WOOW CUP přípravek

10. června 2012, CD

V sobotu jsme v hale Střední školy Dopravní pořádali přátelský turnaj přípravek pod názvem WOOW Cup. Kromě tří vítkovických týmů ( Aligátoři, Lvíčata a Tygříci ) se turnaje zúčastnila družstva z různých koutů Moravy, např. Olomouce, Přerova, Hranic na Moravě, Zubří, Kyjova, a také dva týmy ostravského FBC, startující pod názvem BeatlesOva.

    Podle turnajových propozic byla družstva rozdělena do dvou skupin po pěti týmech, hrací systém 1x12 minut (hrubý čas), v poli 3+1 brankář. Poslední týmy ve skupinách si to rozdaly o konečné 9 .– 10.místo, ostatní bojovaly v play off.

    V jedné ze skupin na sebe narazily naše výběry Lvíčat a nejmladších Tygříků, složený převážně z nejmenších dětí, které se s florbalem teprve seznamují a na turnajích sbírají zkušenosti. Tygříci statečně bojovali, ale na zástupce krále zvířat neměli, což je běžné i v přírodě, kde se tygři od lvů mají co učit ;-) Naše nejmladší přípravka nakonec bojovala o konečné 9.místo s družstvem Hranic. Aby to bylo spravedlivé, hrálo se na dvě vítězná utkání a po jednom skalpu na obou stranách se rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. V brance Tygříků podala skvělý výkon Simona Pytlíková, která na rozdíl od soupeřova brankáře nepustila ani jeden nájezd a také její zásluhou malí špunti skončili na devátém místě, z čehož měli společně s neúnavně fandícími rodiči upřímnou radost.

    Lvíčata podávala v turnaji střídavé výkony, výhra střídala porážku a nakonec obsadila konečnou 7.příčku. Náš zkušenější tým přípravky určitě pomýšlel na lepší umístění, ale sedmé místo v konkurenci družstev olomouckého regionu také není k zahození.

    Výběr Aligátorů složený z nejstarších a nejzkušenějších dětí bojoval ve skupině B se stejně starými florbalisty. Postupně dokráčel až do semifinále, kde se utkal s ostravským týmem BeatlesOva 1. Za nerozhodného stavu nešťastně inkasoval dvě vteřiny před koncem a čekal je boj o bronz. Finále bylo čistě ostravskou záležitostí, výběry FBC si to mezi sebou rozdaly o zlaté medaile, bronzoví skončili vítkovičtí Aligátoři, kteří si spravili chuť a v zápase o třetí příčku porazili starší tým Olomouce.

    Na turnaji se rozdělovaly také individuální ceny pro nejlepšího hráče, brankáře a nejužitečnějšího florbalistku + florbalistu. Dvě z ocenění si rozdělili hráči ostravských Beatles, jedno putovalo do Olomouce a jako nejužitečnější hráčkou byla vyhlášená vítkovická Simona Pytlíková. Děti dostaly kromě diplomů i věcné ceny z rukou českého reprezentanta Pavla Bruse.

    Turnaj WOOW Cup nabídl výborné týmové i individuální výkony a vítkovické výběry se ve větší konkurenci než na jakou jsou zvyklí z ligových turnajů rozhodně neztratily. Děkujeme rodičům za sportovní fandění všem týmům v rámci fair play a organizátorům za plynulost celé akce. Další prověrka čeká naši přípravku koncem června na Hummel Open Game v Brně.

Fotogalerie: ZDE

Foto: Vlaďka Zoubková