Vítkovice si doma poradily s Brnem

13. října 2012, CD

Navlas stejný výsledek jako v pátém kole uhrály Vítkovice i v kole šestém. Tentokrát vyhrály 10:5 doma nad Brnem. Hattrick si připsal Lukáš Hájek. aktualizováno.

Na Dubinu přijelo výsledkově se zatím hodně trápící Brno. Po slibných výkonech na letním Czech Openu nezískalo v dosavadních pěti extralogivých utkáních ani bod.

      Vítkovice nemohly počítat kromě dlouhodobě zraněných Poláška, Gurkovského a Sovy také s dalšími marody Veltšmídem a Žydelem a také juniory Kubečkou a Stejskalem, kteří byli se svými vrstevníky v Praze. Nastoupily tak od začátku pouze na dvě pětky.

      První třetina nenabídla ze strany domácích bůhvíjaký výkon. Nebezpečnější bylo Brno a ve 20.minutě se také ujalo vedení po Ondráčkově důrazu na brankovišti.

      Od druhé třetiny začaly branky padat pořádně a nakonec z toho byly solidní brankové hody. Vítkovice nastoupily do druhé části o poznání koncentrovaněji a brzy se jim podařilo stav otočit. Nejprve to byl David Matúš, který využil špatné rozehrávky Brna a vyrovnal. Vedení strhl na stranu Vítkovic o několik chvil později po vynikající Řezaninově přihrávce ze středu Lukáš Hájek. A stejný hráč po další parádní přihrávce, tentokráte od Matúše, donutil vzít si hostující tým v polovině utkání oddechový čas. A ten se Brnu vyplatil. Ve 31.minutě snížil Grich a o čtyři minuty později v dobře sehrané přesilovce dokonce Žižka vyrovnal. Vysunutým forčekingem ale nadále nutily hostující defenzivu k chybám. Po jedné z nich se míček dostal přes Hájka až k Jakubu Hubálkovi, který zblízka mířil přesně.

      Zlepšený výkon Vítkovic ze druhé třetiny vygradoval na začátku té třetí. Hned po patnácti vteřinách se ocitl sám před brankářem Brna Jurčíkem Petr Kološ a pohotově zakončil. Za pouhých 17 vteřin přihrál do palebné pozice Matúš znovu Lukáši Hájkovi a ten zkompletoval hattrick. A když za další minutu využil další Matúšovu přihrávku Lukáš Řezanina, pakoval se Jurčík z branky. Brno se sice snažilo vzepřít se nepříznivému vývoji utkání, ale na branku Koutného i Fabiána odpověděl vždy Martin Tokoš. A stejný hráč pak daroval v úniku dva na nikoho letošní premiérovou extraligovou branku vystřídavšímu Marku Matejčíkovi.

      V dalším extraligovém kole nastoupí Vítkovice doma proti letos velmi dobře hrajícím Otrokovicím. V jejich barvách se budeme těšit na exvítkovické borce Petříka, Ťopka a Vaňka. A také na Daniela Foltu, který s otrokovickým klubem od letošní sezony spolupracuje. Utkání začíná v sobotu 20.října od 19:15 na hale SC Dubina.

 

1. SC WOOW Vítkovice - itelligence Bulldogs Brno 10:5
branky:  23. David Matúš, 27. Lukáš Hájek, 29. Lukáš Hájek, 37. Jakub Hubálek, 41. Petr Kološ, 41. Lukáš Hájek, 42. Lukáš Řezanina, 46. Martin Tokoš, 56. Martin Tokoš, 59. Marek Matejčík - 20. Luděk Ondráček, 31. Peter Grich, 35. Josef Žižka, 44. Jiří Koutný, 50. Ondřej Fabián; rozhodčí: Tomáš Sojka - Kamil Sojka; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 216; zásahy brankářů: Lukáš Souček 16 - Pavel Jurčík 22, Filip Kejík 6; po třetinách:  0:1, 4:2, 6:2;

Foto: Jiří Zerzoň