Přípravka bronzová na domácím turnaji

04. května 2012, Redakce

V sobotu pořádali naši nejmladší poslední ligový turnaj na domácím hřišti MSH Dubina. Za soupeře si pozvali oba týmy z Paskova, Slovan Havířov a FBC Ostrava. Turnaj se v nabité sezóně konal až po měsíční pauze od posledního ligového klání na půdě FBC Remedicum.

Paskov v zeleném byl naším prvním soupeřem a od začátku hrál až příliš odevzdaně, hodně chyboval v obranném pásmu, čehož dokázala naše Lvíčata využít a po prvních osmi minutách vedla 6:0. Ani ve druhé polovině soupeř naši branku příliš neohrozil a celkově se skóre zastavilo na výsledných 14:0 pro domácí přípravku.

    Druhý zápas byl již z jiného soudku, hráči Slovanu Havířov přijeli na Dubinu s odhodláním uhrát co nejlepší výsledek a po pár vteřinách zápasu už naše brankářka lovila míček z vlastní branky. Lvíčata celý zápas dotahovala, ke konci přišlo z našich holí vyrovnání, ale soupeř si výhru nenechal vzít a rozdílovým gólem na 3:4 utkání dotáhl do vítězného konce. Další soupeř na nás čekal opět z Paskova, tentokrát ve žlutém.  V pomalejším tempu vyhrála Lvíčata poměrem 4:3.

   Pak nás čekala opět dvou zápasová pauza ( díky losu tomu bylo celý turnaj ) a jako poslední nás vyzval rival z nejtěžších – FBC Remedicum Ostrava. Po chybách v naší obraně soupeř rychle vedl 0:3 a po siréně oznamující polovinu zápasu jsme prohrávali již 0:5. Našim nejmenším se nedařilo nic na co sáhli, od přihrávky, přechodu do útoku až po obranu před brankou, rozjetý soupeř trestal každou naši chybičku a nakonec zaslouženě zvítězil 2:11. Lvíčata neskrývala zklamání nejen ze hry, ale i z výsledku, když po třech turnajových triumfech za sebou musela skousnout pro ně tak krutou prohru. To už ale tak ve sportu bývá, i takové porážky bývají nejlepším předpokladem k výhře J

     Turnaj na Dubině nakonec ovládlo družstvo Slovanu Havířov, které z vítězství mělo neskrývanou a oprávněnou radost, když ve všech zápasech soupeře přehráli. Stříbrná příčka patřila FBC Ostrava a naše Lvíčata obsadila medailové třetí místo.

   I když se naše děti chtěly před domácím publikem předvést lepším výsledkem, za bronzovou příčku se stydět nemusejí a zaslouží velkou pochvalu za celou sezónu. Důležitá je předvedená hra, než konečný výsledek a ta byla na jedničku! Naše přípravka vedená trenérským týmem v čele s Rosťou Kohútem ukázala obrovský pokrok, bylo vidět zlepšení ve hře dopředu, děti se naučily pracovat s míčkem a předváděly krásnou hru, za kterou se nemusejí stydět.

     Snad budu tímto mluvit i za ostatní rodiče, chtěla bych trenérům a všem, kteří našim nejmenším poskytují maximální péči a zázemí poděkovat. Věříme, že co se děti naučily na trénincích a turnajích si odnesou i do dalších let, ať už někteří budou dál hájit barvy Lvíčat nebo se posunou do starší kategorie našich elévků!

Očima trenéra : Možná tenhle názor bude znít zvláštně, ale i přes to, že jsme skončili třetí, což je náš nejhorší výsledek (podle umístění) letos, tak individuálně ( pohybově, práce s holí, charakterově) šly všechny děti od posledního turnaje hodně nahoru. Ve hře byly momenty, které mi dělají radost, ale hlavně jsem postřehl, že i pod tlakem už někteří drží správně hůl a nezbavují se míčku, což je pro mě v tomhle turnaji VÝHRA. Pokud příště chceme vyhrát, tak při ztrátě balónku si musíme ihned chodit pro balónek!! K tomu ale potřebujeme zlepšení v pohybu, proto se musíme doma protahovat, ať máme větší a lepší rozsah pohybu. Zapomínat nesmíme na práci s holí. http://florbalvitkovice.cz/radcems.php