Přípravky vyhrály turnaj na Fat Pipe Aréně

14. prosince 2011, redakce

Přípravka v sobotu odehrála další ligový turnaj, tentokrát na půdě FBC Remedicum Ostrava, ve Fatpipe Aréně.

Silný tým domácích byl naším prvním soupeřem, vzájemná bilance v letošní sezóně hovořila jasně : dva zápasy, dvě porážky! Vítkovice vstoupily do zápasu nebojácně, ve 2.minutě vstřelily vedoucí gól, ale Remedicum vzápětí vyrovnalo. Naši nejmenší potvrdili, že přezdívku „Lvíčata“ si právem zaslouží, předváděli bojovný výkon plný pěkných nahrávek a svědomitě bránili. Do přestávky odskočili na rozdíl dvou gólů (3:1), ve druhé části hry si náskok pohlídali a celkově vyhráli zaslouženě 6:1.

      Kvůli zmatkům při střídání rozhodčích začal zápas s Paskovem v zelených barvách s větším zpožděním než obvykle, ale děti se ve studené hale dostatečně zahřívaly tréninkem a nijak to nepoznamenalo jejich chuť zvítězit. Soupeře porazili 8:4 i přesto, že kvůli špatnému střídání hráli dvakrát v početní nevýhodě.

      Na turnaji hrála pouze 4 družstva přípravek, zástupci Paskova Saurians vyslali jen jeden tým, než bývá zvykem, „žlutí“ se turnaje nakonec nezúčastnili. Díky tomu byl program zkrácený a naše Lvíčata ihned po skončení druhého utkání změřila síly se Slovanem Havířov.
      Po úvodních osmi minutách svítil na ukazateli stav 2:0 pro Vítkovice. Druhá část hry nabídla jednoznačně nejhezčí minuty utkání. Havířovští bojovali, ale naráželi na naši pozornou obranu, ztráceli balónek ve středním pásmu a k brance Vítkovic se dostali pouze výjimečně. Lvíčata hrála výborně kombinačně, trpělivě čekala na chyby soupeře, snaživému Havířovu nakonec nasázela další tři branky a o vítězi bylo rozhodnuto. V utkání zářil jeden z nejmenších hráčů Vítkovic Adam Zubek, kterého díky jeho rychlosti a šikovnosti bylo problém zastavit.

      I když byl program turnaje lehce zmatený kvůli vypadnutí jednoho z týmů, na kvalitě tomu nic neubralo. Nejmenší naděje všech týmů předváděly pohledný florbal, na který bylo radost pohledět. Těšíme se, že podobné nasazení a chuť do hry uvidíme i v příštím roce, a to nejen u přípravek J

Výsledky :

1.       Vítkovice Lvíčata  : FBC Ostrava   6:1

2.       Vítkovice Lvíčata  : Paskov Saurians zelení  8:4

3.       Vítkovice Lvíčata  : Slovan Havířov  5:0

Pořadí:

1.       Vítkovice Lvíčata 

2.       FBC Ostrava  

3.       Paskov Saurians zelení 

4.       Slovan Havířov 

Očima trenéra :  Myslím, že jsme všem ukázali jak je v zápasech důležité držení balónku.  Soupeři si nevěděli rady s našimi rychlými a přesnými nahrávkami, ze své poloviny se dostávali jen sporadicky.  Ukázali jsme také jak nedůležitá je střelba ( dle statistiky jsme vystřelili na bránu z dálky pouze 5x )Góly jsme dávali po kombinacích do prázdné branky, popřípadě po individuální akci zakončené kličkou na gólmana. Ve chvíli, kdy jsme ztratili balónek nám ale trval jeho zisk zpátky. Musíme při ztrátě balónku ihned napadat rozehrávku a znejistit soupeře  a při neúspěchu je na řadě návrat! V poslední větě musí právem přijít díky za důležitou  koordinační a kondiční přípravu Peťovi a Radce Juříčkovým“ se

Nezapomeňte, že v pátek místo tréninku je na dubině vítkovický vánoční turnaj pro přípravky!