Vítkovice neudržely vedení v Boleslavi a prohrály na nájezdy. Katem Slaný

26. listopadu 2011, CD

aktualizováno. Martin Tokoš mohl být hrdinou. Dal dva góly, ale dvěma vyloučeními v závěru nabídl soupeři vyrovnání. Domácí modla Slaný pak 47 vteřin před koncem vyrovnal a jediným úspěšným nájezdem strhl vedení na stranu Mladé Boleslavi. Vítkovice vezou domů jeden bod.

Zajímavou předehru jednomu ze šlágrů 12.kola florbalové Fortuna extraligy obstarala bitka mladoboleslavských fanoušků a házenkářů s týmem staršího dorostu Chodova po závěrečném hvizdu utkání staršího dorostu házené. Florbalové utkání zas až tak "akční" nebylo a připomínalo spíše sport.

      Vítkovice dorazily do města Škodovek bez nemocného Kološe, stále ještě zraněného Jankulára a také bez zdravotně indisponovaného Poláška.

      Začátek vyšel lépe domácím a v páté minutě to bylo již 2:0. Ve 12.minutě snížil na 1:2 z pohledu Vítkovic Lukáš Hrubý, Slaný ale v 19.minutě protlačil míček do branky potřetí a domácí vedli zase o dva góly. Toto manko se ale podařilo Vítkovicím smazat ve druhé periodě. Nedjříve v polovině utkání snížil Martin Tokoš a v přesilovce při vyloučení Gwuždže srovnal krok Patrik Suchánek.

      Ústřední postavou třetí třetiny se stal Martin Tokoš. V 55.minutě poslal Vítkovice poprvé v utkání do vedení, naneštěstí dal zelenou svým emocím a ty se rozhodčím nelíbily a Tokoše vyloučili. V oslabení ještě gól nepadl, ale minutu a půl před koncem byl ten samý hráč přísně vyloučen znovu. A tentokrát již Souček kapituloval. Střelcem byl netradičně na pozici útočníka hrající Slaný. Vítkovice pak propásly pár slibných šancí v prodloužení a o vítězi tak rozhodovaly samostatné  nájezdy. Bohužel ani Veltšmíd, ani Hájek, ani Tokoš neuspěli. Na druhé straně nejprve neuspěl Pluhař, ale pak Slaný už ano a Vítkovice si tak vezou z Mladé Boleslavi bod za prohru v prodloužení.

      Přesto se udržely ve vedení v tabulce Fortuna Extraligy. Tatran zaváhal v Brně 6:7, na stejný bodový zisk se však dotáhl Chodov, který přehrál Havířov na jeho hřišti 8:2.

      A nyní již se chystá další ostravské derby. Vítkovice přivítají Remedicum na svém hřišti v sobotu 3.12.2011 v 17:15!

 

 

BILLY BOY Mladá Boleslav - 1. SC WOOW Vítkovice 5:4pn
branky:  1. Jiří Bouška, 5. Josef Pluhař, 19. Štěpán Slaný, 60. Štěpán Slaný - 12. Lukáš Hrubý, 31. Martin Tokoš, 35. Patrik Suchánek, 55. Martin Tokoš; rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc; vyloučení: 3:2; využití: 1:1; diváků: 212; zásahy brankářů: Jakub Koráb ? - Lukáš Souček ?; po třetinách:  3:1, 0:2, 1:1, 0:0;