Tomáš Krásný: Bylo by skvělé zopakovat loňský úspěch

07. srpna 2012, CD

Trenér vítkovických Mustangů je před Czech Openem optimistický a chtěl by zopakovat loňský úspěch. Parta svérázných florbalistů míří na svůj již pátý Czech Open.

Ahoj Tomáši. Blíží se Czech Open. V kategorii mužů hrají i vítkovičtí Mustangové. Jak se tým na turnaj připravuje?
Ahoj CD. Připravujeme se svědomitě. Letos jsme nic nepodcenili a máme naplánováno hned několik seznamování se s florbalkou před Czech Openem po dvouměsíčním odpočinku :). Čekají nás tři tréninky a dva přáteláky, na kterých bychom si chtěli vyzkoušet hlavně způsob rozehrávky, který bychom chtěli praktikovat na Czech Openu, ale hlavně v nadcházející sezoně.


Co je pro tým letošním cílem?
Myslím si, že budu mluvit za všechny kluky z týmu, když řeknu, že hlavním cílem je si letní florbalový víkend v Praze co nejvíce užít a to nejen po florbalové stránce a v pořádku ve zdraví se vrátit domů. Sportovním cílem pak musí být minimálně postup do druhého kola play off. Skvělým výsledkem by pak bylo zopakování loňského historického úspěchu, kdy jsme postoupili do třetího kola play off.
 

Jak hodnotíš soupeře ve skupině?
Tak dva ze tří soupeřů jsou pro nás velká neznámá. Nicméně platí, že Němce bychom měli porážet, i kdyby nás ve tři ráno vytáhli z postele, dali nám florbalky a řekli: "Jděte hrát". :) Zápas s Wizards je pro nás nešťastně plánován cca hodinu po skončení prvního, což nám moc velké šance proti silnějšímu soupeři nedává. Zkusíme se ale určitě o dobrý výsledek porvat, což je v Mustangu samozřejmostí. Zápas se švédským protivníkem si chceme užít, protože to pro nás bude premiérový střet se švédským florbalem. Kvality soupeře jsou pro nás velká neznámá a i proto je výsledek zápasu otevřený.


Podaří se zopakovat loňský úspěch a dojít do třetího kola play-off?
Jak jsem již uvedl, bylo by to skvělé. Musí se však sejít více okolností, aby se to povedlo. Hlavní samozřejmě bude naše předváděná hra, ale pak třeba i to, že se hráči soupeře téměř upijí k smrti a nebudou mít s kým hrát, tak, jak se nám to stalo loni. Samozřejmě to je trochu nadsázka, ale myslím si, že pokud zopakujeme herní projev z letošního Republic Cupu, kde jsem měl ze hry velice dobrý pocit a bude-li k nám los turnaje přívětivý, můžeme loňský úspěch zopakovat.


V jaké sestavě se letos Mustangové představí? Jsou kompletní, nějaké ztráty či posily?
Z mého pohledu se letos představíme možná v nejsilnějším složení. Hlavně snad poprvé vezeme na turnaj kompletní tři pětky, což může být vzhledem k náročnému turnaji a pendlování mezi trasami hala – hospoda – hala, velice prospěšné. Nicméně kompletní nejsme. Zejména v obraně to bude zase lepení děr, v tom pomůžou i už tradiční kamarádské posily z Brna. V útoku jsme až na dva případy kompletní. V brance si premiéru na Czech Openu užije v Mustangu premiéru Kuba Rojek, tak na něj musíme ještě něco vymyslet :))
 

Co pro tebe osobně turnaj znamená?
Turnaj pro mě osobně znamená hlavně obrovské každoroční zážitky. Celý rok se na něj vždy těším, protože si jednak zahraji hru, která se stala za 16 let mou srdeční záležitostí a hlavně si vždy užiji velkou legraci s partou, kterou v týmu máme. Vždy mě tento turnaj příjemně naladí do nové sezony a dodá mi chuť do dalšího sportování. Z pohledu finančního mi pak Czech Open vždy náramně pustí žilou a myslím, že nejsem jediný. .) Na letošní ročník se moc těším, věřím ve slušný úspěch a i ostatním vítkovickým týmům přeji mnoho štěstí a zvu je na naše zápasy, které vždy stojí za to.
      Díky za rozhovor a SPORTU ZDAR a FLORBALU ZVLÁŠTĚ (Zdravím Jirku Hölzela z redakce sportu ČT).


Rozhovor s Tomášem Krásným : Roman Sladký