O víkendu hrály všechny týmy elévů

22. listopadu 2011, VyR

Aligátoři 1.SC WOOW Vítkovice odehráli v pořadí třetí turnaj Elévů v sezóně 2011/2012. Turnaj se odehrál na hřišti o rozměru 32x16, hrálo se na čistý čas 2x8 minut a v sestavách 5+1.

K úvodnímu utkání nastoupili Aligátoři proti Slavii Havířov, se kterými neměli vyřízené účty z minulého turnaje, kdy na jejich půdě nešťastně prohráli. Tentokráte byli o jeden bod úspěšnější a remizovali 1:1. V zápase sice Aligátoři vedli, ale i přes mohutné povzbuzování od rodičovské lavičky, aby i stříleli a nejen si nahrávali, za které byla posléze trenérem napomenuta, se hubené jednobrankové vedení nepodařilo udržet a v závěru inkasovali. Ne vždy se názor rodičů shoduje s pojetím hry, kterou určí trenér. Přesto se toto utkání ukázalo jako stěžejní pro celý zbytek turnaje a díky bodu za remízu to nebyl úplně špatný turnaj.

 

Ke druhému utkání Aligátoři vyzvali Remedicum Ostrava. A jak už to v zápasech s městským rivalem bývá, tak držení míčku máme pod vlastní kontrolou, ale štěstí nakonec stojí při soupeři. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, velmi dobře hrálo tentokráte celé družstvo. S pohledu trenéra i rodičů, to byl nejhezčí a nejlepší zápas za poslední období. V první půli Aligátoři vedli a kontrolovali hru, kdy i dvakrát zazvonili o tyč soupeře, ale na začátku druhé půle, opakovanou chybkou v rozehrávce z minulého turnaje a ztrátou míčku na vlastní půlce, bylo srovnáno. V závěru již všichni věřili v remízu, ale soupeř odrazil letící míček z vlastní půlky, který padáčkem přistál až za zády našeho gólmana a bylo to 1:2. Soupeři vyšla střelba na 100 %, protože ze dvou střel mezi tyče dali dva góly. Škoda těch dvou tyček z první půle, ale vyrovnat se již nepodařilo. Bylo zřejmé, že další dvě utkání je třeba vyhrát a hrát i na skóre, abychom skončili alespoň na bedně.

 

Ve třetím utkání si zatím bezzubí Aligátoři spravili náladu, kterou odnesl místní pořadatel 1.MVIL Ostrava. Aligátoři konečně začali i střílet, kdy nasázeli tři góly a nepustili žádný, takže vyhráli s přehledem 3:0. Gólů v soupeřově síti mohlo být více, kdyby zlý muž pan Matyáš Gryz nešel na hanbu za vražení soupeře za mantinel, dobrou zprávou bylo, že jsme v oslabení alespoň neinkasovali. Vlivem vývoje na turnaji a opraveným skóre mohli Aligátoři pomýšlet i na druhé místo, ale to by museli Remedici v předposledním utkání celého turnaje porazit rozjetou Slavii Havířov. Prvenství již ostravané z Muglinova měli jasné, takže celý zápas pouze dotahovali. V závěru to vypadalo na remízu, která nám nepomůže. Tentokráte však tradiční štěstí Remedica pomohlo i Aligátorům, když vedoucí branku vstřelili v poslední setině hry. Opravdu setině, kdy se i rozhodčí musel jít poradit. Poté podle pravidel následovalo pouze rozehrání a ukončení utkání.

 

V posledním zápase turnaje museli Aligátoři vyhrát nad Českým Těšínem, aby skončili do třetího místa nebo vyhrát o tři branky, aby skončili na celkovém druhém místě. Na dálku tak bojovali i se Slavii Havířov, se kterou v úvodním utkání remizovali. Dalším kritériem pro konečné umístění je skóre, které však Havířované měli lepší o dvě branky. O této skutečnosti však byl informován pouze trenér, ale děti tuto informaci neměly. Celkem s přehledem jsme v první části vedli o potřebné tři branky. Ve druhé půli začal soupeř nebezpečně dotahovat, ale naši vždy našli odpověď až na jednu výjimku, kdy skóre bylo pouze o dvě branky. Konečným výsledkem 7:4 vytěžili Aligátoři z minima maximum a skončili na celkovém krásném druhém místě.

 

Druhé místo na turnaji bylo podobně jako minule urputně, ale úspěšně vybojováno, takže sladkou odměnu, tentokráte bez poháru si Aligátoři s přehledem zasloužili. Při troše štěstí mohli mít turnaj od začátku pod kontrolou, snad tomu tak příště bude a štěstí bude i na naší straně. Zábavnou, ale i mnohými soupeři záviděníhodnou a koneckonců i očekávanou vložkou byl motivační pokřik o „Ostravě černé a děvuše věrné“, před každým utkáním před vlastní brankou, kdy i rozhodčí měli strpení před úvodní rozehrávkou.

 

Většina dětí byla na turnaj řádně fyzicky připravena, protože pondělní kondiční tréninky se švihadlem a úterní tréninky, kdy trénují běh, z nich dělá zdatné atlety. Za počet přihrávek na turnaji by jistě také zasloužili diplom. Aligátoři vnesli i novátorský prvek, který mnozí soupeři jen nechápavě s povzdálí sledovali, kdy před každým utkáním, opět trénovali běh a to vč. golmána, který šel poté do utkání tzv. naostro, zatímco hole odpočívaly na střídačce. Tento týden měli děti jedinečnou příležitost si i zahrát a předvést své umění před plnými ochozy o přestávkách extraligového utkání mezi Vítkovicemi a Tatranem Střešovice.

 

Slovo trenéra:

Ze začátku turnaje jsme měli super nasazení, ale postupně nám docházely síly. Na čem musíme zapracovat, je nahrávka. Lepší provedení nahrávky a nenahrávat naslepo.

 

Sestava:

Pokorný Jonáš (G), Choma Adam (C), Gryz Matyáš, Rodovský Jan, Pospíšilík Daniel, Šubert Filip, Šubert Michal, Buganský Martin, Puchalka Jan, Vykopal Erik, Pecnová Kristýna, Gattnar Martin, Pytlíková Simona, Gazda Ondřej, Zubek Adam, Valigura Vojtěch

Trenéři:

Kohút Rosťa, Gattnar Rostislav

 

Výsledky:

MVIL-Český Těšín 0:1, Slavia-Aligátoři 1:1, Remedicum-MVIL 4:1, Český Těšín-Slavia 1:4

Aligátoři-Remedicum 1:2, MVIL-Slavia 0:2, Remedicum-Český Těšín 4:3

Aligátoři-MVIL 3:0, Slavia-Remedicum 3:4, Český Těšín-Aligátoři 4:7

Konečné pořadí:

1. FBC ČPP Remedicum Ostrava

2. 1.SC WOOW Vítkovice Aligátoři

3. Slavia Florbalshop.cz Havířov

4. FBC Karta Group Český Těšín

5. 1.MVIL Ostrava

 

Ještě zbývá doplnit výsledky dalších vítkovických Elévů. Draci si v úvodním zápase turnaje v hale na Dubině poradili s Tigers Poruba 15:0, dále s Frýdkem-Místkem 6:1, dalším skalpem bylo Torpedo Havířov, kteří si odvezli porážku také 15:0 a na závěr dali Hradci n/M 9:0. I bez absentujícího trenéra Jirky Frömmela, který se zotavuje, domácí turnaj s přehledem vyhráli pod vedením Vaška Pály. Mustangové v hale TJ Mittal na Varenské ul. přehráli Krnov krásně 11:2, Horní Suchou 4:3, poté podlehli Paskovu 0:2 a Škorpiónům 2:10 a na turnaji tak skončili na bedně, na třetím místě.

                                                                                                                             

Zápis z turnaje: Radim Vykopal