Mustang urval jen bod

16. ledna 2012, CD

V těžkých zápasech na domácím turnaji se B-týmu mužů nevedlo. Pokažený šlágr ligy se Starou Vsí nenapravila ani remíza s třetími Škorpiony. I když minutu před koncem zazvonil Miklas na tyčku, zápas skončil smírně 5:5.

Šlágr ligy, utkání prvního s druhým. Tak měl vypadat souboj Mustangu a Vos ze Staré Vsi. Vítkovičtí hráči se ale hrubými chybami o naději bodovat připravili sami.
      V páté minutě se rychlou kličkou uvolnil na středu Zindulka a hosté vedli. Za minutu navíc překvapil Mařádka střelou na vzdálenější tyčku Bernát. Pak sice snížil kontaktní brankou Tomáš Krásný, ale Mustang to nenakoplo. Hororovou druhou třetinu prohrál 0:3. Tři chyby obrany jej poslaly do kolen. Na začátku třetí části navíc zůstal na brankovišti volný střelec Ševčík a bylo to již 1:6. Pak se podařilo dvěmi po sobě jdoucími brankami Jiřího Mojžíška a Tomáše Krásného korigovat, ale poté bohužel dostal neuvěřitelně mnoho prostoru Zindulka a ex-vítkovický hráč trefil přesně růžek Mařádkovy branky. Nakonec nasypali hráči Staré Vsi rozloženému Mustangu ještě další dvě branky.

      Špatný výkon chtěli Vítkovičtí odčinit ve druhém zápase, ve kterém hráli se Škorpiony. Nezačali ale vůbec dobře. Tomáše Veltšmída, který zaskočil za omráčeného Mařádka, překonal Pavlík nechytatelnou střelou od mantinelu již v 19.vteřině. Chvíli na to ale vyrovnal povedeným bekhendem nejlepší střelec Mustangu Martin Myška. Myška odehrál povedené utkání. V sedmé minutě rozebrala druhá přesilovková formace Mustangu čtyři bránící Škorpiony dokonale a Myška dával Petrovi Gajdovi míček před prázdnou branku.
      Druhá část se pohříchu příliš nepovedla. Orámovaly jej dva góly Škorpionů, v první a poslední minutě této části. Naopak brankář Dobřanský v brance Škorpionů chytal výborně a ti tak šli do třetí části s jednogólovým náskokem.
      Mustang ovšem ve třetí části opět zpřesnil kombinaci a výsledkem bylo další vyšachování soupeřovy obrany, při kterém daroval Krásný gól kapitánovi Ondřeji Bojkovi. Ve 26.minutě lehce zaváhal Slováček a Mustang po dorážce z brankoviště opět prohrával. Pak ovšem Ondřej Slováček ukázal, že umí i dopředu a fantastickou ranou z půky hřiště do šibenice vyrovnal na 4:4. Z dobré ofenzivy třetí útočné formace vyplynula další branka v 31.minutě, míček se po ose Sladký-J.Veselý-Myška dostal až k Petrovi Gajdovi, na kterého opět zývala prázdná branka. Bohužel vedení Mustang neudržel. Škorpioni si vynutili tlak a po prachbídném vyhození se míček znovu dostal až před Veltšmída, kde jej z voleje do branky uklidil nejproduktivnější Škorpion Dan Hrbáček. Přesto by se Mustangové bývali byli smáli, kdyby sváteční střelec Ondřej Miklas po výborné individuální akci v předposlední minutě netrefil jen tyč...

      Mustang spadl z prvního na třetí místo. Vede Stará Ves, druhý je Český Těšín.

1. SC WOOW Vítkovice Mustang - TJ Stará Ves n/O Vosy  3:9
detail zápasu: http://sskvitkovice.cz/zapasy.php?idz=3359&tym=4

1. SC WOOW Vítkovice Mustang - FbK Škorpioni Ostrava  5:5
detail zápasu: http://sskvitkovice.cz/zapasy.php?idz=3360&tym=4

Foto: Roša