Junioři jsou krok od finále

25. března 2012, cd

Dvě jasné výhry domácích 10:4 a 5:1 určují výsledek semifinále mezi Vítkovicemi a SSK Future lépe pro Severomoravany. aktualizováno.

Junioři mají velice rázně nakročeno k obhajobě mistrovského titulu z loňského roku. V semifinále zatím zcela dominují a vedou po dvou domácích zápasech na pražským SSK Future 2:0.

      Vítkovice nastoupily do domácích zápasů i s Davidem Matúšem, který se od začátku sezony trvale zabydlel ve třetí formaci A-týmu mužů a byl to právě on, který se podílel na pěti brankách Vítkovic. Již ve 3.minutě se po jeho přihrávce krásně obtočil kolem obránce Petr Stejskal, který rychlou krátkou forhendovou kličkou a přesnou střelou k tyči otevřel semifinálový brankový účet. Ještě v první třetině šly Vítkovice po brankách Václava Gurkovského a Davida Matúše do tříbrankového trháku. Svého soupeře přehráli a přestříleli 12:4. Soupeř přesto snížil brankou Chvátala.

      Po druhé třetině svítilo na tabuli haly Dubiny ještě jednoznačnější skóre, a to 8:3. Na gól kapitána Marka Matejčíka z 26.minuty ještě odpověděl Duchoslav, na gól Petra Jankulára z trestného střílení taktéž reagoval Kopecký. Pak ale Vítkovice třemi brankami v řadě uklidnili velmi solidně zaplněnou tribunu. Mezi góly Davida Matúše se vtěsnal zásah Tomáše Kasince.

      Ve třetí třetině se zápas již prakticky dohrával. V přesilovce se ještě prosadil Petr Jankulár a za soupeře snižoval Chmelíček. Poslední slovo si v poslední minutě vzal náhraník Matěj Graca, který si připsal vůbec první gól v juniorském dresu Vítkovic.

1. SC WOOW Vítkovice - x3m team SSK Future 10:4
branky:
3. Petr Stejskal, 11. Václav Gurkovský, 17. David Matúš, 26. Marek Matejčík, 26. Petr Jankulár, 31. David Matúš, 39. Tomáš Kasinec, 40. David Matúš, 53. Petr Jankulár, 60. Matěj Graca - 18. Lukáš Chvátal, 26. Vojtěch Duchoslav, 30. Viktor Kopecký, 58. Filip Chmelíček; rozhodčí: Libor Ludvík - Kamil Sobotka; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 133; zásahy brankářů: Jakub Rataj 18 - Jakub Výtisk 26; po třetinách: 3:1, 5:2, 2:1;

 

Nedělní zápas byl přece jen těžší toho sobotního. Dokumentovala to první třetina, kterou hosté díky gólu Kopeckého z dvacáté minuty vyhráli. Ve 23.minutě ale vyrovnal dalekonosnou ranou Jiří Šebesta. Skóre pak otočil pohotovou dorážkou ve 29.minutě Václav Gurkovský. A jeho gól se ukázal pozdějí býti gólem rozhodujícím. Jestliže Future skórovalo v poslední minutě první třetiny, Vítkovicím se to podařilo v té druhé. Zbořilovo nahození tečoval šikovně na brankovišti Marek Matejčík.

      A vítkovický kapitán byl i ústřední postavou další gólové akce. Nejprve obral o míček váhající obránce Future a pak jej krásně prostrčil na brankoviště Davidovi Matúšovi a ten jej z první poslal do sítě. Jako poslední se do střelecké listiny zapsal po obrovské chybě hostujícího kapitána Stuchlíka Patrik Michalík.

1. SC WOOW Vítkovice - x3m team SSK Future 5:1
branky:
23. Jiří Šebesta, 29. Václav Gurkovský, 40. Marek Matejčík, 44. David Matúš, 54. Patrik Michalík - 20. Viktor Kopecký; rozhodčí: Martin Both - Radim Waliczko; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 74; zásahy brankářů: Jakub Rataj 17 - Ondřej Lupoměch 28; po třetinách: 0:1, 3:0, 2:0;


Vítkovice jsou krok od finále, do Prahy si za týden pojedou pro postup. Druhá se mifinálová série mezi Mladou Boleslaví a Bohemians je zatím vyrovnaná 1:1.