Chmurná neděle juniorek

24. ledna 2012, Miro

V neděli 22.1. se konal v Bystřici pod Hostýnem turnaj ligy juniorek s Vítkovickou účastí. Výsledkově však vůbec nevyzněl ve prospěch Vítkovic.

Na turnaj odjížděl tým Vítkovic ve zraněními a nemocemi značně oslabené sestavě. Dokonce si zápasovou atmosféru prožily hráčky, které se již dříve rozhodly ukončit nebo minimálně na neurčito přerušit florbalovou kariéru. Romana Haunerová a Hana Hendrychová.

V prvním zápase změřil vítkovický tým síly s městským rivalem FBC ČPP Remedicum Ostrava a měl co oplácet.

V prvních minutách utkání se zdálo, že by Vítkovice mohly vrátit svému soupeři porážku z minulého týdne a již ve čtvrté minutě otevřela skóre utkání Tereza Sikorová, když po nařízeném úderu v blízkosti branky FBC prostřelila suverénně vše co jí stálo v cestě. Následně přečkaly dvouminutové vyloučení, pravda s výrazným přispěním brankářky Anny Meichsnerové. Ve druhé třetině bylo utkání vyrovnané, všechny pokusy ostravského FBC zlikvidovala obrana Vítkovic nebo suverenní Meichsnerová. Přečkaly také další dvouminutové oslabení z kraje třetiny a v samotném závěru hrací části naopak po perfektní kombinaci celé pětice bez zaváhání zvýšila vedení Kristýna Gazurová. Třetí třetina byla zahájena vyloučením na straně FBC. Přesilovka se Vítkovicím příliš nevydařila a notnou část jen sledovaly soupeře, který bez problému držel míček v bezpečí. Následoval další faul Fbc, po kterém Tereza Hubáčková dostala příležitost potvrdit vedení trestném střílení. Rousovou však po pěkné kličce zachránila tyčka. A tak podle pravidla nedáš dostaneš, nejprve v osmé minutě Sluková napodobila Sikorovou a prostřelila zeď ze standardní situace a 40 sekund před koncem po chybě vítkovických při rozehrávce stadardní situace na vlastní polovině zpečetila Anna Bachratá skóre utkání na 2:2.

Do druhého utkání proti 1.AC Uherský Brod šla Vítkovická děvčata s cílem zlepšit si náladu po ne zcela úspěšném dopoledním utkání. Leč nestalo se, již v třetí minutě nechala obrana bez větších obtíží dojít Pravcovou až do branky a o necelé dvě minuty později tatáž hráčka po další nedůsledné obranné činnosti zvýšila na 0:2 z pohledu domácích Vítkovic. Od tohoto stavu již Uherský brod začal aplikovat zataženou obrannou hru a pouze po zisku balonu se pouštěl do protiútoků, které skončily buď v rukách Meichsnerové nebo na hokejkách vítkovických obránců. Ani dvě vyloučení Vítkovic ve druhé třetině nepřinesly změnu skóre. Ve třetí třetině už vítkovickým viditelně docházely síly a v sedmé minutě si Indrová pohodlně proběhla za brankou a zasunula balonek za bezmocnou Meichsnerovou potřetí. Dvě a půl minuty před koncem zkorigovala stav utkání aktivně hrající Tereza Hubáčková. Ukazatel skóre se tak zastavil na 1:3.

Sestava

Meichsnerová - Sikorová, Hendrychová H., Hrubá, Slavíková - Haunerová, Hlaváčová J., Gazurová, Miksová, Hubáčková T., Urbánková J., Hložanková.

FBC ČPP Remedicum Ostrava - 1. SC WooW Vítkovice 2:2

Branky: 37:41 Sluková, 44:13 Bachratá(Dundelová)-3:07 Sikorová, 29:09 Gazurová(Miksová)

Vyloučení: 32:12 Římanová Ch., 35:02 Koláčková A. - 4:48 Hubáčková T., 18:36 Hložanková P.

1. SC WooW Vítkovice - 1. AC Uherský Brod 1:3

Branky: 42:33 Hubáčková T.(Haunerová) - 2:32 Pravcová(Indrová), 4:11 Pravcová(Indrová), 36:15 Indrová

Vyloučení: 6:26 Hložanková P., 15:59 Haunerová R., 24:15 Hendrychová H.- 9:46 Uškrtová K.