Muži vezou z Liberce tři body

21. listopadu 2011, CD

Výhra znamená opět posun do čela tabulky, minimálně do čtvrtka, kdy se 11.kolo dohrává duelem Chodov-Tatran. Dvě branky vstřelil obránci Suchánek a Jelínek.

Duel v Liberci neměl být a nakonec také nebyl tak jednoduchý, jak tvrdily papírové předpoklady. Na mysli musela být například i nedávná výhra Liberce nad Tatranem.

      Vítkovice nastoupily v brance s již uzdraveným brankářem Součkem, stále však bez zraněného Pavla Jankulára.
      V sedmé minutě šly Vítkovice do vedení zásluhou v reprezentační formě hrajícího Petra Kološe. Liberec ale dvěma góly v jedné minutě otočil skóre. Nejprve propustil Veltšmída z trestné lavice přesilovkovou brankou Nesměrák a hned na to se prosadil i Jan Král.
      Vyrovnání přinesla až přesilovka Vítkovic, na jejímž konci byl nekompromisní střelec Patrik Suchánek. Domácí Liberec pak přečkal další oslabení, ale přece do konce druhé třetiny brankář Bauer přece jen kapituloval. V posledních vteřinách se trefil kapitán Jan Jelínek.
      Ve 45.minutě napálil míček přímo z rozehrání do sítě Lukáš Hájek a o dvě minuty po Kološově příhře přidal uklidňující gól opět Patrik Suchánek. Liberec mohl snížit při následné přesilovce při vyloučení Tokoše, ale místo toho sám inkasoval, když se v početní nevýhodě prosadil opět Jan Jelínek, rovněž dvougólový střelec večera. V rozhodnutém utkání si soupeři vyměnili každý ještě po jednom gólovém pozdravu. Na snížení libereckého Klucha odpověděl v poslední minutě David Matúš.

      Vítkovice se vrátily na čelo extraligové tabulky, ale k tomu, aby si vedení po polovině základní části udržely, nesmí Tatran ve čtvrtek v televizním utkání vyhrát na Chodově.

      Druhou půlku načnou Vítkovice na horké půdě Mladé Boleslavi. Tam se Vítkovicím dlouhodobě daří, i když ve statistkách najdeme poslední zápas rozhodnutý jasně 5:0 pro domácí Mladou Boleslav. Utkání se ale po jednoznačném vítězství Vítkovic 7:3 dohrávalo u kancelářského stolu a bylo kontumováno pro neoprávněný start Filipa Heczka. Ten je nyní, stejně jako před rokem, na hostování v mateřském Havířově a do nadcházejícího souboje tedy nezasáhne.

 

FBC Liberec - 1. SC WOOW Vítkovice 3:7
branky (asistence):
09:18 Lukáš Nesměrák, 09:51 Jan Král (Lukáš Veselý), 54:56 Matěj Klucho (Lukáš Nesměrák) - 07:37 Petr Kološ (Radim Polášek), 26:33 Patrik Suchánek (Jan Jelínek), 39:59 Jan Jelínek (Radim Polášek), 44:03 Lukáš Hájek, 46:16 Patrik Suchánek (Petr Kološ), 48:43 Jan Jelínek (Jakub Hubálek), 59:26 David Matúš (Martin Tokoš)