Mrazivé derby pro Vítkovice

22. listopadu 2011, redakce

V ženské extralize mají za sebou vítkovické hráčky druhé a znovu vítězné městské derby. V arktických podmínkách na půdě soupeře dokázaly vybojovat po dramatickém průběhu vítězství 3:1 a zakončit tak letošní část extraligy vítězstvím.

Extraliga žen měla na programu první odvetné kolo a zároveň i poslední zápas v letošním kalendářním roce, vlivem pauzy pro mistrovství světa žen.

Vítkovické ženy se představily na půdě městského rivala v jeho království v nafukovací hale v Muglinově a soupeř jim měl rozhodně co vracet, vždyť na Dubině prohrál v září nečekaně vysoko 10:3. S podmínkami né zrovna vhodnými pro florbalové zápasy se nakonec modrobílé dokázaly poprat, stejně jako se srdnatě bojujícím soupeřem a v utkání uspěly. Pomohla jim k tomu zejména úvodní část zápasu, kdy se dostaly do několika šancí a v desáté minutě jednu z nich i zužitkovaly. Macurová našla křížným pasem před prázdnou brankou Denisu Ferenčíkovou a pro tu už nebylo problém zavěsit. Protentokrát. Naprosto totožná situace se totiž opakovala v následujícím střídání a tentokrát při svém zakončení slovenská legionářka selhala. Několik dalších slibných pokusů pochytala spolehlivě chytající brankářka soupeře Máčilová a naopak na druhé straně Anna Meichsnerová v bráně pořádně mrzla, neboť soupeř si svou aktivitu nechával především do pozdějších částí zápasu a ani při přesilovce toho příliš nevymyslel.

      Od druhého dějství už přeci jen domácí hráčky začaly více kousat a derby se změnilo v bitvu jak má být. Brankově se však prosadily Vítkovice, když do sítě doplachtil dalekonosný pokus Anny Niemcové. Na druhé straně mohla udeřit ex-vítkovická Zamastilová, když ji "kamarádsky" ke skórování vybídla Kovalská, šance však skončila vysoko nad brankou. Druhá polovina zápasu se však začala nést ve znamení vítkovického trápení a převahy soupeře, kterou odstartovala úspěšně gólovou dorážkou Vavrečková a jen díky pozorné Meichsnerové udržely Vítkovice jednobrankový náskok až do třetího dějství.

      Závěrečná třetina přinesla víc než florbal boj o ligové body. Nasazení a snaha hráčkám nechyběla, přesnost a kvalita však zejména těm vítkovickým ano. Ani soupeř však ze své převahy žádnou vyloženou šanci dlouho nevytvořil a tak se utkání rozhodlo až v závěrečné pětiminutovce. To se tentokrát ve prospěch Vítkovic potvrdilo otřepané "nedáš dostaneš", když nejprve největší možnost soupeře na vyrovnání skončila z hole Šupákové na tyči, aby se při následném pobytu hry na opačné straně hřiště prosadila bojovností Kateřina Quittková a dala tak výsledku definitivní podobu.



FBC ČPP Remedicum Ostrava - 1.SC WOOW Vítkovice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

branky a nahrávky: Vavrečková (Závodná) - Ferenčíková (Macurová), Niemcová (Voláková), Quittková

sestava Vítkovic: Meichsnerová - Novakovská, Vašíčková, Ferenčíková, Macurová, Pastušková - Kovalská, Vobořilová, Quittková, Hubáčková, Hašová - Niemcová, Voláková, Enenkelová, Šrotová, Kociánová