Prague Games: základní skupiny vrcholí

05. července 2012, CD

Prague Games, den druhý. Vítkovické týmy bojují na turnaji zatím úspěšně.

B12 - po nájezdech až druhé místo ve skupině

Elévci sehráli hned na úvod turnaje fantastický zápas s finským Espoon Oilers Millenium I. V polovině malí Vítkovičáci prohrávali 0:4, ale ve strhující druhé půlce dokázali vyrovnat na 4:4. A ikdyž pak šli Finové opět do vedení, z výhry se přeci jen radovaly Vítkovice. Zápas skončil 6:5! Ve druhém zápase pak nečekaně velké problémy dělala Plzeň, Vítkovice však i tento zápas zvládly v poměru 3:2.
Ve čtvrtek pak elévci smetli bílý Tatran Střešovice 20:1. Přímý zápas o první místo ve skupině sliboval, i pro velice početný tábor vítkovických fanoušků, zajímavou podívanou. Avšak ta se nakonec nekonala. Úmorné vedro v hale na Hamru Braník v kombinaci s vlhkostí vzduchu pokrylo hrací plochu zkondenzovanou vodou a utkání bylo po dvou a půl minutách hry přerušeno, když nepříjemně uklouzl již čtvrtý hráč. A tak se po dohodě obou týmů jely ihned nájezdy, ve kterých Bohemians zvítězili 4:3. Elévci jdou do play-off z druhého místa.

 

B15 - zlepšenými výkony ke třetímu místu

Starší žáci vstoupili do turnaje katastrofálně. Po dvou inkasovaných brankách ve vlastní přesilovce prohrávali se švédským Älvsjö již ve třetí minutě 0:3. Nakonec utkání ztratili poměrem 1:4. Ve druhém středečním utkání s přehledem porazili outsidera těžké soupiny Start98 7:2.
Ve čtvrtek sehráli kluci vynikající zápas se švédským týmem Alboga IBK, vítězem turnaje Gothia Cupu. Hloupými obdrženými góly se však sami dostali do úzkých. Za stavu 2:4 si vynutili drtivý tlak s množstvím vyložených šancí, avšak stačilo to pouze na snížení na konečných 3:4. Ve výborných výkonech pokračovali i nadále v posledním zápase skupiny s fyzicky výborně vybaveným slovenským týmem Florko Košice. Kombinační a pohlednou hrou dokráčeli kluci k vítězství 6:2
Do play-off jdou ze třetího místa ve skupině za oběma švédskými celky.

 

B16 - ostuda švédských týmů

Dorostencům přihrál los hned na úvodní den turnaje švédský dvojblok IBK Alba, IBK Göteborg. S Albou byly Vítkovice výrazně lepší, ale musely stahovat vedení Švédů 2:0, které se zrodilo po vlastních nevynucených vítkovických chybách. Pět minut před koncem se podařilo strhnout vedení na stranu modrých Vítkovic, když se švédští trenéři nemohli s tím, že by mohli prohrát, smířit. A tak se uchýlili na přípravném mládežnickém turnaji v prvním zápase základní skupiny k diskutabilnímu taktickému kroku a upozornili na to, že jeden z vítkovických hráčů hraje s náhradní hokejkou (přičemž svoji v utkání předtím zlomil) složenou z lopaty a hole různých značek. Následovala dle platných pravidel červená karta a pětiminutová přesilovka Švédů. V ní byly Vítkovice navíc opět trestány za hru na zemi a posléze o několik chvil později i za nesportovní chování. Horké chvíle ve třech nakonec bez úhony vítkovičtí kluci nepřečkali, když na konečných 3:3 inkasovali pouhých 11 vteřin před koncem.

Ani druhý švédský tým v této skupině se neprezentoval ani zdaleka v přátelském světle. Jejich trenéři ještě v mezizápasové pauze napadli v šatně vítkovické hráče. Konfikt řešili vítkovičtí trenéři.
Samotný zápas byl rovněž dramatický, na švédský gól odpověděli Vítkovičáci dvěmi slepenými góly a dlouho vedení drželi. Umocnit ho navíc mohli v několika přesilovkách, ale ty nesehráli dobře. A tak přišel chvíli před koncem opět švédský trest a utkání tak opět dospělo k remíze.

Třetí utkání s norským Fighters, kteří dokázali porazit švédskou Albu 4:2, Vítkovice ale zvládly na jedničku a Nory deklasovali 7:2. O konečném umístění rozhodne večerní zápas s Třebíčem.

 

B18 - Suverénní, jen s Bohemians remíza

Junioři na úvod turnaje nezaváhali s Litomyšlí 4:0, poté remizovali s Bohemians 2:2. S finským týmem Sonics, loňským vítězem kategorie B16, zvítězili přesvědčivě 4:0 a na závěr základní skupiny si zastříleli s Hattrickem Brno, který si odnesl výprask 11:1. Do play-off jdou z prvního místa.

 

G14 - Zatím výhra a prohra, rozhodne zápas s Maďarkami

První zápas skupiny se holkám nadmíru povedl. Po špatném začátku převzaly vítkovické holky otěže utkání a nakonec jej dovedly do vítězného konce a Bohemians porazily 5:3. Ve druhém utkání je však Švédky Partille po fyzické stránce přetlačily a i díky lepší produktivitě nakonec naše holky porazily 5:1.
O konečným umístění rozhodne večerní zápas se zatím neporaženým maďarským týmem Phoenix Fireball.