Vítkovice vydřely tři body na hřišti Otrokovic

29. ledna 2012, CD

Dramatické utkání zlomil v 54.minutě svou druhou brankou v utkání Lukáš Hájek. Vítkovice udržely bodově krok s Chodovem, který se rovněž protrápil k těsné výhře na hřišti Liberce. aktulizováno.

Vítkovice se střetly s extraligovým nováčkem letos již potřetí. A byl z toho nejdramatičtější zápas. V prvních dvou svého soupeře smetly 11:0, resp 7:1 v poháru. Tentokrát se na vítězství nadřely.
      Otrokovicím jde o play-off a na své konto potřebují střádat body. A v domácích soubojích, v nichž mají znatelnou podporu ve svých fanoušcích, si na ně věří dvojnásob. Tím víc je k podivu, že nezvládli nedávný přímý souboj o play-off s Bohemians (1:6).

      Rozhodčí Nováček s Vašíčkem vítkovické hráče nešetřili a po první třetině se v kolonce trestů na vítkovické straně "skvěly" už čtyři zápisy. V páté minutě se u mantinelu potkali Vaněk s Poláškem a bylo z toho šest trestných minut. Dvě pro Vaňka a dvě plus dvě pro vítkovického hráče. V 9. minutě byl za nedovolenou vzdálenost vyloučen Patrik Suchánek. I tuto početní nevýhodu v oranžových dresech hrající Vítkovice přečkaly. Ve 12.minutě při dalším vyloučení, tentokrát Matúše za sekání, již ale Ciompa kapituloval z hole Valčíka. Za dvě minuty dorazil ex-vítkovický Petřík svou vlastní střelu a Otrokovice vedly o dvě branky. Pouhé čtyři vteřiny před koncem první třetiny vrátil Vítkovice do zápasu gólem Vít Hrubý.

      Druhá třetina začala vítkovickým náporem, ale po několika spálených šancích udeřilo na opačné straně. A byl to znovu Lukáš Petřík, který vrátil domácím dvoubrankové vedení. Ve 29.minutě bylo ale po něm, když se prosadil bekhendem Zdeněk Žák a po něm i po spolupráci se Sovou Lukáš Hájek. Pak zvonila po Koňaříkově střele tyčka Ciompovy klece. Zatímco jeden slovenský reprezentant Řezanina se na hřiště tentokrát nedostal, druhý v dresu Otrokovic Matějka se blýskl freestylovou fintou v 33.minutě, z níž opět strhl vedení na stranu domácích. Na to reagoval nejrychleji Martin Tokoš, který po Heczkově příhře skóre opět srovnal. Ve 35.minutě si zahrály přesilovku také Vítkovice, v ní měl ovšem největší šanci uniknuvší Vaněk, naštěstí nezakončil přesně. Ve druhé třetiny Vítkovice přestřílely svého soupeře 15-3.

      Třetí třetinou zápas vygradoval. Petřík útočil na hattrick, ale trefil pouze tyč. Na druhé straně se zastřelovali Tokoš, Polášek či Jelínek. Ve 49.minutě bylo velice přísně nařízeno trestné střílení za faul Heczka v brankovišti. To Valčíkovi zlikvidoval brankář Vítkovic Roman Ciompa. V 54.minutě rozhodl utkání po spolupráci s Kološem Lukáš Hájek. Na výsledku 4:5 z pohledu domácích nezměnila již ani otrokovická power-play.

Hodnocení zápasu trenéra Radomíra Mrázka: "Nedostali jsme se moc do zápasu. Hra byla hodně rokouskovaná spousty faulů a dalšími vlivy. Pro nás je pozitivní, že i zápas před bouřlivou atmosférou, který se nevyvíjí podle našich představ, zvládneme. To je pro nás cenná zkušenost."

Panthers Otrokovice - 1. SC WOOW Vítkovice 4:5
branky:  12. Jan Valčík, 14. Lukáš Petřík, 26. Lukáš Petřík, 33. Juraj Matějka - 20. Vít Hrubý, 29. Zdeněk Žák, 29. Lukáš Hájek, 34. Martin Tokoš, 54. Lukáš Hájek; rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:5; využití: 1:0; diváků: 376; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 24 - Roman Ciompa 22; po třetinách:  2:1, 2:3, 0:1;