Ohlédnutí za letním soustředěním mládeže

04. srpna 2012, Vlaďka Zoubková

Šest dní plných florbalu prožily naše děti na letním soustředění v Odrách. Akce se zúčastnilo 43 vítkovických a dva olomoučtí hráči ročníků 2000 – 2006.

Soustředění bylo zaměřeno na zlepšení florbalových činností  -  např. driblingu, vedení míčku, přihrávky, pohybových schopností -  obratnosti, techniky běhu, rychlosti a rozvoje sportovní všestrannosti. Nezapomněli jsme také na strečink, kompenzační cviky a nezbytnou relaxaci po tréninku. K dispozici jsme měli sportovní halu a dvě víceúčelové venkovní hřiště s tělocvičnou, na domově mládeže také saunu.

Děti byly rozděleny do tří tréninkových skupin, které se rovnoměrně střídaly na všech sportovištích. Kromě tréninku byl čas i na mimosportovní aktivity, navštívili jsme místní aquapark, prošli se po zámeckém parku a velký ohlas mezi dětmi mělo také sledování DVD se sportovní tématikou.

Kromě jednoho nešťastného zranění při večerním zápase proběhlo soustředění bez větších zdravotních problémů a při nemalém počtu dětí musíme všechny pochválit za bezchybnou disciplínu!

Zároveň děkujeme celému personálu včetně pana ředitele, milých kuchařek a správců na domově mládeže za perfektní zázemí, starali se o nás jako o vlastní :)

Doufáme, že se dětem soustředění líbilo a jsou dostatečně připravené na další sezónu ;) Těšíme se opět za rok!

Ztráty a nálezy : při procházení pokojů jsme objevili pár věcí ( prádlo, nazouváky, šusťákové bundy ), zapomětlivci se prosím ozvěte na email vladka.zoubkova@seznam.cz.