Radomír Mrázek: Prohra ve finále znamená pozitivní motivaci do další sezony

03. června 2012, CD

Ročník 2011/12 přinesl hodně dramatických a zajímavých momentů. Skvělý Czech Open, vítězství v domácím poháru, Superfinále. Hodnocení sezony v podání trenéra A-týmu Radomíra Mrázka.

Jak jsi spokojený s konečným umístěním týmu v sezoně?
Převládá spokojenost. Tým měl v této sezoně tři vrcholy. Výkony a výsledky na prázdninovém Czech Open ukázaly sílu přestavěného týmu. Vítězství v Českém poháru, postup v semifinále extraligy přes Chodov a následná prohra ve finále byly nejdůležitějšími momenty ligové sezony. Prohra ve finále pro náš tým znamenala zklamání, ale do další sezony znamená pozitivní motivaci.

Jak jsi spokojený s herním projevem během celé sezony? 
Drželi jsme vysoký standard bez větších výkyvů, pouhé 2 prohry v základní části jsou jasným důkazem. Vysoké návštěvy na domácích i venkovních zápasech hovoří o atraktivní hře. Nejpozitivnější fakt je, že jsme během sezony dostali plnohodnotně do hry 16 hráčů, takže při jakékoli změně v sestavě to nebylo na naší hře znát.

Co se na hře zlepšilo?
Jsem si jistý, že ve hře s míčkem a v kontrole hry jsme nejlepší v republice a stále se zlepšujeme. Na druhou stranu nám letos nefungovaly přesilové hry a oslabení, což bylo způsobeno hlavně odchody zkušených hráčů.

Naplnily se předsezonní plány co do práce s týmem a jednotlivci?
Všichni florbaloví příznivci asi byli zvědaví jak si povedeme po odchodech Milana Tomašíka a Karla Ťopka. Důležité je, že stále držíme kostru a duši týmu, takže i odchod velkých osobností jsme schopni ustát. Všichni noví mladí kluci, kteří dostali šanci, mě opět utvrdili v tom, že filozofie výchovy, kterou ve Vítkovicích preferujeme, je správná. Rychle se adaptovali na mužský florbal a byli platnými členy týmu. Asi nejtěžší začlenění čekalo na Žigyho, ale věděl jsem co umí a že je osobnost. Zmíním ještě Hečise, který během sezony neuvěřitelně vyrostl a za to co předváděl v play off si zaslouží označení "Jágr bez peněz". Obecné shrnutí je pozitivní, tým fungoval a jednotlivci šli svými výkony výrazně nahoru.

Překvapil někdo během sezony? Např. svým přístupem, motivačním chováním vzhledem k ostatním členům v týmu.
V tomhle směru není koho vyzdvihovat, protože všichni hráči pochopili o co jde. Koho ale chci určitě zmínit je Honza Vavrečka. Jsem rád, že je součástí týmu.

Která/které momenty v sezoně ti utkvěly v hlavě?
Těch momentů je víc. Ale vytáhnu konec pátého semifinále s Chodovem, kdy jsme měli jet trestné střílení a nikdo z kluků se k němu nehrnul. Klepnul do mě David Matúš a říká: "Dej tam Peťu Jankulára, on ho vykoupe". Tak šel Peter a Baryho umyl i s vlasama.

Co čeká tvůj tým v blízké budoucnosti?
Klasický program: letní příprava, přípravné turnaje, zkoušení nové sestavy, zapracování nových hráčů.
Víme, že odchází Jelen a Víťa Hrubý. Můžu říct, že mám podepsány 2 výborné osobnosti, které jsem chtěl již delší dobu. Je to Robin Žydel, u kterého čekáme na vypršení smlouvy v FBC Ostrava k 31. 7. 2012 a Honza Kubečka, který k nám přichází také z FBC Ostrava.