Vítkovice rozdrtily v sobotu Chodov 10:2, v neděli jim ale zvlhl střelecký prach a prohrály 1:2

31. března 2012, CD

To už to jednou bylo! Ale v opačném gardu. Loni dostaly Vítkovice v prvním semifinále nakládačku 2:10, teď stejným poměrem doma zničily ambiciózní Chodov! A stejně jako loni je stav série po druhém zápase vyrovnaný 1:1. aktualizováno

1.zápas:

Sobotní zápas vyšel Vítkovicím na jedničku. Binder lovil míčky z branky a hostům pochodovaly nervy.

      Vítkovice nastoupily bez zraněného Lukáše Veltšmída, který si ze třetího čtvrtfinále v Brně odnesl zranění stehenního svalu a s Petrem Kološem v prvním útoku.
      Ve třetí minutě sice zahrozili Curney s Jendrišákem a zvonila dokonce i tyč Součkovy branky, ale pak byli již na koni Vítkovičtí. Vše načla sedmá minuta a pěkná přihrávka Hájka na neobsazeného Jakuba Hubálka, který přízemní střelou otevřel skóre semifinálové série. Vítkovice pak měly více šancí i při vlastním oslabení, ale ukazatelem skóre pohnuli v 17., resp. 18.minutě David Matúš po skvostné Řezaninově příhře zpoza branky a Petr Kološ, který pohotově vystřelil od mantinelu. Ve 20.minutě navíc prodloužil pěkný Hubálkův lob Hájek do tyče Binderovy branky!

      Druhou třetinu měly Vítkovice také pevně ve svých rukou, své šance však dlouho neproměňovaly. Ani přesilovka při vyloučení Mikeše gólové ovoce nesnesla. Ve 36.minutě ale skvělým forčekingem vybojovaly míček, Suchánek našel před brankou zcela volného Víta Hrubého, který ranou z brankoviště nedal Binderovi žádnou šanci. Krátce na to navíc zavěsil pod víko z křídla Zdeněk Žák a na tabuli svítilo již 5:0!

      Rušno bylo na hřišti, resp. před Binderem, již v desáté vteřině třetí třetiny. To když se tam vřítil agilní Tokoš, na něhož se vrhl Cepek. Oba kohouti putovali na trestnou lavici za hrubost. Za minutu navíc fauloval Pražák a Vítkovice si zahrály přesilovku 4 na 3. Během té při přerušené hře časoměřič nezastavil odpočítávání hracího času včas, což se pranic nelíbilo trenérovi akademické reprezentace Radimu Cepkovi. Ten se na trestné židličce jal vehementně rozčilovat a dokonce prudce udeřil hokejkou do stolku jen pár centimetrů před nosem domácích pořadatelů! Toto hrubé chování nechali rozhodčí pohříchu bez povšimnutí. A tak jej i celý Chodov strestali vítkovičtí hráči! Jelínek nabil Patriku Suchánkovi a ten propustil Cepka z lavice hříšníků. Za chvíli naskočil i Martin Tokoš a ihned využil Jelínkův pas! Se sklopenou hlavou se tak odebral na svou střídačku také Pražák. Ve 46.minutě fauloval Jelínek v jasné šanci Flouska a kouzlo Součkovy branky perfektně provedeným trestným střílením odčaroval Jendrišák. V 54.minutě nadchl diváky dravým a perfektně zakončeným průnikem po křídle Lukáš Hájek! Ihned po buly se dral dopředu Polášek a byl nepovoleně sražen Svobodou na střídačku Chodova. Akce však pokračovala a v signalizovaném vyloučení nabil Tokoš Petru Kološovi, který zavěsil prakticky do prázdné branky! Koncert Vítkovic přerušilo již podruhé v zápase trestné střílení Chodova, tentokrát se provinil Řezanina zahráním míčku nad úrovní pasu. A Matěj Jendrišák se opět nemýlil. Kýženou desítku načepoval 64 vteřin před koncem po spolupráci s Tokošem precizně provedeným blafákem Jan Jelínek.

1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM Pedro Perez Chodov 10:2
branky:
  7. Jakub Hubálek, 17. David Matúš, 18. Petr Kološ, 36. Vít Hrubý, 37. Zdeněk Žák, 42. Patrik Suchánek, 43. Martin Tokoš, 54. Lukáš Hájek, 54. Petr Kološ, 59. Jan Jelínek - 46. Matěj Jendrišák, 56. Matěj Jendrišák;
rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 2:3; využití: 0:0; diváků: 537; zásahy brankářů: Lukáš Souček 13 - Jan Binder 17; po třetinách:  3:0, 2:0, 5:2;

 

2.zápas:

Nedělní zápas byl, dle očekávání, zcela jiný toho sobotního. Chodov poctivě bránil a hrozil z protiútoků. Vítkovicím se tentokrát nedařilo proměňovat ani ty nejvyloženější šance, které šly buď těsně mimo nebo je pochytal vynikající Barák, který nahradil v brance Bindera.

      Druhému utkání vůbec dominovali brankáři. Lukáš Souček zlikvidoval nejednu tutovku Chodova, Jan Barák na druhé straně hřiště dováděl k šílenství hráče i vítkovické fanoušky. Skóre otevřel v 19.minutě po individuálním průniku obránce Bouša, který využil volnějšího bránění Poláška a nechytatelnou střelou k tyči z krátkého výjezdu od mantinelu zahájil chudý brankový účet druhého semifinále.

      Ve 23.minutě mohli jít hosté do dvoubrankového vedení, střela Jendrišáka však jen zazvonila na tyč. Ve 31.minutě potrestali rozhodčí nečistě hrajícího Podhráského. Z přesilovky ještě nic nebylo, z následného tlaku se ale dorážkou na brankovišti prosadil Lukáš Řezanina! Vítkovice vyhrály druhou třetinu na střely 13:3, na góly však jen 1:0.

      Třetí třetina byla přeci jen opatrnější, i když stále víceméně v režii domácích, kteří měli míček častěji na hokejkách. Vše rozhodla jediná situace šest minutě před koncem utkání. Vítkovice se chtěly kombinačně vymanit z tlaku Chodova, míček se ale nastředu odrazil k Jendrišákovi, který pohotově uvolnil Pražáka, jeho první pokus neuvěřitelně vyrazil Souček, míček se však k Pražákovi vrátil a ten jej do odkryté branky již pohodlně dorazil. Závěr utkání si podmanil brankář Chodova Barák, i když v 59.minutě po pěkné kombinaci musel děkovně pohladit levou tyč své branky, kterou napálil z první Hájek. V poslední minutě pak Barák vychytal Kološe, Matúše i Suchánka. Vítkovice přestřílely Chodov více než dvojnásobně 33:16, přesto daly jen jeden gól a prohrály 1:2.

1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM Pedro Perez Chodov 1:2
branky:
  34. Lukáš Řezanina - 19. David Bouša, 54. Petr Pražák;
rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 427; zásahy brankářů: Lukáš Souček 14 - Jan Barák 32; po třetinách:  0:1, 1:0, 0:1;

Foto: Roša, Jiří Zerzoň