Vánoční svátky stráví A-tým na čele tabulky

11. prosince 2011, CD

Vítkovice vyhrály na hřišti Bohemians 7:4 a o skóre opět předstihly Chodov. aktualizováno.

Vítkovice přijely do Prahy pouze s jedním brankářem. Lukáš Souček s Marcelem Suchánkem zůstali doma, Roman Ciompa držel dvě třetiny čisté konto, v divoké třetí třetině inkasoval, stejně jako brankář Bohemians Rebro, čtyři "kusy". Vítkovice si ale za dvě třetiny zápasu vypracovaný tříbrankový náskok udržely a desáté vítězství v letošní extraligové sezoně.

      První třetina patřila hostujícím Vítkovicím. Z množství šancí se ujala pouze ta Lukáše Hájka. Hubený náskok se rozrostl v druhé třetině, kdy se na dvou brankář podílel David Matúš. Nejprve přihrál Patriku Suchánkovi, který překvapil Rebra z dálky a pak Matúš zakončil úspěšnou spolupráci s Hájkem třetím gólem.

      Na začátku posledního dějství byl vyloučen střelec druhé branky Patrik Suchánek a v oslabení Ciompa poprvé kapituloval. Překonal jej Kuncman. Domácí se dotáhli na rozdíl jediné branky v 48.minutě, kdy Jedličkovy přihrávky využil obránce Kisugite. Vážnější komplikace ale Vítkovice rázně odmítly třemi brankami v rychlém sledu. V 50.minutě se trefil Oldřich Sova, do minuty Radim Polášek a v přesilovce při vyloučení Duška dalekonosnou ranou Jan Jelínek. Bohemians ale přece jen zabojovali a dalšími dvěmi slepenými brankami v rozmezí jedné minuty (Růžek, Kisugite) korigovali na 4:6. Pak zkusili i hru bez brankáře, kterou ale nedotáhli do úspěšného konce a do prázdné branky pečetil výsledek opět Jan Jelínek.

      Poslední extraligový zápas kalendářního roku 2011 tedy Vítkovice na půdě Bohemians zvládly a oplatily jí tak překvapivou zářijovou omácí prohru 7:8 na samostatné nájezdy. Skutečně poslední zápas je ale čeká za týden opět v Praze, tentokrát ale proti Chodovu ve finále Poháru České pojišťovny. Pojeďte Vítkovicím ve finále fandit!!! Více zde: Ultras jedou na finále

 

FbŠ Bohemians - 1. SC WOOW Vítkovice 4:7
branky:  43. Lukáš Kuncman, 48. Martin Kisugite, 54. Adam Růžek, 55. Martin Kisugite - 16. Lukáš Hájek, 27. Patrik Suchánek, 33. David Matúš, 50. Oldřich Sova, 51. Radim Polášek, 54. Jan Jelínek, 59. Jan Jelínek;
rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl;
vyloučení: 2:2; využití: 1:1;
po třetinách:  0:1, 0:2, 4:4;