Věštírna: Do play-off ještě Havířov a Otrokovice

22. února 2012, CD

Dvanáct známých florbalových osobností se zamýšlelo nad posledními dvanácti zápasy základní části Fortuna extraligy. Budou jejich tipy úspěšné?

21.kolo

 

Tatran - Vítkovice7:3
Jiří Kroupa, florbalový rozhodčí, delegát a odborník
"Budu jen rád, když můj tip nevyjde, ale v úterý dle mého zvítězí Tatran. Hraje se to přes týden, navíc na staré nevzhledné Spartě a Tatranu se na Vítky poslední dobou daří. Zalezou do ulity s vědomím, že mladí vítkovičtí kluci určitě nějakou chybu udělají a tu oni potrestají. Jejich efektivita je neuvěřitelná, navíc to bude hodně o taktice a v tom jsou díky svým zkušenostem dál. Rozdíl je i mezi brankáři, ti štřešovičtí chtě nechtě jsou lepší. Tipuji 7:3 pro Tatran, ale budu jen rád, pokud se mýlím."

Havířov - Bohemians 7:4
Robert Segeťa, sekretář OL a MS FbU.
"Torpedo poženou skvělí fanoušci a větší touha po vítězství. Florbalová kvalita je na straně Torpeda a doufám, že si tímto vítězstvím zajistí účast v play-off. Fandím Havířovu."

Brno - Mladá Boleslav4:6
Otto Sklenovský, trenér, zdravotník a dobrá duše Vítkovic
"Myslím si, že vyhraje Mladá Boleslav, a to 6:4. Mají zrovna větší nasazení a chuť vyhrávat. Půjdou si tvrdě za svým a svoji mnohdy zákeřnou hrou urvou důležité vítězství."

 

Liberec - Otrokovice3:5
Milan Tomašík, hráč švédského klubu Dalen IBK
"Nikdy jsem nebyl moc dobrý v těchto věcech, ale přece jenom věřím víc Otrokovicím. I z osobních důvodů bych si přál, aby se podívali do play-off a tyto 3 body by jim mohli pomoct. Liberec má bohužel jen 1-2 kvalitní hráče a zbytek mladých, se kterými musí ještě pracovat. Když neboduje Petr Salát, Liberec prohraje. Zato v Otrokovicích působí ostřílení borci a to nejen extraligou."

 

Remedicum - SSK Future9:4
Tomáš Sladký, hráč finského klubu KooVee
"Remedicum vyhraje 9:4. Future už ztratilo motivaci v bojích o playoff, Ostravane si budou chtít pohlídat 4. místo. FBC pod novým trenérem působí více kompaktně. A ipřesto, že Petr Skácel pravděpodobně nastoupí opět na centru, bude bodovat. Pokud nastoupí talentovaný gólman Hudec, věřím, že se bude chtít před blížícím se playoff předvést v dobrém světle a říct si tak o místo jedničky."

 

Chodov - Pardubice10:4
Jiří Velecký, trenér ženského A-týmu Vítkovic
"Tipuju 10:4. Chodov bude mít utkání pevně v rukou, ale sem tam na zadní vrátka zapomene a nějaký ten gól inkasuje. V závěru si ale dojde pro deset vstřelených."

 

22.kolo

Tatran - Chodov6:5
Ondřej Zamazal, komentátor České Televize
"Utkání bude rozhodovat o pořadí v elitní trojce tabulky, takže ani jeden z týmů si před začátkem play off nemůže dopřát oddychovější zápas. Na motivaci Tatranu budou silně působit dvě podzimní porážky s Chodovem a vybičují Zahalkův tým k maximálnímu výkonu. Výsledek bude závislý na tom, jestli Střešovice ubrání v současné době neudržitelného Matěje Jendrišáka, resp. celý první útok TJ JM. Soudím, že to obrana Tatranu zvládne jen částečně, ale na vítězství to stačit bude. Jsem velmi zvědavý, kolik se do střešovické "stodoly" vmáčkne diváků..."

 

Mladá Boleslav - Remedicum7:6
Petr Hrčka, sportovní redaktor České Televize
"Vzhledem k tomu, že Brnu už o nic nejde, tak předpokládám, že Mladá Boleslav na jihu Moravy v 21. kole uspěje. Stejně tak Remedicum, které si doma poradí s letos nevýraznými Future. Klíčový duel o čtvrté místo pak dle mého názoru vyzní lépe pro Mladou Boleslav. Ostrava je teď sice v laufu, ale pětizápasovou vítěznou sérii uhrála přeci jen s papírově slabšími týmy. Předpokládám, že v utkání padne více branek. Středočeši využijí domácí prostředí a zvítězí 7:6."

 

Brno - Havířov3:6
Michal Rohel, televizní spolukomentátor florbalových přenosů
"Vyhraje Havířov, protože Brno už má jisté play off, kdežto Havířov musí bodovat, takže bude mít větší vůli po vítězství."

 

SSK Future - Bohemians4:7
Jan Vavrečka, asistent trenéra A-týmu Vítkovic
"Pro Bohemians to bude klíčový zápas sezóny. Rozhodne o tom, zda-li sezóna byla úspěšná nebo ne. Čtvrtfinále play-off pak pro ně bude na 99% konečná stanice :-). Future uz o nic nejde, play-down je nemine. Navíc jejich letošní výkony jsou velmi kolísavé a to nebude stačit na bojovně naladěné komando fantoma Bedly :-)"

 

Vítkovice - Liberec9:3
Tomáš Veltšmíd, člen ultras 1. SC WOOW Vítkovice
"Myslím, že jasná vyhra domácích a to 9:3! Důvod je jasný, pohled na tabulku hovoři za vše. Liberec na Vítkovice herně nemá na žádném postu. Myslím, že optimální utkání na vyzkoušení co nejvíce juniorů před play-off."

 

Otrokovice - Pardubice5:2
Libor Hrček, trenér Paskova Saurians
"I když Pardubice dokázaly v posledním kole porazit Liberec a jejich tým je zřejmě na závěr sezóny dobře připraven (stejně jako vloni), Otrokovice mají v každém domácím utkání podporu skvělých diváků, kterou jim na většině míst v republice mohou jen závidět a v domácím prostředí nerozdávají body zadarmo. Přesvědčily se o tom i týmy z čela tabulky. Věřím v postup Otrokovic do play-off, který jim upřímně přeji, stejně jako věřím v jejich vítězství proti Pardubicím. Můj tip na výsledek tedy zní: 5:2."

 

 

 

A jak tedy podle florbalových odborníků dopadne tabulka základní části Fortuna Extraligy?

1.Tatran54
2.Vítkovice54
3.Chodov50
4.Mladá Boleslav41
5.Remedicum40
6.Havířov31
7.Brno30
8.Otrokovice29
9.Bohemians26
10.SSK Future18
11.Liberec15
12.Pardubice8

Tajným odborníkem tipované dvojice pro čtvrtfinále za této konstalace:
Tatran-Havířov
Vítkovice-Remedicum
Chodov-Brno
Mladá Boleslav-Otrokovice