Elévové mají za sebou poslední letošní ligové turnaje

22. prosince 2011, VyR

Vítkovičtí elévové měli předvánoční hrací víkend. Pořadatelem byli v hale na Dubině Aligátoři. Mustangové vyjížděli do Hradce nad Moravicí.

       K prvnímu zápasu turnaje nastoupili Aligátoři v nových bílých klubových dresech proti Českému Těšínu s golmánem Jonášem Pokorným. Mírně rozespalí a hlavně nerozehraní Aligátoři však své první utkání zvládli a zvítězili 4:2.

 

       A právě DrakyMichalem Mikulíkem v brance měli AligátořiMatějem Šimečkou za zády, za svého dalšího, v pořadí druhého soupeře. V tomto ročníku nepřekonatelní Draci (budící respekt i v Muglinově) jdou zápas od zápasu, od výhry k výhře, a aby toho nebylo málo, tak mnohé zápasy sami ukončují předčasně vlivem pravidla o rozdílu větším než-li 15-ti branek. Na úvod proběhnul společný pokřik, kdy se kluci i pár holek drželo za ramena a zpívali cosi o „Ostravě černe a děvuše věrne“. Doslova bratrovražedný zápas a to nejen tím, že jsou obě družstva z Vítkovic a také sestrovražedný, viz.foto, probíhal dle očekávání, ale příjemně překvapil, že jej Aligátoři prohráli menším rozdílem, než se obecně čekalo, navíc ne s nulou, a sice 1:4. Větší sehranost a hlavně vyzrálost o rok starších dětí udělala své. Po skončení zápasu proběhlo společné focení, kdy si to mladí pánové vyříkali, co jsme si, to jsme si a šlo se do šaten.

 

       Draci ke svému druhému zápasu, tentokráte s Vojtou Müllerem v kase vyzvali Frýdek i s Místkem dohromady k trojzápasu. Ani dva soupeři najednou však Draky nezastavili a Vítkovičtí tak měli další skalp o skóre 3:1.

 

        Již ke svému třetímu zápasu nastoupili Aligátoři ve výrazně pozměněné sestavě, kdy si většina útočníků vyměnila posty s obránci. V brance se opět objevil Jonáš Pokorný. Proti Škorpionům z Ostravy však nezačali dobře. Škorpioni je začali přehrávat, krátce na to i vedli a hlavně ještě do půle dali dvě tyčky a jedno břevno. Navíc zlým mužem utkání, tentokráte byl Erik Vykopal, který si zřejmě spletl florbal s házenou, protože zahrál rukou a oslabil tak tým. Adekvátní trest v podobě hladovky do vánoc, jsem mu udělil ihned po zápasu, marně pak žádal „raději“ červenou kartu. V první půli bylo vidět, že Aligátoři se sice výhře nebránili, ale nebyla jejich cílem. O přestávce si vzal trenér slovo a po přestávce, jako by nastoupilo jiné družstvo. Aligátoři začali konečně kousat a vyplatilo se, protože si nakonec odnesli výhru 3:1.

 

        Ve třetím utkání měli DraciMichalem Mikulíkem v brance za soupeře Český Těšín. Nezačali však nejlépe a v prvních čtyřech minutách vůbec nebyli lepším týmem a navíc i inkasovali úvodní pozdrav z Těšína. Ještě však do první půle to mnohonásobně otočili a přítomní diváci začali tipovat dřívější ukončení zápasu. Ve druhé části však inkasovali další branku a dřívější ukončení se jen lehce vzdálilo. Kdo si však vsadil, tak nelitoval, protože i tentokráte v čase 5:49 byl zápas za stavu 17:2 ukončen.

 

       Ke svému poslednímu vystoupení dostali Aligátoři za soupeře Frýdek-Místek a do branky se opět vrátil Matěj Šimečka. Vzhledem k tomu, že hra byla po celý zápas vyrovnaná, nejen po herní stránce, ale i do počtu nebezpečných situací, tak zápas skončil velmi skromně 1:1. Aligátoři již nic dalšího nemohli předvést, ale Frýdečáci měli ještě zápas k dobru a v případě, že by předpokládaně vyhráli, tak se budou muset zohlednit další kritéria, které by určilo lepšího při konečném vyhlašování. Uvidíme…

 

        K poslednímu zápasu vyzvali také Draci Vojtou Müllerem v brance ostravské Škorpiony. I ve druhém utkání v řadě prohrávali, a sice nechytatelnou střelou pod víko, ale jak se dalo tušit, tak nakonec vyhráli 7:1, tím i další turnaj a upevnili si své neotřesitelné celkové prvenství.

 

        Přídavný zápas v teplákách si tak Aligátoři přidali na tribuně povzbuzováním Českého Těšína v posledním zápase celého turnaje. Frýdek-Místek nastoupil do zápasu s Českým Těšínem s mankem jedné výhry na Aligátory, ale s pasivním skóre 4:5. Konečné skóre Aligátorů bylo aktivní, a sice 9:8. Vzájemný zápas skončil také nerozhodně 1:1. Dalo se předpokládat, že Frýdečáci vyhrají, protože také chtějí druhé místo a matematiku také zvládají. I kdyby vyhráli o dvě branky (2:0, 3:1, 4:2), tak druhé místo již poněkolikáté v řadě obhájí Vítkovičtí Aligátoři, protože budou mít na kontě větší počet vstřelených branek. Navíc Český Těšín se nevzdával a na první i druhý inkasovaný gól také odpověděl srovnáním. Za stavu 2:2 v čase 6:01 si trenér Českého Těšína vzal time-out, ale to pomohlo spíše soupeři, protože dal dvě branky na konečných 4:2, což Aligátorům, zdálo se, ještě mohlo vyhovovat.

 

       Překvapením při konečném vyhlašování pro většinu přítomných bylo, že Frýdek-Místek skončil na druhém až třetím místě společně s Aligátory. Lepší se nedal určit, protože F.-M. i Aligátoři měli stejný počet bodů, stejný rozdíl celkového skóre (Aligátoři 9:8, F.-M. 8:7)a remízu ve vzájemném utkání. Informace od stolku časoměřičů byla, že ani chytrá knížka pravidel florbalu nezná další kritérium pro konečný verdikt. Tím se liší od pravidel hokeje nebo fotbalu, kdy větší počet vstřelených branek je považováno za další kritérium pro konečné určení.

 

 

 

Sestava Aligátorů:

Pokorný Jonáš (G), Šimečka Matěj (G), Choma Adam, Rodovský Jan,

Kubečková Michaela (C), Šubert Filip, Šubert Michal, Buganský Martin, Puchalka Jan,

Vykopal Erik, Gattnar Martin, Zoubek Adam, Zubek Adam, Rataj Aleš, Bílek Vojtěch

Trenéři:

Kohút Rosťa, Gattnar Rostislav

 

Sestava Draků:

Müller Vojtěch (G), Mikulík Michal (G), Gattnar Rostislav, Kubečková Nikol, Čech Ondřej,

Pála Matěj, Neděla Jakub, Travinský Vojtěch, Stoček Bruno, Odrobiňák David,

Kováčech Martin, Bruzek David, Valčík Miroslav, Planka Vilém, Csölle Eduard

Trenéři:

Frömmel Jiří, Pála Václav, Müller Arthur

 

Výsledky:

Aligátoři-Č.Těšín 4:2, Škorpioni-F.-M. 1:2, Draci-Aligátoři 4:1, Č.Těšín-Škorpioni 4:4,

F.-M.-Draci 1:3, Aligátoři-Škorpioni 3:1, Draci-Č.Těšín 17:2, F.-M.-Aligátoři 1:1,

Škorpioni-Draci 1:7, Č.Těšín-F.-M. 2:4

 

Konečné pořadí:

1. 1.SC WOOW Vítkovice Draci

2.-3. 1.SC WOOW Vítkovice Aligátoři

2.-3. FbC BD STAV Frýdek-Místek

4. FBK Škorpioni Ostrava

5. FBC KARTA GROUP Český Těšín

 

Po sobotních zápasech Aligátorů a Draků, hráli o čtvrté adventní neděli také Vítkovičtí Mustangové. Udělali si předvánoční výlet do Hradce nad Moravicí, který se jim ale příliš nevydařil a bohužel prohráli všechna čtyři utkání, z toho dvakrát nešťastně jen o jeden gól.

 

Hradec-Tigers 5:10, Krnov-Mustang 2:1, Remedicum-Hradec 10:1, Tigers-Krnov 9:2, Mustang-Remedicum 2:10, Hradec-Krnov 5:1, Remedicum-Tigers 3:1, Mustang-Hradec 4:5, Krnov-Remedicum 1:3, Tigers-Mustang 9:1 

Konečné pořadí:

1. FBC ČPP Remedicum Ostrava
2. FBC Tigers Poruba
3. FIT Sport Hradec nad Moravicí
4. FBC Orca Krnov
5. 1. SC WOOW Vítkovice Mustang

 

 

 

Zápis z turnaje: Radim Vykopal