Vítkovice postoupily do finále poháru!

09. prosince 2011, CD

V Otrokovicích se odehrálo krásné utkání ve vynikající atmosféře, které měly Vítkovice dá se říci celý zápas pod kontrolou. Za stavu 7:0 dovolili domácím korigovat pouze jedinou brankou a po šedesáti minutách se mohli hráči Vítkovic hrající v tradičních "pohárových" oranžových dresech radovat z postupu do finále.

Zaplněná hala na Štěrkovišti viděla velkou bitvu. Oba týmy pilovali osobní obranu po celé ploše, lépe se s tím od začátku vyrovnávaly hostující Vítkovice.

      Do Otrokovic se vydala i početná, cca pětadvacetičlenná posádka vítkovických "ultras", kteří se od začátku překřikovali s domácí přesilou fanoušků.

      Hned po 27 vteřinách napálil Tokoš míček ihned ze standartky do sítě, rozhodčí však nechali úder správně opakovat, míček totiž nebyl na místě rozehrání. Ve druhé minutě míček poskakoval kolem Habrmanovy branky, ale zahřmělo až v minutě čtvrté. Jelínkovu střílenou přihrávku usměrnil na brankovišti do sítě Lukáš Veltšmíd. V páté minutě byl přísně vyloučen Sova a v přesilovce měli domácí několik dobrých příležitostí, pálili především Hradil s Petříkem, ale Lukáš Souček se rozchytal k parádnímu výkonu. V minutě desáté vytryskla radost ve vítkovickém kotli podruhé. Obrovský přehled ukázal objev vítkovické sestavy Veltšmíd a Martin Tokoš střílel do prázdné branky. Na ploše to hráčům opravdu dost podkluzovalo, po jednom rychlejším pohybu se tato nepříjemnost stala i Matúšovi, který muselbýt ošetřen "doktorem" Sklenovským, na hřišti se od té doby objevoval i čtrnáctý hráč Vítkovic Mojžíšek. To běžela třináctá minuta utkání. Matúš se od druhé třetiny naštěstí do sestavy vrátil.

      Otevřená hra obou týmů musela fanoušky bavit. Velkou rozvahu a florbalovou vyzrálost ukázal ve 26.minutě Kološ, míček připravil pro Lukáše Veltšmída, který střelou do šibenice nedal Habrmanovi moc šancí zasáhnout. Ve 28.minutě Vítkovice udeřily v krátkém sledu hned dvakrát. Nejprve se dorážkou střely Lukáše Hrubého prosadil David Matúš a poté zkušeně připravil gól pro Lukáše Hájka Jelínek. Tři góly během tří minut byly pro utkání rozhodující. Hned na to sice měli domácí další možnost přesilové hry po dalším přísném vyloučení Tokoše, tu však nevyužili. Navíc přišlo třicet vteřin na přelomu 34. a 35.minuty, ve kterých Lukáš Hájek a Radim Polášek svými góly definitivně pohřbili naděje Otrokovic na zvrat v utkání. Trenér Holovka si vybral time-out, nechtěl, aby se opakoval debakl 0:11 z Ostravy, ke kterému se schylovalo i na jejich domácím hřišti. Otrokovicím se pak skutečně povedlo dostat do dvou tutovek. První ještě skvělý Souček vychytal, proti dorážce Sovjáka ve 37.minutě byl ovšem již zcela bezmocný.

      Sedm vteřin před konce druhé třetiny byl vyloučen také první domácí hráč, konkrétně Michal Nagy za sekání, ani Vítkovice ovšem nabídnutou přesilovku nevyužily. Z poslední bezbrankové třetiny musíme vyzdvihnout oba brankáře, kteří již změnu skóre nepřipustily, ačkoli šancí bylo na obou stranách ještě několik. Zajímavé byly také tahy domácí střídačky s vybíhajícím brankářem a hře v power-play, ke které sáhli v krátkém sledu několikrát a to již od 50.minuty. V posledních minutách zněl halou Vysoký jalovec, oba kotle si fandily navzájem, na rukou téměř pěti stovek fanoušků se nesly mexické vlny. Tak má vypadat florbalová atmosféra!

      Vítkovice postoupily po šesti letech do finále českého poháru. V něm se utkají s týmem Chodova v naprosto příšerném termínu: pondělí 19.12. v 19:00 v Praze. I přesto se však vítkovičtí ultras chystají své hráče podpořit!!! O výjezdu budeme brzy informovat...