Mustang se rozstřílel na Dopravce!

21. listopadu 2011, CD

Muži Mustang pořádali na "Dopravce" a pořádali doslova brankové hody. Ve dvou zápasech se trefili rovnou dvacetkrát a po šestibodové injekci se vyhoupli na čtvrté místo vyrovnané tabulky MS ligy.

Mustangové výborným výkonem především v prvním zápase a v první třetině toho druhého potvrdili, že florbal pořád umí. Opava kousale jen třetinu, Tre Kronor ligové body tentokrát neviděli ani z dálky. Obě výhry vychytal ledově klidný brankář Jiří Richter, hattricky si připsali Tomáš Krásný, Zdeněk Pavlištík a Jaromír Veselý.

1. SC WOOW Vítkovice Mustang B - S.K. P.E.M.A. BCC Opava B  8:2

Již ve třetí minutě šli Mustagové do vedení po nacvičené akci, na jejímž konci byl dobře na bližší tyč střílející Tomáš Krásný. V šesté minutě stačil Šotola vyrovnat a v minutě desáté šla Opava dokonce do vedení. To Miklas nezkrotil před svým brankářem neposedný míček a musel faulovat. Nařízené trestné střílení pak proměnil Šimera. Do konce prvního dějství ale vystřihl Mustang nádhernou florbalovou akci, na jejímž konci stál do prázdné branky střílející Tomáš Krásný. Od této chvíle bylo jasné, kdo je pánem na hřišti. V 15.minutě tečoval Lopourovu nabídku do branky Martin Grobelný a za další dvě minuty zkompletoval hattrick Tomáš Krásný. Ve 20.minutě se prosadila i třetí formace, přesným střelcem byl Martin Myška. Vítkovice pak přestály oslabení a samy naopak na sklonku třetí třetiny početní výhodu rychle využily. Již po patnácti vteřinách se ranou z dálky trefil Martin Jankulár. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat a tentokrát se radoval dobře hrající Michal Charbulák. Pak byl ještě ve vyložené šanci faulován Kořínek a sám si také postavil míček k trestnému střílení. To sice neproměnil, přesto Opava za faul i tentokrát zaplatila, když účet utkání uzavřel další dalekonosnou přesilovkovou ranou Roman Sladký.

 

1. SC WOOW Vítkovice Mustang B - IBK Tre Kronor Ostrava  12:1

Druhým soupeřem byl Mustangu tým Tre Kronor, který se nenachází zrovna v nejlepším rozpoložení. Tým posílen vítkovickým veteránem Petrem Šmerdou a vzadu s jindy výborným Michalem Maceášem byl v první třetině doslova smeten ze hřiště osmigólovým uragánem. 
      Hned v první minutě si vzal míček do své správy na pozici obránce alternující posila Jiří Mojžíšek a pustil jej až do šibenice soupeřovy branky. Hned v dalším střídání naservíroval Grobelný míček jako na zlatém podnose před prázdnou branku Zdeňku Pavlištíkovi. A v čase 1:41 se po vybídnutí Mira Veselého trefil i horký adept na Teemu Selänne Trophy pro nejlepšího nováčka Adam Sokol. Tři střídání, tři góly. Útočná smršť pokračovala a soupeř se jen ztěží bránil výborně hrajícím domácím. Ve čtvrté minutě zvyšoval střelou na vzdálenější tyč na 4:0 Martin Myška a tentýž hráč se prosadil i o dvě minuty později. V deváté minutě využil skvělé Veleckého přihrávky na střed Jaromír Veselý a poté se stejný hráč ve stejné minutě radoval z další branky. Tentokrát to byla bleskově využitá přesilovka a gól z volného úderu po příhře Mojžíška. Za pouhých sedm sekund po rozehrání prolomil letošní střeleckou smůlu také kapitán Ondřej Bojko!
      Po zřejmě nejlepší třetině pak Mustang již polevil a ke své vlastní smůle upustil od výborné kominační hry, i tak ovšem svého soupeře přehrával. Ale nenudil se ani Jiří Richter v brance, který musel vytasit nejeden výborný zákrok proti jedovkám Šmerdy a spol. Ve 14.minutě za jeho záda nešťastně doskákala nepovedená střela Pirkla v přesilovce, pouhé dvě vteřiny před návratem vyloučeného Bojka z trestné lavice. Jak se později ukázalo, byla to jediná Richterova inkasovaná branka v utkání. V 16.minutě našel Charbulák výborně před brankou volného Mira Veselého a ten bude platit do týmové kasičky něco málo za hattrick. Stejnou milou povinnost si vystřílel góly ve 23. a 34.minutě Zdeněk Pavlištík. Poslední dvě sezony sbírá spolehlivý zadák Ondřej Miklas pouze asistence. V sezoně 2009/10 si do statistik zapsal 0+9, loni 0+7. Na gól čekal dva a půl roku a dočkal se v tomto zápase, když svůj výjezd od mantinelu zakončil nechytatelnou ranou k tyči.

Sestava Mustangu:
Jiří Richter -
Libor Veselý, Roman Sladký - Tomáš Krásný, Ondřej Bojko (C), Adam Kořínek -
Martin Jankulár, Jiří Mojžíšek - Martin Grobelný, Martin Lopour, Zdeněk Pavlištík -
Ondřej Miklas, Jiří Velecký - Jaromír Veselý, Martin Myška, Michal Charbulák - Adam Sokol.