Na sobotní neúspěch odpověděly ženy nedělní kanonádou

20. února 2012, Redakce

O víkendu proběhly další dva zápasy extraligy žen. Nejprve v sobotu přivítaly ženy superfavorita celé soutěže, jasně vedoucí Herbadent Praha a poté v neděli přivítaly další pražský celek Děkanku, který naopak bojuje na hraně postupu do play-off.

1.SC WOOW Vítkovice – Herbadent Praha 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

      V šlágru celého víkendu ženské extraligy přivítaly hráčky Vítkovic největšího favorita a suverénně vedoucí tým ligy, pražský Herbadent. Od začátku se hrála taktická bitva, ovšem s patřičným nasazením a rozhodně se bylo na co dívat. Po úvodním oťukávání, kdy si obě strany vyměnily po dvou náznacích šancí udeřilo po nenápadné situaci, kdy vyhozený míček hostující brankářkou se vmotal do chumlu hráček, z nějž jej dorazila Cepek-Žižková. Ve dvanácté minutě byla vyloučena domácí Ferenčíková, Herbadent si vytvořil obrovský tlak, ovšem vítkovická obrana na čele s chytající Lucií Kluzovou odolala, stejně jako po zbytku třetiny přeci jen nebezpečnějším hostům.
      Druhé dějství začalo nejprve dvojšancí Kláry Kociánové a poté už se Vítkovice radovaly. Ve skrumáži se nejlépe orientovala Andrea Pastušková a bylo to 1:1, ovšem jen velice krátce. Za třicet vteřin využila polevení koncentrace Vítkovic k akci dvojice Jarolímová Janegová a hosté opět vedli. V následující desetiminutovce hrozily Vítkovice hlavně z brejků, velkou šanci měla zejména Hašová, na druhé straně dvě obrovské šance téměř zázračně zlikvidovala Kluzová a když už i ona byla překonána, tak jí v třetím případě pomohla branková konstrukce.
      Třetí třetina začala vítkovickou aktivitou a hned v 43. minutě mohlo být srovnáno, když první vítkovická pětka rozebrala hostující obranu, ale Šrotová nedokázala doklepnout do prázdné branky. Za svou snahu však byly Vítkovice přeci jen odměněny vyrovnávací brankou. Svou typickou střelou 20 nad led po výjezdu se prosadila v 53. minutě Zuzana Macurová. Na vítkovickou stranu mohla strhnout vedení pět minut před koncem Vašíčková, hostující gólmanka ale její pokus konečky prstů vyškrábla a tak udeřilo na druhé straně. Po zblokované střele se odrazil míček k ex-vítkovické Tereze Urbánkové a ta poslala hosty dvě a půl minuty před koncem do vedení. Vítkovice se okamžitě po inkasované brance pustily do tlaku, bohužel v daný moment bezhlavého, z nějž vytvořily chybu a soupeř trestal. V závěru se pak ještě pokusily o power-play, ale i to skončilo neúspěchem a brankou do prázdné a tak Vítkovice podlehly lídrovi tabulky nakonec 2:5, když však až do samotného závěru bylo utkání vyrovnané.

branky a nahrávky: Pastušková, Macurová (Hašová) – Cepek Žižková (Suková), Janegová (Jarolímová), Urbánková (Billá), Klímová, Jarolímová (Suková)

sestava Vítkovic: Kluzová – Mandátová, Vašíčková, Novakovská, Vobořilová, Voláková, Kovalská – Hašová, Macurová, Šrotová – Niemcová, Ferenčíková, Pastušková – Kociánová, H.Sládečková, Quittková


1.SC WOOW Vítkovice – Děkanka SK Praha 14:1 (4:0, 5:1, 5:0)

      V nedělním utkání se vítkovickým holkám podařilo přetavit sobotní tempo z duelu s lídrem tabulky proti papírovému outsiderovi už od první minuty. Řádila zejména dvojice Hašová - Macurová, která načala soupeře již po čtyřiceti vteřinách hry. Hned za 18 vteřin se k tomu přidala brankou Anna Niemcová a tak to po první minutě bylo již 2:0. Vítkovice však nepolevovaly a tak již v 11. minutě byl stav 4:0, přičemž Tamara Hašová stačila do té doby zkompletovat hattrick a nakonec si v zápase připsat pět vstřelených branek!
      I ve druhé třetině Vítkovice dobývaly branku soupeře, stále se tlačily do branky a góly jim na kontě přibývaly. Jedinou skvrnkou na kráse bylo pokažené čisté konto spolehlivě chytající Anny Meichsnerové. Jinak po druhé třetině svítilo na světelné tabuli skóre 9:1.
      Očekávaná desítka přišla ve 45.minutě z hokejky Zuzany Macurové, která si celkově připsala v utkání šest kanadských bodů. Dvakrát se tečí před brankovištěm prosadila Zuzana Hubáčková a nakonec vyzkoušely Vítkovice jako taktickou variantu i power-play, které po důrazy Hany Sládečkové využila Hašová. Vítkovice si tak připsaly vysoké vítězství 14:1 a drží stále výhodnou třetí příčku v extralize.
      Na závěr extraligy čekají za čtrnáct dní na Dubině na Vítkovice hostující týmy Bohemians a Jihlavy.

branky a nahrávky: Hašová (Macurová), Niemcová (Pastušková), Hašová (Macurová), Hašová (Macurová), Niemcová (Pastušková), Ferenčíková (Vobořilová), Kovalská (Z.Hubáčková), Hašová (Macurová), Quittková (Z.Hubáčková), Macurová (Quittková), Z.Hubáčková (Novakovská), Macurová (Quittková), Z.Hubáčková (Novakovská), Hašová (H.Sládečková)