Ženy vysoko vyhrály na Elite

08. října 2012, redakce

Vítkovickým ženám se podařilo potvrdit minulý úspěšný víkend a dokončit pražský trojboj tentokrát v nafukovací hale na Barrandově, kde porazily dosavadního lídra tabulky Elite Praha vysokým rozdílem.

Elite Praha bylo prozatimním lídrem extraligové tabulky, ikdyž nutno podotknout, že až vítkovické ženy byly losem první soupeř z opravdové extraligové špičky.

      Hráčky rytíře Vítka začaly zhurta, hned po 26 vteřinách hry vystihla rozehrávku soupeře Kociánová, předložila Andy Pastuškové a ta si věděla rady. A další branka na sebe nenechala dlouho čekat, paradoxně k tomu pomohlo vlastní oslabení při vyloučení Šrotové. Rozehru soupeře vystihla Pastušková, předložila v situace 2 na 1 Denise Ferenčíkové a ta se trefila přesně k tyči. Poté se hrál oboustranně nezáživný a hlavně hodně nepřesný florbal, ze kterého diváky až v šestnácté minutě probrala přesnou střelou Lucie Šrotová a hlavně o dvě minuty později krásná akce po ose Ratajová, Sládečková, Quittková doputoval míček až do palebného prostoru Tamary Hašové a bylo to čtyři nula pro Vítkovice.

       Druhé dějství začala opět brankou Vítkovic. Pastušková našla na středu volnou Denisu Ferenčíkovou a ta se ani podruhé ve střelecké pozici nemýlila. Vítkovice měly v druhém dějství trvalou převahu a soupeře povětšinou svíraly, přesto nejdříve inkasovaly po brejku z hokejky Rullové. Na to však Vítkovice odpověděly hned třemi brankami, když nejprve dvakrát zabojovala Hašová a její akce využila Hana Sládečková a v závěru třetiny pak z dálky poslala míček přesně k tyči přes clonící klubko těl Veronika Vobořilová. Vítkovice tak šly do třetího dějství s konfortním náskokem 8:1.

       Ve třetí třetině si vítkovické ženy udržovaly stálou herní převahu a nedovolily soupeři myslet na jakékoli zdramatizování zápasu. Několik svých šancí ale nevyužily a tak inkasovaly. V zápase spolehlivě chytající Lenku Kubíčkovou prostřelila z blízka domácí Veselá. Vítkovice však odpověděly velmi rychle, když po krásném přiťuknutí Quittkové se trefila Tamara Hašová a završila výsledek na 9:2 pro modré.

Elite Praha – 1.SC WOOW Vítkovice 2:9 (0:4, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: Rullová (Obselková), Veselá (Nováková) – Pastušková (Kociánová), Ferenčíková (Pastušková), Šrotová (Léblová), Hašová (Quittková), Ferenčíková (Pastušková), Sládečková (Hašová), Sládečková (Hašová), Vobořilová, Hašová (Quittková)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Halfarová, Niemcová, Pastušková, Ferenčíková, Kociánová – Ratajová, Vobořilová, Sládečková, Hašová, Quittková – Mandátová, Novakovská, Léblová, Bernardová, Šrotová, od 40. Paloncyová