Veteráni odehráli zápasy na Dopravce. Veltšmíd hrdinou

28. listopadu 2011, CD

aktualizováno. Dvě cenné výhry si na své konto připsal vítkovický A-tým veteránů. Bezchybným výkonem v utkání s Havířovem (4:0) vychytal čisté konto vychytal pětačtyřicetiletý brankář Tomáš Veltšmíd. B-tým po vítězství nad Remedicem překvapivě ztratil první body v utkání s posledním 1.MVILem Ostrava.

1.LIGA VETERÁNŮ-3.KOLO

FbK LDN Horní Suchá – 1.SC WOOW Vítkovice 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)

Vítkovické Áčko mělo za svého prvního soupeře v úvodním zápase turnaje tým Horní Suché. Nerozehranost či neprobuzení bylo znát hned od začátku. Soupeř kousal a vyplatilo se mu to, protože po první třetině i vlivem několika drobných chyb veteránů z Vítkovic vedl již 2:0. Krátce po začátku druhé třetiny snížil skóre Luboš Šebesta a pomalu jsme se začínali probouzet. Soupeř však vzdoroval a opět zvýšil skóre o dvě branky, bylo to však naposled, protože kapitán Tomáš Mitura ihned po rozehrávce za 4 sekundy opět potvrdil roli vůdce týmu a opět snížil na hratelný výsledek. Do třetí třetiny jsme vstupovali s jednobrankovým mankem a pouze se dvěma útočnými formacemi. V páté minutě během přesilové hry srovnal stav na 3:3 Rosťa Michalík. Veteráni se probudili právě včas a v osmé minutě konečně otočili výsledek na svou stranu po brance Aleše Grunera. Soupeř se z otočení výsledku již nevzpamatoval ani po time-outu, který si vybrali ihned po našem gólu. V závěru jsme si naopak time-out vzali my, abychom si stačili říct, co jsme nestihli v šatně, jak a zda vůbec probíhá předvánoční nákup dárků, kdo se naposledy zbořil apod. Během utkání jsme měli dva vyloučené, za které jsme sice ubránili naši svatyni, ale novým pravidlem je, že když je někdo vyloučen, tak musí v daném utkání skórovat a to se Rosťovi Michalíkovi podařilo nebo přispěje blíže neupřesněný obnos do klubové pokladny hanby našemu předsedovi Mirkovi Kníchalovi a prvním přispěvatelem za toto utkání bude velký Pepa Pavlík. Novou posilou Áčka, zejména při rozehrávce se stal Pavel Obrusník.

 

 

 

1.SC WOOW Vítkovice – Torpedo Havířov 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

 

Před úvodním rozehráním druhého utkání bylo za celý tým z rukou Mirka Solanského předáno památeční tričko s číslovkou 100 na zádech panu Josefu Haroníkovi, za odehraných sto ligových utkání. Na přední straně je foto vítězů ligy veteránů z ročníku 2009/2010 jichž byl a stále je pevnou součástkou. Do turnaje však ze zdravotních důvodů nyní nenastoupil.

Ve druhém závěrečném utkání turnaje, které se odehrálo za světelných podmínek na hranici regulérnosti a málem se vytahovaly tzv.čelovky, byli veteránům Vítkovic soupeřem veteráni Torpeda Havířov.  S tímto týmem jsme se vítězně utkali již na minulém turnaji v Opavě a předpokládali jsme hladký průběh i nyní. Předpoklad se potvrdil, protože během necelých dvou minut po úvodní rozehrávce jsme vedli po brankách Libora Robenka a Luboše Šebesty o dvě branky. Druhá třetina začala obdobně, kdy jsme zdvojnásobili již trojnásobné úsilí a po několika odehraných vteřinách jsme vedli brankou Tomáše Mitury již o tři góly. Ve druhé třetině jsme si ještě brankou Aleše Grunera pojistili vedení. V tomto utkání nás famózně podržel golmán Tomáš Veltšmíd, který nepřipustil, aby se soupeř rozehrál a udržel sobě i nám čisté konto. Ve třetí třetině gól již nepadnul, pouze zvonila naše tyč a soupeři se již soustředili pouze na to, aby neprohráli s nulou, i proto si v závěru vzali oddechový čas a hráli bez brankáře se šesti hráči v poli. Všichni Vítkováci obětavě bránili a pomáhali držet nulu i bez v tomto utkání již nepřítomných Ladislava Gani a Pavla Obrusníka. Během zápasu jsme museli strpět i tři vyloučené, které reprezentovaly pouze dvě jména a to ve druhé i třetí třetině pan Kováčik, který se však gólově neprosadil, pevně věříme, že má naspořeno a bude muset přispět do týmového prasátka hanby a poté také pan Gruner, který však branku vstřelil a platit tak nebude, ale nevěděl jak dále na sebe upozornit. Dobrou zprávou je, že zlý muž z Opavy a teď nemám na mysli Přému, ale našeho tehdy dvakrát vyloučeného Luboše Šebestu již přestalo bavit zlobení a soustředil se opět jen a jen na góly. Vítanou zajímavostí byl počet přítomných a zároveň Vítkovickým veteránům fandících diváků, jejichž počet přesáhnul 10 a zastavil se na konečných 14 neplatících a dobře se bavících fandů. Pevně věříme, že jsme jim dali dostatečný důvod ke spokojenosti. Po zápase někteří hráči na přítomné fandy házeli své zpocené dresy, pro které se však raději nikdo z nich neohnul. 

 

Zatím co se soupeři mění, tak taktika spředená ve Starých časech a přes kapitána prezentovaná, zůstává stejná. Nahodit mezi kruhy a jít si plácnout. Někdy to i vyjde. Po dvou výhrách a šesti potřebných bodech do tabulky to byl pro veterány Áčka zatím nejúspěšnější turnaj a pevně věřím, že ne poslední v této sezóně. Mimochodem, takový tým by toho dne mohlo Béčko jen tiše závidět.

 

Sestava Áčka:

12-Tomáš Veltšmíd (G), 2-Ladislav Gaňa, 3-Josef Pavlík, 6-Jiří Šimečka, 8-Libor Robenek,
10-Pavel Obrusník, 13-Lubomír Šebesta, 20-Tomáš Mitura (C), 22-Aleš Gruner,

33-Rostislav Michalík, 47-Radim Vykopal, 70-Miroslav Kníchal, 73-Marek Kováčik,

95-Antonín Gárlík

Trenér: Aleš Grunner
Vedoucí: Miroslav Kníchal

 

1.SC WOOW Vítkovice B – FBC ČPP Remedicum Ostrava 6:2 (2:1, 0:1, 4:0)

 

Vítkovické Béčko

hrálo v městském derby ve svém prvním zápase s Remedicem.  V nelehké pozici se ocitnul golmán Jan Maceček, který byl pro Remedicum poprvé soupeř a ještě v brance městského rivala. V první třetině dvakrát vedli po brankách Střondaly a Vavrečky, mezitím snížil za Remedicum Kapolka. Ve druhé třetině srovnal Dziuba po chybce v obraně, kdy se nejmenovaný obránce nepochopil s golmánem. Vyrovnaný stav a lehká nervozita vydržela až do začátku třetí třetiny. Když se však Vítkovicím nedařilo ani při přesilové hře, tak si v průběhu této výhody vzali takticky oddechový čas a poté se jim podařilo skóre otočit na jejich stranu. Nejdříve to byl Jánoš, poté opět Vavrečka, v zápětí Matlenga a svým hatrickem definitivně zlomil odpor Remedica Hanys Vavrečka.

 

 

1.MVIL Ostrava - 1.SC WOOW Vítkovice B 3:3

Dalším soupeřem Vítkovického Béčka bylo Mužstvo Vladimíra Ilíče Lenina. Soupeř klamal již názvem, protože nastoupila i jedna žena. Byla to jejich nejpůvabnější hráčka, která byla následně vyhlášena i nejpůvabnější hráčkou celého turnaje. Klamali také počtem střídajících hráčů, protože někteří nestřídali vůbec z důvodu liduprázdné střídačky o dvou hráčích. V brance se poprvé v této sezóně objevil Martin Čépe. I když držení míčku bylo převážně v režii Vítkovic, tím spíše, že je hnalo v součtu i 48 nejrůznějších titulů z ligových soutěží, tak Prešovský beton soupeře jen těžko prokousávali. Nejdříve v první třetině uklidnil Petr Šmerda, ale v zápětí vyrovnal Kotzur, poté ještě v první třetině dal vedoucí branku MVILu i Vítkovicím dobře známý kapitán Chuck Pála a třetinu musel zachraňovat Vavrečka. Ve druhé třetině se trefil Michal Rohel, ale ve třetí třetině vyrovnal na konečný stav opět Kotzur. V závěru si obě družstva krátce po sobě vzali oddechový čas, protože oběma šlo o prestiž. Jedni ještě neztratili bod a druzí mohli naopak získat první, o to cennější, že s lídrem tabulky. I když se toto utkání hrálo slušně bez vyloučených, tak přece jen časté ataky na hranici osobní obrany pana Krupičky, nejstaršího hráče Béčka na nejpůvabnější hráčku MVILu nebyly ojedinělé.

V tabulce však zůstalo neotřesitelně Béčko na svém obvyklém prvním místě a Áčko již začalo stoupat ze dna do výšin, kam bezpochyby také patří nebo by chtělo patřit.

 

Sestava Béčka:

30-Jan Maceček (G), 1-Martin Čépe (G), 5-Patrik Kubečka, 6-Tomáš Matlenga, 10-Michal Jánoš, 11-Martin Trojan (C), 13-Michal Rohel, 14-Roman Labský, 15-Petr Tomeček, 16-Jan Krupička, 17-Petr Šmerda, 18-Marcel Ferda, 20-Jan Vavrečka, 70-Jaroslav Střondala
Trenér:---
Vedoucí: Petr Tomeček

Zápis z turnaje: Radim Vykopal
Foto: Roša, Radim Vykopal