Jan Kubečka: Chci zapadnout do kolektivu. Jakákoli trofej bude třešničkou na dortu

18. července 2012, CD

Do Vítkovic přichází z Remedica mladík Jan Kubečka. První rokem junior s největší pravděpodobností dostane svou šanci i v A-týmu. S Janem Kubečkou přinášíme úvodní rozhovor.

Ahoj Honzo, vítám tě ve Vítkovicích. Jak se na novou florbalovou štaci těšíš?
Děkuji za přivítání. Docela se na vítkovické prostředí těším a hlavně jsem docela zvědavý, jak se mi podaří do něj adaptovat a jak se mi v něm bude dařit.

 

Co tě táhne do Vítkovic? V čem jsi viděl největší plusy při rozhodování, zda přestoupit?
Táhne mě hlavně možnost trénovat s mužským týmem a možnost si v něm zahrát. Největším plusem bylo z mého pohledu kvalitnější zázemí a práce s mládeží. Taky, když jsem se byl koukat na sestry, nebo jsem ve škole potkal Péťu Jankulára nebo Lukáše Hájka, často poslouchal větu „Tak co kdy už jdeš do Vítkovic?“ a vždy jsem nad ní docela přemýšlel.

 

Nejeden o tobě mluví jako o velkém florbalovém talentu. Řadu let jsi hrál za FBC. Proč teď ta změna?
V FBC mě to poslední sezónu vůbec nebavilo, držel mě jen kolektiv a šance na výhru dorosteneckého titulu. Po sezóně mi nabídl trenér Mrázek možnost přestupu do Vítkovic, dlouho jsem se rozhodoval, jestli opustím skvělý kolektiv, a radši si vyberu lepší cestu pro to, abych se zdokonalil. Jako v každém se i ve mně našel kousek sobce a rozhodl jsem se pro přestup.

 

Kdy tě uvidíme ve vítkovickém dresu poprvé?
Poprvé bych se měl ve vítkovickém dresu objevit na turnaji Czech Open. To, v jaké kategorii se tam objevím, rozhodnou trenéři.

 

Jaké osobní a týmové ambice si bereš do tvé první vítkovické sezony?
V nové sezóně chci hlavně zapadnout do kolektivu a zvyknout si na herní systémy. Jakákoliv výhra či trofej tomu bude třešničkou na dortu.

 

Už máš vybrané i číslo dresu?
Už sezónu jsem nehrál s mou oblíbenou osmičkou. Trochu jsem doufal, že budu mít možnost ji znova nosit na zádech, ale bylo mi řečeno, že si mám vybrat z čísel, které nenosí nikdo z mužského týmu. Když jsem si vybral číslo 32, dozvěděl jsem se, že ji nosí Marcel Jakubec z juniorky, takže jsem se nakonec rozhodoval, které číslo nakonec přiřadím k osmičce, a rozhodl jsem se pro devítku. Takže 89 je mým novým číslem na dresu.

 

Honzo, díky za rozhovor a přeji ve Vítkovicích hodně štěstí a úspěchů.
Já taky děkuji.

 

Rozhovor s Janem Kubečkou : Roman Sladký