Radomír Mrázek: Na ten celorepublikový chodovský pelmel se poctivě připravíme

16. prosince 2011, CD

Vítkovický trenér Radomír Mrázek v krátkém rozhovoru před finále českého poháru s Chodovem. Je rád, že finále je v televizi, zároveň však bude postrádat vítkovické fandy. Letošní cestu pohárem si pochvaluje.

Ahoj trenére. Jak hodnotíš dosavadní cestu českým pohárem?
"Pohárová utkání proti soupeřům z nižších soutěží jsou fajn díky diváckému zájmu v menších městech. Pro nás ta utkání byla dobrá taky z toho důvodu, že máme v týmu spoustu nových mladých hráčů a každý zápas navíc pro ně znamená více zkušeností a lepší souhru."

Který zápas vás nejvíce prověřil? Nabízí se porovnání čtvrtfinále s Hattrickem (7:3) a semifinále s Otrokovicemi (7:1).
"Nejkvalitnější soupeř byl samozřejmě z Otrokovic, ale i ostatní týmy se proti nám snažily hrát na maximum a nic nám nedaly zadarmo."

Jakou roli může hrát termín finále, tedy pondělí 19:00. V tomto směru jsou Vítkovice více než znevýhodněny...
"Žádný vliv to nemá, my jsme rádi, že můžeme náš klub opět prezentovat živě v televizi a navíc v nejsledovanějším čase. O výhodách či nevýhodách nemůže být ani řeč. Jediné co bude hodně chybět, budou naši fanoušci."

Pojedete do Prahy kompletní nebo bude někdo z pracovních, studijních či zdravotních důvodů chybět?
"Zápas je až v pondělí, takže teď můžu pouze říct, že z pracovních a studijních důvodů nikdo chybět nebude. Máme ještě během pátku, soboty a neděle tři tréninky, takže zdravotní stav zhodnotím až pak. Ale snad budou všichni v pořádku."

Co konkrétně tvoje účast na finále. Potýkáš se také se zdravotními komplikacemi... Pojedeš do Prahy?
"Jsem zdravý, na finále budu, akorát věci na hraní si neberu. To by Kološek nerozchodil."

Chodov hraje prakticky v domácím prostředí. Nedávno v Praze Vítkovice extraligový souboj s Chodovem prohrály. Co je třeba změnit, abychom tentokrát slavili vítězství my?
"My nic měnit nebudeme, máme svůj způsob hry a tomu věříme. Během víkendu se na trénincích dobře naladíme a na ten celorepublikový chodovský pelmel poctivě připravíme."