Mustang také půlmistrem!!!

19. prosince 2011, CD

B-tým Vítkovic potvrdil skvělou formu i herní pohodu a po dalších dvou vítězstvích přezimuje na čele tabulky MS ligy! V neděli porazil Orlovou na jejich hřišti 5:2 a v krásném dramatickém zápase s hitchkokovským závěrem Krnov 7:6 gólem Mira Veselého 18 vteřin před koncem!

V prvním zápase se proti Mustangu postavil soupeř z Orlové. Z osmi dosavadních ligových utkání zvítězil Mustang v sedmi, jeden nešťastně ztratil v samotném závěru. A výborná bilance se po zápase ještě zlepšila.
       Mustang měl výborný vstup do utkání, po několika šancích přišla pěkná akce, kterou mohl zakončovat volný Lopour, ale ve vyložené šanci byl faulován. Nařízené trestné střílení proměnil střelou pod padajícího brankáře Tomáš Krásný. V šesté minutě přišly dvě branky během šesti vteřin. Nejprve proměnil Pavlištíkovu přihrávku Martin Grobelný a pak hned vystihl špatnou rozehrávku Orlové Martin Myška a nekompromisně ji potrestal. Tyto tři rychlé branky určily ráz utkání. Ve druhé třetině přidal čtvrtou branku po Miklasově dlouhé přihrávce opět Martin Grobelný. Orlová snížila ve 26.minutě, ale pak chybovala v rozehrávce a veškeré její naděje uhasil pohotovou střelou Tomáš Krásný. Dvě minuty před koncem ještě upravil výsledek na konečných 5:2 pro Mustang domácí Čontoš.

1. SC WOOW Vítkovice Mustang - 1. FbK Eagles Orlová 5:2
branky a asistence: 4.Krásný (tr.s.), 6.Grobelný (Pavlištík), 6.Myška, 18.Grobelný (Miklas), 30.Krásný (Sokol) - 26.Šolc (Čontoš), 34.Čontoš (Helis).

Krnov již letos jednou s Vítkovicemi hrál. Ovšem s A-týmem ve 4.kole českého poháru. Prohrál sice jednoznačně 6:21, ovšem nebojácnou aktivní hrou si vysloužil uznání a respekt. Utkání s Mustangem přineslo výborný florbal a opravdu šílenou koncovku utkání.
      První branka utkání padla již v úvodní minutě, kdy si Kondrátovo zakončení zpoza branky srazila vítkovická obrana do branky. Do první přestávky ale srovnal dalekonosnou ranou Martin Jankulár. V 17.minutě napřáhl Kondrát rovnou z volného úderu a špatně postavenou zeď jakožto i brankáře Richtera bez pardónu propálil. Za dvacet vteřin chybovala vítkovická obrana v rozehrávce a Hrbolka střílel do prázdné branky. Naštěstí tyto dvě rychlé branky Mustang nepoložily. Naopak, již za minutu snížil po skvělé Sokolově přihrávce zkušeně Petr Gajda a tentýž hráč ve hře čtyři na čtyři dorážkou vyrovnal!
      Třetí třetinou krásný zápas vygradoval. Ve 29.minutě připravil Gajda vynikající individuální akcí míček před prázdnou branku pro Martina Grobelného a Mustang poprvé v zápase vedl. Střelec branky pak stejně parádně připravil gól pro Martina Lopoura. Bohužel utkání nebyl ani zdaleka konec. Již za 14 vteřin snížil Miškov a minutu na to střelou do šibenice vyrovnal Hrbolka. Ve 33.minutě šel Mustang opět do vedení, když po Sladkého přiťuknutí ze standartní situace napálil míček do branky Libor Veselý. Krnov se odhodlal ke hře bez brankáře a 34 vteřin před koncem trefil hattrick a šibenici k tomu Hrbolka. Přesto dokázal Mustang utkání ještě vyhrát! Pouhých 18 vteřin před poslední sirénou po závaru před krnovskou brankou bekhendem a s pořádnou dávkou štěstí rozhodl oboustraně povedený zápas Jaromír Veselý! Krnov se již na odpověď nezmohl.

FBC Orca Krnov - 1. SC WOOW Vítkovice Mustang  6:7
branky a nahrávky: 1.Kondrát, 17.Kondrát, 18.Hrbolka (Sobotka), 30.Miškov, 31.Hrbolka (Sobotka), 36.Hrbolka (Lhoťan) - 6.Jankulár, 19.Gajda (Sokol), 24.Gajda (Myška), 29.Grobelný (Gajda), 30.Lopour (Grobelný), 33.Veselý L. (Sladký R.), 36.Veselý J. (Lopour).


Skvělý týmový výkon zálohy Vítkovic znamenal druhé šestibodový turnaj za sebou a také to, že se Mustang vyhoupl do čela průběžné tabulky MS ligy! Na špici tabulky také přezimuje.

Sestava 1. SC WOOW Vítkovice Mustang:
Petr Mařádek, Jiří Richter -
Roman Sladký, Libor Veselý, Ondřej Miklas, Martin Jankulár -
Tomáš Krásný, Adam Kořínek, Adam Sokol, Michal Charbulák,
Zdeněk Pavlištík, Martin Lopour, Martin Grobelný,
Jaromír Veselý, Petr Gajda, Martin Myška