku ovládl Tatran. Ten na Dubině nemilosrdně trestal každou chybu Vítkovic, které se naopak na gól obrovsky nadřely.

Z Prahy nedorazil reprezentant Garčar a do branky nenastoupil brankář Kafka, nýbrž Zich. A tento tah trenéra Zahalky se ukázal jako správný, neboť Zich se rozchytal k výbornému výkonu a společně s vynikající defenzivou Tatranu a ještě lepší produktivitou útočníků tak dotáhl hosty ke třetm bodům a rovněž do čela tabulky.
      Vítkovice nasadily do branky Romana Ciompu, Souček již byl připravený na střídačce, ale po zranění ještě není zcela rozchytaný. Ciompa neměl jednoduchý vstup do utkání. Hned první chybu Vítkovic totiž potrestal již ve 4.minutě von der Pahlen, kterého bezchybně našel přímo z rozehrávky od mantinelu Fridrich. Svědomí mohl zpytovat Patrik Suchánek. Svou první letošní brankou pak vyrovnal Jakub Hubálek, který využil zmatku před Zichovou brankou po dělovce Jelínka, která rozezvoněla tyč. V 10.minutě poslal Tatran opět do vedení Ondrušek. První třetina přesto skončila nerozhodně. Po skvělé práci Kološe, který vystihl rozehrávku hostů dorážel do prázdné branky Vít Hrubý.

      Bohužel druhá třetina začala dalším kiksem v defenzivě Vítkovic, osamoceného Ondruška již Žák stíhal marně a ten do prázdné branky pohodlně skóroval. Ještě jednou se podařilo Vítkovicím vyrovnat. Akci opět rozjel aktivní Kološ, jehož přihrávku fantasticky sklepl pro Zdeňka Žáka Tokoš. Bohužel přišlo další propadnutí, tentokrát ho měl na svědomí u mantinelu Vít Hrubý a Přívara dával opět do prázdné branky. Tatran se trhl do dvoubrankového vedení na sklonku druhé třetiny. Fridrichovu akci zakončil ve svém ideálním prostoru, tj. na brankovišti, operující von der Pahlen.

      Zřejmě zlomový okamžik nastal na začátku třetího dějství. Kdyby Vít Hrubý místo tyčky trefil gól, možná by se utkání vyvíjelo pak jinak. Ale na kdyby se nehraje. Naproti Tomu ve 43.minutě napřáhl z dálky Klimeš a propálil všechno a všechny. A po dalším zaváhání Vítkovic, které měl tentokrát na svědomí Hájek, zatloukl další hřebíček do vítkovické rakve střelou pod břevno Deutsch. Lukáš Hrubý pak využil nacvičenou standartku, ale to bylo z vítkovické strany vše. Rozdíl v efektivitě zakončení a zároveň vítkovický zmar deklaroval poslední gól utkání. Finský zadák Tatranu Liljenbäck v dalším přečíslení dva na jednoho nepříliš povedeně přihrával, ale do cesty jeho přihrávky nastavil domácí kapitán Jelínek hůl tak nešťastně, že míček přeskočil přesouvajícího se Ciompu a skončil v brance.

      Vítkovice vyšly poprvé v sezoně bodově naprázdno a touto porážkou ztratily také vedení v extraligové tabulce. V té je přeskočil právě Tatran. První polovinu základní části dokončí Vítkovice v neděli na palubovce Liberce. Utkání by mělo začít v 16 hodin.

Záznam utkání: http://ceskatelevize.cz/ivysilani/10128663078-florbal/411232400011054-1-sc-woow-vitkovice-tatran-omlux-stresovice/

Online přenos: http://online.cfbu.cz/online-44755.htm