Vít Hrubý: Nebýt dobré party, ničeho bychom nikdy nedosáhli

23. května 2012, CD

Vítkovicím bude minimálně rok v sestavě scházet šikovný pracovitý útočník Vít Hrubý. Jeho kroky se stáčí směrem do Anglie, kam jde studovat. S vítkovickou "patnáctkou" přinášíme rozhovor.

Ahoj Vítku, příští sezonu strávíš převážně v anglickém Liverpoolu. Co budeš v Anglii dělat?
Do Liverpoolu pojedu studovat na Erasmus. Jestli se mi podaří zajistit ubytování a dostanu od školy nějaké kapesné, odletím v polovině září a měl bych tam strávit dva semestry.

 

Budeš tam úplně sám nebo tam budeš mít někoho blízkého?
Pojedu sám. Vzhledem k tomu, že na tamní školu bylo volné jedno místo, nebyla možnost, aby se mnou jel nějaký spolužák. A rodina s přítelkyní mají svých starostí dost:)



Za který florbalový klub v Liverpoolu budeš hrát? :)
Nejspíš v Anglii florbal hrát nebudu. Rád bych si od něj ten rok odpočinul a soustředil se na studium.

 

Ani jsi o této variantě neuvažoval?
Přiznám se, že jsem si o tamním florbalu nic nezjišťoval, takže ani nevím, zda tam nějaké kluby jsou. Může se stát, že až se aklimatizuji, bude mi florbal chybět a někam si zahrát půjdu. Nicméně dopředu si nic domlouvat nebudu. V letním semestru budu navíc pracovat na bakalářské práci, což nebude v cizím jazyce nic jednoduchého a zabere to spoustu času.

 

Půjdeš se podívat na Anfield Road na nějaký zápas Premier League? Fandíš tamním Reds nebo máš z anglických klubů jiného favorita?
Rád bych se na nějaký zápas dostal, avšak všechno se bude odvíjet od finančních možností, lístky tam nebudou zadarmo a životní náklady v Anglii jsou na naše poměry vysoké. Z anglických celků přeji nejvíc právě Liverpoolskému FC, ale vůbec mi nebude vadit podívat se na zápas Evertonu. Fotbal jako fotbal, půjde hlavně o atmosféru.

 

Po pěti letech v nejvyšší české soutěži svoji kariéru ve Vítkovicích tedy minimálně přerušíš. Plánuješ pak opět naskočit do extraligového kolotoče?
To se uvidí. Rozhodovat se budu, až se vrátím. Za rok se může hodně změnit a třeba už o mě nebude zájem.

 

V tvých pěti extraligových letech jsi získal pět medailí. Jednu zlatou, tři stříbrné a jednu bronzovou. Máš stříbro z European Cupu 2010. Podíval ses na mistrovství světa juniorů v roce 2009. Jsi tedy s dosavadní florbalovou kariérou spokojený?
Kdyby mi někdo před pěti lety řekl, že dosáhneme takových úspěchů, asi mu nebudu věřit. Je však škoda, že jsme nezískali extraligový titul podruhé. Měli jsme k němu dvakrát hodně blízko, ale takový je sport. Spokojený jsem hlavně proto,že jsem mohl hrát v takovém kolektivu, jaký tady ve Vítkovicích máme. Nebýt dobré party, ničeho bychom nikdy nedosáhli.

 

Hodně štěstí, ať se ti tam líbí a daří!
Díky.

 

Rozhovor s Vítem Hrubým : Roman Sladký
Foto : Roša