Ženy si vybojovaly dva čtvrtfinálové mečboly

19. března 2012, Redakce

Vítkovické ženy za stavu 1:1 pokračovaly ve čtvrtfinálovém souboji na půdě městského rivala FBC Ostrava.

Sobotní utkání v nafukovací hale v Muglinově začalo snad jako už je v sérii pravidlem a to inkasovanou brankou z hokejky Léblové. Jak je v sérii rovněž pravidlem, brzy se povedlo Vítkovicím i vyrovnat, když se po spolupráci s Hašovou trefila Zuzana Macurová. V druhé půlce úvodní třetiny ale hrály především srdnatě bojující domácí hráčky a Vítkovice zářily jen ve sbírání trestů, konkrétně Novakovská. Při jejím druhém vyloučení se střelou prosadila domácí Ratajová a po úvodním dějství tak byl nepřiznivý stav 2:1 pro Vítkovice.

      Druhá třetina začala dalším oslabením Vítkovic, které však bylo ubráněno a dvě minuty na to přišla možnost početní výhody i pro modrobílé. Ferenčíková v něm krásnou křížnou přihrávkou našla znovu Zuzanu Macurovou a bylo opět srovnáno. Ve zbytku druhé třetiny pak hrály prim Vítkovice, vytvořily si několik obrovským šancí, ovšem všechny ztroskotaly na opět výborně chytající Kubíčkové v brance FBC.

      Nástup do třetího dějství pak rozhodl pro Vítkovice. Nejprve ve dvou šancích znovu uspěla domácí brankářka a tak se Vítkovice nakonec prosadily až v momentě, kdy vyšachovaly ze hry i jí a po akci Macurové sklepávala do prázdné branky Tamara Hašová. Zbytek třetího dějství se změnil v boj o každý metr hřiště, kdy domácí hnány snahou vyrovnat vyráběly ošemetné situace, které ovšem jistě chytající Hana Ranochová s přehledem pořešila a na druhé straně Vítkovice své možnosti pojistit vítězství také nevyužily. Utkání tak dospělo do dramatického závěru v němž Vítkovice své vítězství 3:2 ubránily.

FBC ČPP Remedicum Ostrava - 1. SC WOOW Vítkovice 2:3
branky:
1. Monika Léblová (Ivana Šupáková), 19. Denisa Ratajová (Romana Metzová) - 9. Zuzana Macurová (Tamara Hašová), 27. Zuzana Macurová (Denisa Ferenčíková), 43. Tamara Hašová (Zuzana Macurová); rozhodčí: Libor Gavlas - Martin Petřík; vyloučení: 4:3; využití: 0:0; diváků: 76; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 31 - Hana Ranochová 22; po třetinách: 2:1, 0:1, 0:1.

 

Nedělní utkání začalo pro tuto sérii netradičně. Už po čtyřiceti vteřinách hry rozebraly Vítkovice domácí obranu a Anna Niemcová se prosadila do prázdné brány. I zbytek první třetiny byl ve znamení souboje Kubíčková vs. Vítkovice. Několik šancí zůstalo nevyužito, ale dvoubrankové vedení Vítkovic přeci jen přišlo, když se po parádní individuální akci Kláry Kociánové trefila do prázdné Lucie Šrotové. V závěru třetiny mohly domácí snížit, ale nejprve Hana Ranochová vychytala samostatný únik Léblové a poté se Vítkovice ubránily i v oslabení. 

      Úvod druhého dějství přinesl dvě rychlé a zároveň jak se ukázalo poslední branky utkání. Nejprve po standardní situaci se prosadila domácí Karin Vavrečková, ale Vítkovice odpověděly doslova bleskurychle. Za třináct vteřin po obdrženém gólu prostrčila vtipně Niemcová na Denisu Ferenčíkovou, která zametla míček do prázdné branky. Zbytek třetiny se nesl ve znamení rostoucí únavy hráček na obou stranách a pozorných výkonů gólmanek, které nedovolily změnu skóre.

      Třetí třetina začala náporem Vítkovic, které se pokoušely definitivně utkání rozhodnout a svůj náskok pojistit, což se však nepovedlo. Změnu přineslo vyloučení Hubáčkové a přesilovku, kterou však Vítkovice ubránily. Domácí však posadila na koně a byly přeci jen po zbytek zápasu o něco aktivnější se snahou snížit a zdramatizovat utkání. To se jim však nepovedlo a Vítkovice si tak připsaly vítězství 3:1 a stejným poměrem vedou i ve čtvrtfinálové sérii. Ve středu od 19 hodin na MSH Dubina pak budou mít první mečbol k postupu do semifinále.

FBC ČPP Remedicum Ostrava - 1. SC WOOW Vítkovice 1:3
branky:
23. Karin Vavrečková (Romana Metzová) - 1. Anna Niemcová (Andrea Pastušková), 12. Lucie Šrotová (Klára Kociánová), 24. Denisa Ferenčíková (Anna Niemcová); rozhodčí: Libor Ludvík - Kamil Sobotka; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 73; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 20 - Hana Ranochová 24; po třetinách: 0:2, 1:1, 0:0;

Foto: Jiří Zerzoň