Hektický konec základní části je tu!

16. února 2012, CD

Trojice uniknuvších týmů Vítkovice, Chodov a Tatran si to v závěrečných třech kolech rozdá mezi sebou. Dramatičtější konec základní části by perem na papír nehodil ani mistr dramatu Alfred Hitchkok.

Lepší přípravu na play-off aby trenéři pohledali. Tři tabulkově nejsilnější týmy se "na férovku" mezi sebou poperou o nejvýhodnější pozici pro play-off a tudíž i o pořadí vybírajících pro čtvrtfinále.

Šlágry posledních tří kol Fortuna extraligy:
20.kolo: (1-2) 1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM Pedro Perez Chodov, 18.2.
21.kolo: (3-1) Tatran Omlux Střešovice - 1. SC WOOW Vítkovice, 28.2., PP ČT4
22.kolo: (3-2) Tatran Omlux Střešovice - TJ JM Pedro Perez Chodov, 4.3.

      Souboj aktuálně třetího a aktuálně prvního týmu tabulky, tedy zápas Tatran-Vítkovice, tedy souboj jediných dosavadních mistrů ČR, shlédnou diváci nejen v hale pražské Sparty, ale také u televizních obrazovek v úterý 28.2. od 19:30.

      10.března pak vypukne play-off. Jeho nový model pak nárokuje vítězi každé série vyhrát hned čtyři duely se svým soupeřem. Kromě finále, to je naopak smrštěno do jediného rozhodujicího zápasu. Tolikrát debatované superfinále je na pořadu dne i České televize v sobotu 21.dubna v 17 hodin.

      Kromě vzájemných duelů čeká každého z vedoucího tria ještě jeden zápas. Tatran míří na horkou půdu Otrokovic, Chodov pak doma přivítá outsidera z Pardubic. V posledním kole hostí na své půdě Vítkovice družstvo Liberce, předposlední tým extraligové tabulky. Papírově nejvýhodnější pozici co do "dodatkových zápasů" má Chodov, který by na svém hřišti neměl s Pardubicemi zaváhat. To samé se očekává od Vítkovic, které doma hostí Liberec, který si ze hřiště Tatranu v uplynulém kole odvezl pořádný výprask (14:2).
      To Tatran jede již v nadcházejícím kole na horkou půdu Otrokovic, kde se trápily Vítkovice i Chodov. Pražský Pedro Perez tam dokonce ztratil během poslední dvacetiminutovky tříbrankové vedení a nakonec jel domů s prázdnou. Navíc Otrokovicím přijde v boji o postupovou osmičku k duhu každý bod, kdežto poslední dva týmy tabulky Liberci a především Pardubicím již o nic nejde. Liberci ještě play-offová svíčka malinko svítí, ale prakticky již vyhasle doutná. Na osmou Bohemku a deváté Otrokovice ztrácí tři kola před koncem osm bodů. Navíc v posledním kole hostí Panteři doma Sokoly z Pardubic...

      Vítězství v základní části mají hráči Vítkovic, Chodova i Tatranu jen ve svých rukou.
      Jeden z nejdůležitějších zápasů pro trenéry Mrázka, Vavrečku a jejich svěřence startuje již v tuto sobotu 18.2. v 19:15 na Dubině. Přijďte podpořit Vítkovické v souboji s týmem Chodova!