ULTRAS ZRUŠILI VÝJEZD DO PRAHY

15. prosince 2011, CD

Bohužel pro mimopražské otřesný pondělní termín zatrhl plánovaný výjezd vítkovických fanoušků na finálový zápas českého poháru proti Chodovu. Drtivou většinu z nich nepustí podpořit Vítkovice pracovní či studijní povinnosti.

Důvody odřeknutí jsou vesměs podobné. "Mám šichtu, takže to neuvidím ani v televizi. A dovolenou mi zamítli." smutní fanoušek Jirka.
"Poprvé musím oželet výjezd fanoušků a strašně mě to mrzí (poslední slovo redakčně upraveno). Kvůli práci. Prostě mě v práci neuvolní." lamentuje ve stejném duchu fanoušek Tomáš.
Prostá, nicméně výstižná je omluva Aleše: "Omlouvám se, nemá za mne jednoduše kdo dělat."  A celé to za pracující lid shrnuje David. "Ten termín je skutečně za trest, katastrofa! Kdyby to šlo, tak neváhám ani vteřinu, ale během týdne máme všichni dost důležité povinnosti a uvolnit se prakticky na dva dny fakt nejde. Škoda, letos možná kluky neuvidím v ani jednom finále.", naráží na to, že superfinále bude také každopádně v Praze. Ale má pravdu jen z části. Finále letošního poháru se mělo původně odehrát v Českých Budějovicích, ovšem tamní pořadatelé nakonec akci museli po změně termínu z víkendu na pondělí odřeknout a náhradním místem pořádání byla poprvé v historii vybrána Praha.

      Všichni ale žehrají především na netradiční pondělní termín. Na ten byl finálový den přesunut z původního již tradičního víkendového termínu. Kdyby býval byl dodržen ten víkendový, na zápas by podle odhadů jelo minimálně 50-100 fanoušků Vítkovic a vytvořili by tak hráčům tradiční bouřlivou atmosféru, byli by šestým hráčem v poli. Tak to to vypadá, že bude mít pražský Chodov na původně plánované neutrální půdě opravdu domácí prostředí.

      Nejsou to jen pracovní povinnosti, které drží vítkovické fanoušky od pohárového finále. Ale i povinnosti sportovní a především studijní. Vrcholí totiž zápočtové období a jak známo, zápočty se dělají spíše přes pracovní týden než o víkendu. "Strašně ráda bych jela, ale mám ještě školu a zápočty." zní z úst Barči a její slova podrthává další vysokoškolský student Pavel: "Mám v pondělí a úterý zápočty. Kdyby to bylo o víkendu, tak se trhnu, ale takhle to nedám."

      Účast na prvním vrcholu sezony zvažovali také slovenští fanoušci, ale rovněž jim vystavil stopku přesun zápasu na pondělí. Nikdo se ale nejspíše do Prahy mimo víkend nevydá. "Priznám sa, že som nad tým uvažoval, že by som sa pridal... Ale sám, banda bude v škole. Ještě však nie som rozhodnutý, uvidím, ako budem všetko stíhat..." povzdechl si ještě v pondělí vůdce slovenské fanouškovské kliky Vítkovic Oto. K ultras Vítkovic se tak tentokrát nepřipojí.

      Zástup omluvenek je daleko delší a logické důvody absentujících se opakují. Bohužel, vítkovičtí Ultras se na pohárové finále nedostanou. Alespoň ne v síle a počtu, ve kterém by byli slyšet po celý zápas a byli ozdobou celého finálového klání. Na utkání pocestuje několik málo jednotlivců po vlastní ose.

      Kdo by si chtěl zápas užít jinak než sám u televize a přijít se podívat na zápas společně, chystá se "projekce". V útulné hospůdce Staré časy v Ostravě-Porubě. Domácí prostředí je zaručeno.

A na závěr jeden vzkaz a přání klukům od Ultras:
KLUCI, BUDEME VÁM DRŽET PALCE A FANDIT NA DÁLKU! PŘIVEZTE POHÁR!!!

PS: Doufáme, že alespoň vám nevznikly s termínem velké komplikace a pojedete se na hřišti poměřit se soupeřem v plné síle.