Strhující generálka na play-off pro Vítkovice!

19. února 2012, CD

Šlágr 20.kola, utkání prvního s druhým, skončil po velké přetahované 8:7 pro domácí Vítkovice. Ty udělaly velký krok k vítězství v základní části. Rozhodující branku vstřelil tři minuty před koncem Zdeněk Žák. aktualizováno.

Ostrý test před play-off, šlágr 20.kola, utkání prvního s druhým. Slibnou podívanou si nenechali ostravští fanoušci ujít a po skromnější návštěvě na posledním domácím zápase s Pardubicemi opět zcela zaplnili hlediště haly na Dubině.
      Do utkání přeci jen nastoupili ne zcela zdraví Lukášové Hrubý a Veltšmíd, Vítkovicím stále chyběli zranění Souček s Hubálkem.

      Chodov nepřijel na bitvu o první místo zrovna s aktivní taktikou, o to nebezpečnější ale byly jejich brejky a rychlý přechod do protiútoku. Skóre otevřel v 6.minutě z přečíslení nejproduktivnější hráč extraligy Jendrišák. V desáté minutě ale využil ne úplně ideálně postaveného obranného valu Lukáš Hájek a ze standartní situace vyrovnal. Roman Ciompa se pak musel vytáhnout proti Curneymu, tito dva svedli v zápase mnoho vzájemných soubojů. V 19.minutě potrestal chybnou rozehrávku Chodova nekompromisně Jan Jelínek a Vítkovice poprvé vedly.

      A jejich náskok zvýšil ve 23.minutě důrazný Lukáš Řezanina. Neuplynula ale ani půlminuta a Řezaninův gól smazal Jendřišák. Tímto gólem překonal historický rekord Petra Skácela v kanadském bodování základní části. Jnedrišákův gól nešťastně oslavil i jeho otec, který si kromě házení sladkostí na hrací plochu neodpustil i pár peprných poznámek na adresu rozhodčích a ti se mu odměnili vykázáním z haly. Za dvě minuty bylo vyrovnáno, když Jelínkovo vyloučení potrestal Cepek. Strhující tempo druhé třetiny dále Vítkovice túrovaly. Pa výstavní trefě Petra Kološe překonal Bindera po filigránském přihrávce Řezaniny David Matúš. Vítkovice svého soupeře výrazně přestřílely jak v první, tak i ve druhé třetině. Ve 35.minutě se ovšem ujala dalekonosná střela Cepka. A vyrovnat mohl Curney, ale ani tentokrát si na Ciompu nepřišel.

      Ve 43.minutě již ale vousatý hráč Chodova zvedl ruce vítězoslavně nad hlavu po chytré teči Cepkovy střely. Opět vyrovnáno, 5:5. Vedení vrátil Vítkovicím ve 48.minutě po akci prvního útoku Martin Tokoš. V 50.minutě se rozhodčí odhodlali již ke druhému vyloučení a i tentokrát využil Chodov nabízené početní výhody. Za krátkých třináct vteřin ale vrátil Vítkovicím hubený náskok Lukáš Veltšmíd! Neskutečný florbal pokračoval, za dvacet vteřin podruhé v utkání proti Ciompovi uspěl Curney a popáté v utkání se na časomíře rozsvítil vyrovnaný stav. A Curney byl nadále při chuti, jeho další pokus skončil s přičiněním vítkovického brankáře na tyči. Ciompa se činil a při tlaku soupeře držel nerozhodný stav. Ten a také své letošní střelecké trápení zlomil tři minuty před koncem v pravou chvíli důrazný Zdeněk Žák! Tvrdou hru v závěru odnesli Kološ i Tokoš, již se ale nevylučovalo. A ani neskórovalo, Ciompa svou svatyni od další pohromy uchránil, Vítkovice důležitý zápas vyhrály 8:7.

      Strhující utkání si v závěrečných komentářích pochvalovali i oba trenéři. Spokojení diváci viděli skutečně kvalitní pozvánku na dramatické boje v play-off. Vítkovice se utrhly v tabulce do trháku, Chodov klesl na třetí místo, na tom druhém jej vystřídal Tatran, který vybojoval tři body na horké půdě Otrokovic (2:4).

      Vítkovice se nyní utkají právě s Tatranem. Šlágr 21.kola budou v úterý 28.2. večer živě přenášet kamery České televize. Neprohrají-li Vítkovice v základní hrací době a zvládnou-li v posledním kole domácí souboj s předposledním Libercem, který mimochodem teď prohrál i na hřišti posledních Pardubic, vyhrají základní část Fortuna extraligy. A vyhnou se tak v semifinále, pakliže nedojde k nějakému překvapení, Chodovu i Tatranu.

 

1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM Pedro Perez Chodov 8:7
branky:  10. Lukáš Hájek, 19. Jan Jelínek, 23. Lukáš Řezanina, 27. Petr Kološ, 29. David Matúš, 48. Martin Tokoš, 51. Lukáš Veltšmíd, 57. Zdeněk Žák - 6. Matěj Jendrišák, 23. Matěj Jendrišák, 25. Radim Cepek, 35. Radim Cepek, 43. Jiří Curney, 50. Radim Cepek, 51. Jiří Curney; rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 442; zásahy brankářů: Roman Ciompa 15 - Jan Binder 29; po třetinách:  2:1, 3:3, 3:3;

Video on-line:
http://fortuna-extraliga-2011-2012.tvcom.cz/video/13301-1-sc-woow-vitkovice-tj-jm-pedro-perez-chodov-florbal-muzi-fortuna-extraliga.htm