Nejdříve trápení a potom záření

13. prosince 2011, redakce

Dorostenky Vítkovic mají za sebou další dvojkolo. V sobotu v Opavě se nejprve protrápily utkáním s Horní Suchou a poté excelovaly v zápase s FBC Ostrava.

1.SC WOOW Vítkovice – FBK Horní Suchá 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

První zápas nezastihl dorostenky Vítkovic zrovna v ideálním herním rozpoložení. Obětavě hrající soupeř na straně jedné a rozháraná technika a špatné soustředění na straně druhé zapříčinily, že bylo utkání na jednu stranu sice v tempu, na druhou stranu co do florbalovosti mnoho krásy nepobralo, spíše naopak a to zejména z vítkovické strany. Ani jeden ze soupeřů se dlouho nedokázal střelecky prosadit, částečně nemohoucností, částečně díky velmi dobrým výkonům brankářek, přičemž Míša Hanzesová ve vítkovické brance nakonec odolala všem pokusům soupeřek. Vítkovice se prosadily ve druhé třetině, kdy se jim povedla parádní kombinační akce s přesným zakončením. Po hříchu to bylo z jejich strany vše a tak se sice vyhrálo hubeným rozdílem 1:0 nicméně bylo rozhodně o čem přemýšlet a zpytovat svědomí.


1.SC WOOW Vítkovice – FBC ČPP Remedicum Ostrava 11:1 (5:0, 3:0, 3:1)

Do druhého zápasu šly dorostenky daleko odhodlaněji, v sestavě došlo ke změnám a některé domnělé striktní útočnice putovaly do obrany a naopak obránkyně do útoku a nutno říci, že si za své nové role zaslouží pochvalu, neboť je v zápase zvládly výborně a snad se trochu přiučily univerzálnosti na hřišti. Vítkovice od začátku na svého ostravského rivala vlétly jako vosy a zasypávaly ho jedním gólovým žihadlem za druhým. Nakonec se počet vstřelených gólů zastavil na čísle jedenáct, přičemž soupeř vstřelil branku pouze jednu a tak slavily dorostenky přesvědčivé vítězství po pěkném utkání v němž především ukázaly svou univerzálnost.

Hráčky Vítkovice na turnaji: Míša HanzesováTerka Zemanová, Terka Slavíková, Míša Křížkovská, Naty Martináková, Denča Kotzurová, Lucka Hrubá, Lucka Martiníková, Lada Svobodová, Lucka Miksová, Kristýna Gazurová, Janča Urbánková, Janča Pokludová, Karla Holušová, Peťa Hložanková